renovat.ro

» » » » » »


Reconditionare scaune din lemn


Intrebare: Vroiam sa stiu cum pot sa fac cu niste scaune de lemn care au culoarea fagului si vreau sa le fac culoarea nucului. Se poate da direct peste un lac colorat, sau trebuie intai indepartat vechiul lac pana la lemn si pe urma dat lacul colorat; Si daca da, cum indepartez vechiul lac? Va multumesc.

Reconditionare scaune de lemn
Reconditionare scaune din lemn

Galerie poze
  • Reconditionare scaune de lemn
Galerie poze

Raspuns : Lacul vechi se indeparteaza cu smirghelul pentru lemn (granulatie 150) sau cu un dizolvant pentru vopsea, dupa care slefuiti bine cu smirghelul pentru indepartarea oricarei urme de lac, daca mai este cazul. Indepartarea lacului vechi este necesara, deoarece, daca acest lac este sarit pe alocuri, se va vedea inestetic prin stratul urmator, iar daca este vechi se poate desprinde mai usor, si se poate desprinde cu tot cu lacul nou de deasupra.

Primul pas, inainte de indepartarea lacului vechi, este sa stergeti bine scaunele cu alcool pentru a indeparta urmele de grasime. In urma slefuirii va rezulta rumegus si praf, care trebuie indepartat cu o carpa uscata.

Daca este nevoie se foloseste kit pentru lemn pentru rapararea micilor imperfectiuni. Dupa uscarea completa a kitului, se slefuieste cu smirghel, apoi se curata resturile cu o carpa uscata.
Inaintea vopsirii se aplica pe suprafata astfel slefuita si curatata grund de imbibare pentru lemn. Se asteapta sa se usuce complet. Dupa uscarea grundului se slefuieste suprafata cu smirghel pentru lemn, apoi se indeparteaza resturile cu o carpa.

Aplicati 2 - 3 straturi de vopsea (lac) pentru lemn. Dupa aplicarea unui strat de vopsea se asteapta sa se usuce complet, apoi se slefuieste foarte usor, se curata praful si abia apoi se poate aplica un nou strat de vopsea.

Intrebare: As vrea sa stiu cum se poate indeparta vopseaua in ulei de pe scaune ca ulterior sa fie baituite si lacuite, avand in vedere ca sunt cam multe as dori si sa stiu care ar fi cea mai profesionala si rapida metoda. Va multumesc anticipat.
Raspuns : Cu smirghel este cel mai eficient. Puteti pune smirghel si la bormasina si atunci operatiunea e mai rapida. Slefuiti bine la urma, si aplicati vopseaua noua.


Recomandari articole: reconditionare, scaune, lemn, DIY,

‹‹ Prevenirea infiltrarii apei de ploaie sub tamplaria PVC cu geam termopan

Regulament de participare la concursul renovat.ro ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii

Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro