renovat.ro

» » » » » » »


Proiecte de case cu mansarda si suprafata utila de 120 mp - 3 modele practice si functionale


Alegerea proiectului este primul pas pentru indeplinirea visului de a avea o casa care sa va ofera confortul dorit pentru intreaga familie. Totusi, alegerea unui proiect de casa nu este foarte usoara, trebuind sa va asigurati ca nu veti depasi bugetul stabilit dar si ca dimensiunile casei sunt potrivite pentru parcela de teren pe care o detineti. Casele cu suprafata utila de 120 mp au amenajate de obicei 3 sau patru dormitoare, bucatarie, un living cu dining si cel putin doua bai.

Casa cu garaj si mansarda
Proiecte de case cu mansarda si suprafata utila de 120 mp - 3 modele practice si functionale

Galerie poze
 • Casa cu garaj si mansarda
 • Casa cu suprafata de 120 mp
 • Casa eleganta cu mansarda
 • Casa frumoasa P+M
Galerie poze
 • Casa P+M cu arhitectura clasica
 • Casa P+M cu garaj
 • Dimensiuni teren casa cu arhitectura clasica
 • Dimensiuni teren casa cu suprafata de 120 mp
 • Dimensiuni teren casa spatioasa cu garaj
 • Plan mansarda casa cu arhitectura clasica
 • Plan mansarda casa spatioasa cu garaj
 • Plan parter casa cu arhitectura clasica
 • Plan parter casa spatioasa cu garaj

Compartimentarea spatiilor interioare trebuie sa aiba in vedere in primul rand oferirea unei functionalitati optime, atat pentru parter cat si pentru incaperile cu tavan mai jos de la mansarda. Majoritatea acestor case sunt prevazute si cu un garaj pentru o masina, care va oferi si un spatiu util de depozitare pentru diverse aparate, scule sau unelte necesare pentru intretinrea gazonului sau a gradinii.


In cele ce urmeaza va vom prezenta 3 proiecte de case P+M a caror suprafata utila este de 120 mp.


Cititi si: Planificarea constructiei unei case cu mansarda si dimensiuni de 8 x 8 metri - planuri, fotografii si idei de amenajare


Primul proiect de casa are o arhitectura exterioara in nuante calde, acoperisul caramiziu completand fatadele crem cu ancadramente si brau bej. Casa are usi si ferestre mari iar balcoanele din sticla transparenta contribuie la designul elegant care va permite incadrarea in zone rezidentiale mai aglomerate, alaturi de alte case sau blocuri noi. Terasa semicirculara din spatele casei este partial acoperita, fiind un spatiu ideal de relaxare chiar si atunci cand vremea este mai capricioasa. Casa este prevazuta cu 4 dormitoare si living, iar pentru a o construi veti avea nevoie de un teren cu dimensiuni minime de 16.6 x 22.6 metri.


Parterul este ocupat in cea mai mare parte de spatiile utilizate in timpul zilei precum livingul cu dining si bucataria, singurul dormitor putand sa fie utilizat ca un birou sau ca o camera de oaspeti pentru invitatii care vor ramane peste noapte. Masa din dining este amplasata intr-un spatiu luminos, dar si in apropierea semineului care va putea fi o sursa suplimentara de caldura pe timp de iarna.


Vezi si: Proiecte de case ieftine cu mansarda


Bucataria are o camara mica unde veti putea sa pastrati aparatele si ustensilele pe care le utilizati mai rar. Zona de relaxare este suficient de spatioasa pentru un coltar de dimensiuni mari sau pentru o canapea cu fotolii amplasate in fata televizorului. Parterul este deservit de o baie cu o cabina dus aflata in apropierea dormitorului. Garajul poate adaposti o singura masina dar si bicicletele sau trotinetele copiilor si adultilor iar in camera centralei veti putea sa instalati aparatele electrocasnice necesare pentru spalarea si uscarea rufelor. 


Dormitorul matrimonial are dimensiuni generoase dar si acces pe balconul din fata casei de unde veti putea sa admirati imprejurimile. In plus, aceasta incapere are si un dressing propriu pentru garderoba eleganta a celor doi soti. Celelalte doua dormitoare sunt mai mici, insa pot contine un pat pentru o persoana si un birou pentru calculator. La mansarda se afla o baie mai mare cu o cabina de dus ovala dar si un spatiu pentru depozitare deasupra garajului.


Cititi si: Casa de vis cu mansarda - un proiect perfect pentru familiile numeroase


Informatii generale:

Suprafata totala:  120 mp 

Inatimea casei: 8.10 m

Deschidere minima a terenului pe care se poate construi: 16.60 m

Lungime minima a terenului pe care se poate construi: 22.60 m

Panta acoperis: 40 grade


Cote parter

Hol intrare: 3.90 mp 

Bucatarie + dining + living: 31.60 mp 

Camara: 2 mp

Dormitor: 13 mp 

Hol: 8.40 mp

Baie: 3.80 mp 

Camera centralei: 6.20 mp 

Garaj: 19.30 mp


Vezi si: Proiect de casa cu mansarda sub 150 mp de metri patrati


Cote etaj mansarda

Hol + scari: 4.80 mp 

Dormitor: 14.70  mp

Dressing: 3.10 mp 

Dormitor: 8.60 mp 

Dormitor: 10.10 mp


Foto si proiect: https://www.projekty.ign.com.pl/projekt_domu/aroma/18545


Al doilea proiect de casa cu suprafata utila de 120 mp pe care il veti vedea in cele ce urmeaza necesita pentru construire o parcela de teren cu dimensiuni minime de 26.31 x 18.50 metri. Casa are o arhitectura exterioara moderna, cu doua balcoane cu balustrade metalice si o paleta de culori calde. La parter peretii au o nuanta pala de crem iar braul maro care inconjoara casa are aceeasi culoare cu ancadramentele usilor si ferestrelor. Mansarda este placata cu lemn iar acoperisul in doua ape are ferestre de mansarda care vor oferi un nivel bun de lumina naturala pe tot parcursul zilei. Terasa cu scari din spatele casei este incadrata de doua jardiniere mari din beton, pentru relaxare putand sa va amenajati in apropiere un spatiu cu gratar si mobilier de gradina.


Cititi si: Proiect de casa duplex cu mansarda si garaj


Livingul cu dining ocupa cea mai mare suprafata de la parter, oferind un spatiu excelent de relaxare sau de socializare impreuna cu familia sau prietenii apropiati. Bucataria este deschisa spre dining insa are acces si din hol, facilitand transferul cumparaturilor fara deranjarea persoanelor care se relaxeaza in living. Dormitorul de la parter poate sa aiba o canapea extensibila pentru invitati si un birou pentru calculator unde veti putea lucra la diferite proiecte in timpul liber.


Baia dreptunghiulara de la parter are o cabina de dus de colt, in partea din spate fiind amenajat un uscator pentru spalarea si uscarea hainelor si lenjeriilor. Garajul are o suprafata mai mare de 20 mp, putand sa fie utilizat si pentru depozitarea unor aparate si scule necesare in gradina.


Cele trei dormitoare de la mansarda sunt destul de spatioase atat pentru un pat dublu, cat si pentru unul single impreuna cu birou de calculator. Etajul este deservit de o baie mai mare cu o cabina de dus de colt iar spatiul de deasupra garajului veti putea amenaja o sala de fitness sau un mic cinematograf pentru intreaga familie.


Recomandare: Proiect de casa cu mansarda in stilul unui conac boieresc


Informatii generale:


Suprafata totala:  120 mp 

Inatimea casei: 8.40 m

Deschidere minima a terenului pe care se poate construi: 26.31 m

Lungime minima a terenului pe care se poate construi: 18.50 m

Panta acoperis: 38 grade


Cote parter

Hol intrare: 3.59 mp 

Hol: 7.48 mp 

Bucatarie + camara: 9.98 mp

Living  + dining: 28.60 mp 

Birou: 9.45 mp

Baie: 4.54 mp 

Uscator: 4.54 mp 

Debara: 1.46 mp 

Camera centralei: 6.12 mp 

Garaj: 20.48 mp


Cote etaj mansarda


Hol: 6.66 mp 

Dormitor: 13.17mp

Dressing: 12.03 mp 

Dormitor: 11.67 mp 

Baie: 8.34 mp 

Pod: 23 mp

Foto si proiect: https://www.projekty.ign.com.pl/projekt_domu/dom_w_oregonie_3/17222


Recomandare: Case cu mansarda - avantaje, dezavantaje, sfaturi de amenajare si proiecte inpirationale


Acest proiect este al unei case P+M care are amenajate 3 dormitoare, living cu dining, bucatarie, doua bai si garaj pentru o singura masina. Designul exterior este unul clasic, paleta de culori calde permitand construirea casei atat in zone urbana mai aglomerate cat si in localitatile rurale aflate la periferia oraselor. Fatadele de un galben pal sunt decorate cu caramida decorativa in diferite nuante de maro sau galben, decorul fiind cmpletat de acoperisul din tabla caramizie. In partea din stanga a casei este amenajata o terasa spatioasa care va fi locul preferat de relaxare al intregii familii din primavara pana in toamna.


Parterul este foarte putin compartimentat, spatiile cu o functionalitate diferita fiind deschise unele spre celelalte. Holul principal ofera acces atat in spatiile de la etaj cat si in bucatarie si living, care sunt conectate de un dining spatios amplasat intr-o zona cu trei ferestre mari. Delimitarea dintre bucatarie si dining este facuta de un bar care se va putea folosi atat pentru prepararea mancarurilor cat si pentru a lua micul dejun sau o gustare.


Recomandare: O casuta din chirpici cu mansarda si balcon - cat de frumoase pot fi lucrurile simple


Livingul are ca punct principal de atractie semineul elegant, care va avea atat un rol decorativ de creare a unei atmonsfere calduroase si romantice cat si unul functional de incalzire a incaperii pe timp de iarna. Singura baie de la parter se afla in apropierea livingului, spatiile de depozitare fiind reprezentate de garajul spatios sau de camera centralei aflate in partea din spate a acestuia.


Toate dormitoarele sunt amenajate la mansarda, cel matrimonial avand iesire pe balconul mare aflat deasupra terasei. Cele doua dormitoare ale copiilor au dimensiuni mai mici, insa sunt suficient de incapatoare pentru un dulap mare si un birou pentru calculator. Acest nivel este deservit de o baie cu cada dreptunghiulara mare, insa exista si un spatiu dedidcat pentru spalarea si uscarea rufelor. Spatiul de deasupra garajului va putea fi utilizat pentru amenajarea unui dressing sau a unor spatii pentru depozitare cu rafturi.


Informatii generale:

Suprafata totala:  120 mp 

Inatimea casei: 8.50 m

Deschidere minima a terenului pe care se poate construi: 17.57 m

Lungime minima a terenului pe care se poate construi: 22.48 m

Panta acoperis: 42 grade


Vezi si: Model casa de vis cu mansarda si garaj - suprafata 120 de metri patrati


Cote parter

Hol intrare: 5.40 mp 

Hol: 6.60 mp 

Bucatarie + dining: 24.40 mp

Living: 22 mp 

Baie: 4.50 mp 

Debara: 0.50 mp 

Camera centralei: 4.90 mp 

Garaj: 20 mp


Cote etaj mansarda

Hol: 8.80 mp 

Baie: 4 mp

Uscator: 3 mp 

Dormitor: 13.20 mp 

Dormitor: 11.20 mp 

Dormitor: 11.50 mp 

Pod: 14.40 mp

Foto si proiect: https://www.projekty.ign.com.pl/projekt_domu/lk_16/8860


Recomandari articole: proiecte case, case cu 3 dormitoare, case cu 4 dormitoare, case cu mansarda, ,

‹‹ Proiect de casa cu mezanin si arhitectura originala

3 Proiecte de case cu mansarda si suprafata utila de 100 mp ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii
Baba Calin Stefan a scris:

Buna vroiam sa știu dacă va pot contacta îmi lăsați un contact telefonic mulțumesc

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro