renovat.ro

» » » » » » »


3 Proiecte de case cu mansarda si suprafata utila de 100 mp


Proiectele de case cu mansarda si suprafata utila de 100 mp sunt preferate de clientii care dispun de o suprafata mai mica de teren dar si de un buget mai redus. O astfel de casa va avea, de obicei, amenajate la parter spatiile preparare a mancarurilor, de relaxare si de primire a invitatilor, mansarda fiind destinata dormitoarelor pentru membrii familiei. Majoritatea acestor proiecte au si un garaj incorporat, care va putea sa fie utilizat si pentru depozitarea sculelor si uneltelor necesare pentru ingrijirea gradinii.

Casa cu 3 dormitoare la mansarda
3 Proiecte de case cu mansarda si suprafata utila de 100 mp

Galerie poze
 • Casa cu 3 dormitoare la mansarda
 • Casa cu 4 dormitoare
 • Casa duplex cu garaj
 • Casa eleganta cu mansarda
Galerie poze
 • Casa cu balcoane din sticla
 • Casa frumoasa P+M
 • Dimensiuni casa cu 3 dormitoare
 • Dimensiuni teren casa cu 4 dormitoare
 • Plan mansarda casa cu 3 dormitoare
 • Plan mansarda casa cu 4 dormitoare
 • Plan mansarda casa cu balcoane din sticla
 • Plan parter casa cu 3 dormitoare la mansarda
 • Plan parter casa cu 4 dormtoare
 • Plan parter casa cu balcoane din sticla
 • Plan vertical casa cu 4 dormitoare
 • Plan vertical casa cu balcoane din sticla

Casele pot fi prevazute cu unul sau mai multe balcoane la mansarda, care vor deveni spatiile preferate de relaxare atunci cand vremea este frumoasa.


In continuare, va vom prezenta 3 proiecte de case cu mansarda si suprafata de 100 mp, care sunt ideale pentru familiile care au unul sau doi copii.


Primul proiect este o casa moderna cu forma dreptunghiulara care se va putea construi pe o parcela de teren cu dimensiuni minime de 19.1 x 16.2 metri. Casa are o arhitectura exterioara moderna, la care contribuie atat ferestrele si usile mari cat si balcoanele din sticla de la mansarda. Pe una din lateralele casei este amenajata o terasa spatioasa, unde veti putea sa va relaxati citind o carte sau invitandu-va prietenii la un gratar.


Citeste si: Proiect casa de 100 mp - o locuinta economica si functionala


Parterul casei este foarte putin compartimentat, bucataria formand un open space cu diningul, livingul si holul cu scari care ofera acces in camerele de la mansarda. Livingul are o suprafata mai mare de 22 mp, putand sa contina un coltar mare sau doua canapele amplasate in fata televizorului si a semineului care va contribui la crearea unei atmonsfere primitoare in preajma sarbatorilor de iarna. Parterul este deservit de o singura baie cu cabina de dus, camera centralei sau a boilerului aflata in spatele garajului putand sa fie utilizata pentru depozitarea unor alimente mai putin perisabile.


Citeste si: Proiect de casa mica cu mansarda si garaj - simplitate si confort


In garaj veti putea sa pastrati atat bicicletele, trotinetele sau alte jucarii mari ale copiilor dar si masina sau motocoasa pentru tunderea gazonului.  

La mansarda sunt amenajate cele 3 dormitoare, din care cel matrimonial are un dressing propriu si iesire pe balconul din fata casei. Celelalte doua dormitoare vor putea sa contina atat un pat mai mic cat si un birou pentru calculator. La mansarda este amenajata o baie de dimensiuni mai mari care va putea sa contina o cada dreptunghiulara si o cabina de dus de colt. Din baie se intra in uscator, unde veti putea instala aparatele electrocasnice necesare pentru spalarea si uscarea rufelor. 


Informatii generale:


Suprafata totala:  100 mp 

Inatimea casei: 8.08 m

Deschidere minima a terenului pe care se poate construi: 19.10 m

Lungime minima a terenului pe care se poate construi: 16.20 m

Panta acoperis: 40 grade


Vezi si: Casa cu mansarda si terasa in spate - poze si proiect detaliat


Cote parter


Hol intrare: 3.29 mp 

Hol + scari: 5.52 mp

Baie: 2.88 mp 

Bucatarie: 9.50 mp

Living + dining: 22.40 mp 

Camera centralei: 5.36 mp 

Garaj: 17.32 mp


Cote etaj mansarda


Hol + scari: 9.60 mp 

Baie: 8.09  mp

Uscator: 3.24  mp 

Dressing: 4.20 mp 

Dormitor: 12.50 mp 

Dormitor: 11.01 mp 

Dormitor: 11.01 mp


Vezi si: Proiect de casa cu mansarda in forma de L - imagini detaliate


Foto si proiect:https://www.projekty.ign.com.pl/projekt_domu/dom_przy_alabastrowej_21_n/22636


Cel de-al doilea proiect de casa cu suprafata utila de 100 mp pe care dorim sa vi-l prezentam poate fi construit atat separat cat si ca duplex, de catre doua familii care detin impreuna o parcela de teren cu forma dreptunghiulara. Casa are un design exterior modern, peretele de la intrare fiind placat cu piatra decorativa, iar ceilalti pereti cu panouri din lemn de diferite dimensiuni.


Acoperisul simplu in doua ape are ferestre de mansarda care asigura un nivel bun de lumina naturala pentru camerele de la etaj. Pe una din lateralele casei exista o terasa spatioasa, care se va putea folosi pentru relaxare sau pentru a lua masa in familie sau impreuna cu rudele si prietenii.


Vezi si: proiecte de case cu mansarda - 3 locuinte frumoase si eficiente


Holul de la intrare ofera acces atat in camera centralei si mai departe in garaj cat si in holul principal de unde se poate intra in living sau se poate urca la etaj. Bucataria este deschisa spre dining astfel ca veti avea nevoie de o hota puternica pentru a impiedica mirorusile de mancare sa patrunda in celelalte incaperi. Masa din dining este amplasata in dreptul usilor din sticla securizata, pentru a putea admira gradina dar si pentru a beneficia de mai multa lumina.


Langa dining se afla si semineul functional care va putea sa incalzeasca incaperea si sa creeze o atmosfera calduroasa atunci cand temperaturile scad sub 0 grade Celsius. Singurul dormitor de la parter va putea fi amenajat in birou sau in camera de joaca pentru copii. Acest nivel este deservit de o singura baie, in camera centralei putand sa instalati si un uscator de rufe automat sau unul electric.


La mansarda exista alte 3 dormitoare cu dimensiuni aproximativ egale, cel matrimonial avand acces intr-un dressing incapator, unde adultii isi vor putea pastra garderoba eleganta. Un al doilea dressing are intrare direct din hol iar baia de la mansarda cu dimensiuni mai generoase permite instalarea unei cazi si a unei cabine de dus de colt. Spatiul de deasupra garajului are o inaltime mai mica, fiind insa potrivit pentru depozitarea unor jucarii, lucruri si obiecte pe care le folositi mai rar. 


Citeste si: proiect de casa mica cu mansarda si trei dormitoare


Informatii generale:


Suprafata totala:  100 mp 

Inatimea casei: 8.30 m

Deschidere minima a terenului pe care se poate construi: 19 m

Lungime minima a terenului pe care se poate construi: 15.90 m

Panta acoperis: 42 grade


Cote parter


Hol intrare: 5.38 mp 

Bucatarie: 6.78 mp

Living + dining: 22.18 mp 

Debara: 1.19 mp

Dormitor: 10.22 mp 

Hol: 5.26 mp 

Baie: 3.53 mp

Camera centralei: 6.68 mp 

Garaj: 20.58 mp


Vezi si: Case frumoase cu mansarda


Cote etaj mansarda


Hol + scari: 6.80 mp 

Dormitor: 11.63  mp

Dressing: 5.01  mp 

Baie: 4.83 mp 

Dressing: 1.60 mp 

Dormitor: 10.13  mp 

Dormitor: 13.23  mp 

Pod: 11.15 mp


Foto si proiect: https://www.projekty.ign.com.pl/projekt_domu/fraternus_i_g1/21962


A treia casa cu suprafata utila de 100 mp ale carei fotografii si schite le veti vedea in cele ce urmeaza are un mix de elemente clasice si moderne. Fatadele au nuante calde, un brau din caramida decorativa inconjoara casa iar usile si ferestrele au ancadramente clasice, insa balcoanele de la mansarda sunt din sticla securizata transparenta. Casa are un acoperis in doua ape si o forma patrata, putand sa fie construita pe o parcela de teren cu lungime de 19 metri si latime de 16.6 metri.


Recomandare: Casa de 140 mp cu mansarda - proiect cu detalii si poze


La parter sunt amenajate spatiile comune (bucatarie si living cu dining) si dependintele (grupul sanitar, garajul si camera centralei). Bucataria formeaza un open space cu livingul si diningul, acesta din urma fiind amenajat intr-un spatiu luminos cu trei ferestre de mari dimensiuni. Bucataria are si o camara de mici dimensiuni in care se vor putea pastra vasele, tigaile si aparatele electrocasnice mai mici.


Zona de relaxare contine un coltar amplasat in fata unui televizor cu diagonala mare, usa dubla din sticla securizata oferind un nivel bun de lumina naturala pe tot parcursul zilei. Parterul este deservit de un grup sanitar mic, iar camera centralei se va putea utiliza si ca un spatiu pentru uscarea si calcarea rufelor.


Toate dormitoarele situate la mansarda au iesire pe balcoane, de unde veti putea sa admirati gradina si imprejurimile. Dormitorul matrimonial are un pat mare si un dressing propriu, iar celelalte doua dormitoare un pat single si un birou pentru calculator. Baia de la etaj este suficient de mare pentru instalarea unei cazi de colt si a unei cabine de dus patrate.


Vezi si: Casa de vis cu mansarda - un proiect perfect pentru familiile numeroase


Informatii generale:


Suprafata totala:  100 mp 

Inatimea casei: 8.10 m

Deschidere minima a terenului pe care se poate construi: 19 m

Lungime minima a terenului pe care se poate construi: 16.60 m

Panta acoperis: 40 grade


Cote parter


Hol intrare: 3.90 mp 

Hol: 3.20 mp

Bucatarie + dining + living: 32.90 mp 

Camara: 1.20 mp

Baie: 1.50 mp 

Camera centralei: 6.20 mp 

Garaj: 19.30 mp


Recomandare:Proiecte de case ieftine cu mansarda


Cote etaj mansarda


Hol + scari: 4.80 mp 

Dormitor: 14.40  mp

Dressing: 3.50  mp 

Baie: 9.70 mp 

Dormitor: 8.60  mp 

Dormitor: 10.10  mp


Foto si proiect: https://www.projekty.ign.com.pl/projekt_domu/sekret/18960


Recomandari articole: proiecte case, case cu mansarda, balcon, case cu garaj, constructii case ieftine,

‹‹ Proiecte de case cu mansarda si suprafata utila de 120 mp - 3 modele practice si functionale

Proiecte de case cu parter si amprenta la sol de 75 -80 mp ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii
vili a scris:

Putem construi casa la cheie cu 55 mii euro ,0734844617

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro