renovat.ro

» » » » » »


6 proiecte de case mici cu 2 dormitoare - sunt elegante si extrem de practice


Casele mici sunt din ce in ce mai preferate de oamenii de pretutindeni. Motivele sunt evidente. Au costuri reduse de constructie dar si de intretinere, in plus este si un trend din ce in ce mai la moda sa locuiesti intr-o casa mica prietenoasa cu mediul inconjurator, daca se poate. Am pregatit astazi 6 planuri de case mici cu 2 dormitoare care spre ca va vor incanta privirile si poate va vor oferi sursa de inspiratie pe care o cautati. 

Casa 7
6 proiecte de case mici cu 2 dormitoare - sunt elegante si extrem de practice

Galerie poze
 • Casa 7
 • Plan casa 7
 • Casa 8
 • Plan casa 8
Galerie poze
 • Casa 9
 • Casa 9 vedere terasa
 • Plan casa 9
 • Casa 10
 • Plan casa 10
 • Casa 11
 • Casa 11 vedere intrare spate
 • Plan casa 11
 • Casa 12
 • Plan casa 12

Plan nr.1

Prima casa prezentata seamana foarte mult cu casa nr.6 din exterior. Predomina caramida inchisa la culoare la treptele scarilor si-n jurul usii de la intrare. De asemenea, acoperisul este realizat in doua ape, cu tigle metalice negre.

De data aceasta, este prevazut la intrarea in casa un hol de 3,8 mp, urmat de altul central, de 5,6 mp. In partea stanga a casei este prevazuta zona fde odihna cu cele doua dormitoare. Primul are suprafata de 9 mp, iar celalalt de aproximativ 14 mp, despartite de baia de 3,3 mp. Baia poate fi dotata fie cu cada, fie cu cabina de dus. 

In dreapta este amenajata bucataria - 9,3 mp, open space cu livingul si zona de dinning cu totalul de 18,8 mp. Cum ne-am obisnuit la casele care se respecta, din living se ajunge in exterior, pe o terasa deschisa.

Citeste si: Proiecte de case fara etaj cu 2 dormitoare - 3 locuinte practice si economice

Plan nr.2
Casele simple si elegante nu contin mai mult de trei nuante. Si-n planul nr. 2 avem maro deschis, specific lemnului, negru pentru caramizile de la soclu, acoperis si albul peretilor cladirii.

Casa se remarca prin straturile frumoase de flori, amenajate in ghivece la geamuri. Avem o intrare cu o mica veranda, cu trepte cu caramizi negre si gresie gri deschis, dar cu usa de la intrare amenajata in caramida maro, un maro ce se combina minunat cu nuanta maro a tamplariei de la ferestre.

Avem un hol de 4 mp, altul de 4,6 mp, de unde vom ajunge in toate incaperile casei. Bucataria are 6,5 mp, urmand, open space, sala de dinning, apoi livingul cu suprafata de 20,7 mp. Avem o baie de 6,3 mp, prevazuta atat cu cabina de dus, cat si cu cada. Urmeaza dormitoarele: 10,3 mp, respectiv 11, 4 mp. La intrarea in casa este amenajat un spatiu unde poate fi tinuta centrala, spatiu prevazut si cu vas de toaleta si chiuveta.

Asadar, proiectantul a luat in considerare si o a doua baie, mai mica, dar la fel de utila.

Vezi si: Casa cu parter si 2 dormitoare - proiect si imagini pentru o locuinta de 70 metri patrati

Plan nr. 3

Iata si o casa in culori deschise: gri deschis pentru caramizile care imbraca partial fatada, o nuanta mai inchisa pentru acoperis si tamplaria ferestrelor si a usii, si un maro deschis pentru lemnul care imbraca, de asemenea, partial locuinta.

Este prevazut, la intrare, o hol de 3,3 mp, se ajunge intr-un hol central de 5,6 mp, apoi aveti acces in toatele incaperile. La stanga este amenajata bucataria de 6,2 mp open space cu sala de dinning si livingul, cu suprafata totala de 26,2 mp. In partea dreapta, au fost gandite cele doua dormitoare, de 9 mp, respectiv 14,3 mp, despartite de baia care are suprafata de 3,9 mp.

La iesirea din living, veti ajunge pe o terasa spatioasa, deschisa, unde pot fi amenajate sezlonguri, mese, balansoare pentru un plus de confort.

Iata si: Proiect casa parter pe structura de lemn cu 2 dormitoare si birou


Plan nr.4
Ei bine, de data aceasta, avem planul unei case tot cu doua dormitoare, dar mai spatioase, ce-i drept. Holul de la intrare are 4,3 mp, iar cel central putin peste 6 mp. Avem amenajata langa intrare sala cazanelor, cu toaleta de rezerva. Urmeaza cele doua dormitoare alipite, unul de 13,4 mp, altul de 11,4 mp, apoi baia cu suprafata de 5,4 mp. Pe partea dreapta, proiectantul a gandit bucataria cu suprafata de 6,6 mp, alaturat fiind livingul cu sala de dinnning de 22,6 mp.

Casa aceasta are o combinatie de culori elegante: crem  pentru tamplarie, negru pentru acoperis si caramizile de la soclu si fatada casei si zidaria alba.

Citeste si: Proiect casa pe structura de lemn cu 2 dormitoare + schite etape constructie pas cu pas

Plan nr. 5
Cea de-a 6-a casa iase putin din tiparul celor deja prezentate si doar din punctul de vedere al combinatiilor de elemente; foarte mult lemn la acoperis, ferestre, treptele scarii, dar si-n ghivecele pentru flori. Lipsesc caramizile de data aceasta. 

Casa se remarca prin ferestre mari, largi, printr-o terasa deschisa in spate, spatioasa cuprinzand partea de living si baie ca intindere.
Spatiul de la intrare are aproximativ 4 mp, urmand holul central de 6,8 mp. In dreapta avem amenajata bucataria de 6,6 mp, open space cu livingul si sala de dinning, cu suprafata totala de 21,9 mp. In partea opusa dam peste dormitoare: unul de 11,4 mp, altul, alaturat, de 13,4 mp. Langa dormitorul mic se afla baia cu suprafata de 5,4 mp.

Din nou, un plan interesant pentru o familie cu un copil si, de asemenea, un plan de luat in calcul.

Vezi si: Casa din lemn in forma de L - un proiect cu 2 dormitoare si 2 bai, cu adevarat special 

Plan nr.6
Si mai aparte este ultima noastra casa: doua dormitoare, doua bai, bucataria open space cu livingul si sala dinning, dar, surpriza...si cu un mic birou. Avem o mica veranda, urmand sa intram in casa intr-un spatiu de 3,4 mp, care poate fi amenajat cu cuier pentru haine si o bancuta.

Ajungem intr-un hol central de 8 mp. In stanga a fost gandita baia de 4 mp, iar alaturi bucataria - 8,6 mp, open space cu livingul si sala de dinning - 18,3 mp. Vine randul unui mic birou, atat de util, de altfel, cu suprafata de 7,5 mp. In partea dreapta sunt amenajate dormitoarele: unul de 8,6 mp, altul de 13,3 mp. Avem o alta baie care deserveste dormitoarele, de 4,1 mp.

Recomandare: Modele de Case cu 2 dormitoare - exemple de proiecte la cheie pentru bugete mici


Casa este eleganta: acoperis cu tigle metalice negre, zidarie alba, tamplaria de la ferestre si usa de la intrare de un maro deschis, elegante in proiectare. Este un alt proiect interesant si cu un plus de confort dat de birou si de cea de-a doua baie.


Recomandari articole: proiect casa, case mici, case cu 2 dormitoare, casa parter,

‹‹ 20 dintre cele mai deosebite idei de garduri din nuiele impletite

O Cabana mica si organizata, in mijlocul padurii perfecta pentru vacanta ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii

Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro