renovat.ro

» » » » » »


Purificarea apei prin osmoza inversa


Inainte de a alege metoda sau sistemul de purificare a apei, se face o analiza fizico chimica si bacteriologica a apei. In urma acestei analize complete se va putea vedea clar ce este in apa si ce solutii se preteaza pentru filtrare si purificare.

Purificare apa osmoza inversa
Purificarea apei prin osmoza inversa

Galerie poze
  • Purificare apa osmoza inversa
Galerie poze

Ce este osmoza inversa?

Oamenii de stiinta sustin ca este printre cele mai bune metode utilizate pentru purificarea apei potabile! Osmoza inversa este diferita de filtrele cu carbune activ care opresc clorul, gustul, mirosul si culoarea din apa prin faptul ca opreste si bacteriile de orice natura. In plus sistemul filtreaza si nitriti, nitrati, amoniu, brom.
Montarea purificatorului de apa cu osmoza inversa
Apa clara se obtine cu un sistem de filtrare si purificare a apei bun, montat corect. Ca element ajutator apare un "butoias" in care se stocheaza apa purificata pentru a avea un debit mai mare. Gasim pentru sistemul de purificare a apei cu osmoza inversa un loc ferit. In cazul unei bucatarii in apartamente, case, vile si nu numai, vine la fix sub chiuveta de bucatarie.

Cu ajutorul unei bormasini bune si un spiral pe masura se da o gaura in chiuveta din inox, prin care se va trece teava multistrat. Aici se prinde robinetul prin care va curge apa purificata. Conectam sistemul cu osmoza inversa la alimentarea cu apa de sub chiuveta. Se ataseaza un robinet special care, prin presare, se etanseizeaza pe teava multistrat. Tot ansamblul se monteaza la alimentarea cu apa de sub chiuveta. Un furtun va alimenta sistemul cu osmoza inversa. Acest sistem are nevoie si de o scurgere pentru reziduuri. Aceasta se realizeaza dintr-o teava de scurgere obisnuita la care se adauga un adaptor special. Adaptorul se prinde de teava cu o chinga de strangere pentru etanseizare. Tot ansamblul se introduce in teava de scurgere de sub chiuveta. Alt furtun se foloseste pentru scurgerea reziduurilor de la dedurizatorul de apa montat in aval, optional.

Se conecteaza furtunul sistemului cu osmoza inversa la robinetul prins de chiuveta, apoi se conecteaza furtunul corespunzator la "butoiasul" rezervor de apa purificata. Dupa cateva cicluri de functionare (2/3) apa este numai buna de baut. Apa obtinuta astfel este la fel de buna ca apa de izvor!

Sistemul este compus din 5 trepte de filtrare dupa cum urmeaza:

Treapta 1 - prefiltrare "grosiera" cu un cartus din polipropilena la 0.005mm
Treapta 2 - filtrare cu carbune activ
Treapta 3 - filtrare la 0.001mm
Treapta 4 - separare moleculara prin filtrul osmotic
Treapta 5 - postfiltrare cu carbune din nuca de cocos
Filtrul contine chitul complet de instalare: bateria de filtre, robinetul special pentru chiuveta, rezervorul de stocare apa tratata, set de racorduri pentru alimentarea

Intrebari si raspunsuri despre purificarea apei prin osmoza inversa


Intrebare: Cat costa si de unde poate fi procurata?
Raspuns: Pentru produse, servicii si oferte de pret, va recomandam sa contactati direct firmele de specialitate prezentate pe site.


Recomandari articole: chiuveta, dedurizare, apa si canalizare, amenajare apartament,

‹‹ Solutii de panotare a peretilor cu placi de gips carton | Placare directa cu adeziv sau cu montanti metalici

Dedurizarea apei ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii

Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro