Realizarea unei fundatii la o casa de lemn | Turnarea placii de beton cu cifa
Am ajuns cu povestea constructiei casei de lemn la turnarea fundatiei. Astfel terenul pregatit, ingradit, cu apa si toaleta dupa forarea putului , suntem pregatiti pentru inceperea lucrarilor la casa.
Cu ajutorul unui buldozer am indreptat locul dupa care am sapat pentru a realiza cofragul fundatiei.
Deoarece, conform proiectului casei de lemn , greutatea casei este relativ mica (in jur de 3, 4 tone) nu a fost necesara o fundatie foarte adanca, astfel ca am considerat suficienta o inaltime de 60 cm, 20 cm in pamant si 40cm deasupra solului.
Initial s-au turnat peretii fundatiei, un patrat cu latura externa de 7040 mm cu o linie mediana pentru sustinerea placii.
Turnarea peretilor fundatiei
Dupa aceea, am fixat instalatia de apa si scurgere, etapa care va face subiectul unui alt articol, apoi s-a umplut cu pamant. Pamantul a fost udat in mai multe etape si batatorit pentru a nu se comprima dupa turnarea placii superioare. Pamantul astfel tasat a fost acoperit cu o folie de polietilena peste care s-a pus o plasa metalica prinsa de laturile peretilor, asa cum se vede si in imaginea de mai jos:
Pamantul este tasat si acoperit cu o plasa metalica
Apoi s-a turnat placa superioara a temeliei. In acest fel s-a obtinut o placa de beton perfect orizontala cu latura de 7040 mm.
Turnarea partii superioare a fundatiei cu o cifa de beton
Placa de beton dupa turnare a fost udata zilnic cu apa pentru a impiedica uscarea rapida, ceea ce ar fi insemnat formarea de crapaturi in masa de material. Am folosit beton gata preparat de la o statie de betoane iar transportul a fost facut cu o betoniera - cifa in limbajul comun.
Umezirea placii de beton
Dupa 5 zile am acoperit intreaga suprafata cu un strat de carton bituminos pentru a impedica umezeala sa atace structura lemnului. Astfel pregatita temelia, am asteptat venirea casei de la firma producatoare pentru a realiza propriu zis constructia casei din lemn, mai bine zis montarea acesteia.
Fundatia casei de lemn este gata
Concluzie:
Este foarte important ca fundatia sa fie perfect orizontala. Orice inclinare duce la realizarea casei in plan inclinat sau la imposibilitatea de a prinde toate elementele structurii de lemn de fundatie. Deasemenea trebuie sa se aiba grija si la unghiurile colturilor sa fie exact la ca in schema fiindca nerespectarea acestor date duce la asezarea improprie a casei de lemn pe fundatie.
Articol de: Manuel, e-mail: [email protected]
Intrebari si raspunsuri despre fundatie casa de lemn:
Intrebare: As vrea sa va intreb la o cabana de 5 pe 7 plus mansarda construita din palci osb si vata minerala, cam ce fundatie ar fi suficianta ? Va multumesc.
Raspuns: Decizia trebuie luata si in functie de terenul pe care veti amplasa cabana. Daca este in panta, sau daca este cu panza freatica la suprafata, atunci va trebui sa faceti o fundatie mai adanca si bineintele hidroizolata. Faceti studiul geotehnic si apoi consultati inginerul de rezistenta.
Intrebare: Pentru a nu se infiltra gaze radioactive gen radon ce solutie exista?
Raspuns: Acesta este, printre altele, rolul foliilor de pvc sau polietilena care se pun sub fundatie.
Recomandari articole: constructii, fundatie, beton, case la rosu,
‹‹ Casa in stil nordic cu parchet din lemn masiv , mobila alba si ferestre supradimensionate.
Gard de plasa impletita | Sisteme de imprejmuire pentru terenuri ››
Share daca va place
Raspunsuri si comentarii
Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!
Posteaza!