Proiecte de foisoare de gradina - constructia pas cu pas
Constructia unui foisor de gradina poate fi o provocare deoarece necesita o buna organizare logistica dar si abilitati tehnice. Cu toate acestea cei care reusesc sa isi construiasca propriul foisor traiesc satisfactia de a fi adus gradinii si curtii propriul element de stil.
Inainte de a incepe constructia propriu zisa trebuie sa hotarati locul in care veti amplasa foisorul. Dupa aceea urmeaza sa stabiliti dimensiunile. Va invit sa iesiti afara in curte si sa inspectati bine locul si posibilele variante de amplasare. Aveti grija si la dimensiunea acestuia pentru ca nu va doriti sa va sacrificati toata curtea pentru un foisor. Pentru constructia propriu zisa nu aveti nevoie de autorizatie sau alte avize doar de materialele potrivite ,unelte , mult entuziasm , un proiect bun si puteti demara aventura do it yourself..
Acum ca ati hotarat unde il veti amplasa si ce dimensiune va avea puteti sa incepeti sa cautati modele. Va doriti un foisor din lemn sau unul zidit? Un foisor de gradina patrat, dreptunghiular sau octogonal? Cu pereti laterali si usa sau doar cu stalpi? Pentru orice gradina exista modelul potrivit de foisor sau pergola, trebuie doar sa-l cautati.
Va propun in continuare careva proiecte cu modele de foisoare de gradina cu detalii pentru constructie.
Proiect foisor de gradina din lemn
Un foisor construit in stil traditional cu gratar de gradina si dulapuri zidite din piatra pentru depozitarea ustensilelor de bucatarie. Are o suprafata de 4,45 x 5,64 m iar structura sa , precum si peretele lateral si pardoseala sunt confectionate din lemn. Acoperisul in doua ape este acoperit cu tigla metalica.
Proiect foisor de gradina zidit
Acest proiect este unul cu adevarat inedit. Este un foisor construit in prelungirea unei anexe din curte care poate fi o bucatarie in aer liber , o camera de depozitare sau chiar o mica casuta de oaspeti. Este zidit si tencuit iar acoperisul sau este comun cu cel al anexei. Dimensiunile sale sunt de 6,5 x 6,5 metri, avand o forma patrata. ( in galeria cu poze puteti gasi si o alta varianta a acestuia - cu terasa in fata)
Foisor din lemn lung si ingust - proiect detaliat
Al treiea proiect propus este cel al unui foisor cu suprafata de 38,6 metri patrati. O constructie lunga si ingusta cu scop recreational sau comercial, fiind foarte potrivit pentru terasa rustica a unui restaurant. Acoperisul este format doar dintr-o apa avand o inclinatie de 17 grade.
Foisor de gradina dreptunghiular din lemn
Un foisor simplu din lemn cu semineu de exterior din piatra cu acoperis partial. Perfect pentru petrecerea timpului afara. Are o suprafata de 19,2 metri patrati si un acoperis cu o panta de 10 grade acoperit cu carton bituminat.
Mai multe detalii precum si alte proiecte gasiti in galeria de imagini de mai sus. In continuare va propun sa trecem in revista cateva aspecte pe care ar trebui sa le cunoastem inainte de a ne apuca de constructia oricarei structuri de gradina.
Asa cum va spuneam, inainte de a pleca la drum constructia trebuie sa va asigurati ca sunteti pe deplin pregatiti cu materialele si sculele si uneltele necesare, altfel proiectul va dura mult si riscati sa ajunga nefunctional. Faceti o lista cu tot ce va trebuie pentru constructie de la inceput la final si asigurati-va ca nu va lipseste nimic astfel incat in timpul lucrului sa nu fiti nevoiti sa va opriti si sa dati o fuga la magazin.
Daca v-ati hotarat sa construiti un foisor din lemn , si cu siguranta asa este, aveti grija ce fel de lemn alegeti. Alegeti o esenta tare si rezistenta la factorii de mediu si folositi mereu un strat suplimentar de protectie.
Chiar si o constructie mica si temporara precum un foisor are nevoie de o fundatie solida care sa suporte greutatea structurii. Cred ca nimeni nu isi doreste sa lucreze un week-end intreg la constructia unui foisor minunat care sa se scufunde in iarba la prima ploaie. O fundatie din beton nu foarte adanca este potrivita , iar daca nu va pricepeti la grosimea ei apelati la sfaturile unui expert....cum se toarna gasiti pe internet destule tutoriale video. SIMPLU!
Recomandare: realizarea unei fundatii la o casa din lemn
Poate parea un sfat prostesc insa va rog sa il luati in calcul. Nu incercati sa faceti prea multe si prea repede. Structura va poate scapa din maini si se poate prabusi chiar inainte de a o fixa. Atunci cand construiti o pergola de gradina cheia reusitei consta in rabdare, meticulozitate si daca este posibil de cineva care sa va tina panourile in timp ce le fixati. Cu o fundatie buna si o gandire logica construind pe rand fiecare perete si fixandu-i unul de altul rand pe rand veti reusi fara probleme...insa cum am spus graba nu isi are locul aici.
Daca aveti de gand sa folositi foisorul ca si camera suplimentara sau pentru adapostirea unei bucatarii de vara atunci ar trebui sa luati in calcul si pardoseala. O pardoseala flotanta din lemn este finisajul perfect adaugand un plus de seriozitate si stil. Acum nu va mai ramane decat sa va aruncati privirea pe proiectele de foisoare de gradina pe care vi le-am pregatit in galeria de imagini.
Inspiratie placuta!
Recomandari articole: foisor, lemn, caramida, constructii, proiecte diy, proiecte case,
‹‹ Cum alegem si asortam covoarele intr-un living open space - idei de amenajare
Cum sa iti transformi balconul intr-o piscina |Descopera acest concept indraznet! ››
Share daca va place
Raspunsuri si comentarii
Buna ziua. Cum adica nu e nevoie de autorizatie? In baza a ce afirmati acest lucru? Tocmai ce am de gand sa ridic o magazie de lemn si peste tot am citit ca e nevoie de autorizatie de construire. Chiar ma intereseaza in mod direct raspunsul dumneavoastra.
Posteaza!