renovat.ro

» » » » »


Reguli pentru asezarea covorului in living - sfaturi practice si imagini pentru inspiratia ta


Daca faceti parte dintre cei ce au o sufragerie mare si isi doresc pentru ea un covor impunator trebuie sa stiti ca exista cateva reguli pe care trebuie sa le respectati pentru a nu provoca un dezastru de design interior. Astazi vreau sa va impartasesc cateva dintre aceste principii pentru a va crea un living minunat de care toata lumea va vorbi.

Covor albastru asortat cu peretii si canapea si fotolii crem
Reguli pentru asezarea covorului in living - sfaturi practice si imagini pentru inspiratia ta

Galerie poze
  • Covor albastru asortat cu peretii si canapea si fotolii crem
  • Covor mare crem cu maro cu mobila asezata partial pe el
  • Covor mare in dungi alb albastre cu canapea albastra si fotolii albe asezate deasupra
  • Living clasic cu covor mare crem si covor mic alb suprapus
Galerie poze
  • Living cu corov din sisal si carpeta din lana rosie pus deasupra
  • Living cu doua canapele si covor mare alb
  • Living cu gresie lucioasa alba si doua covoare albe
  • Living cu rafturi din rigips in perete si grinzi din lemn pe tavan
  • Living mare cu parchet negru si doua covoare asezate fata in fata
  • Living micut cu covor vernil asezat in fata canapelei
  • Varianta de asezare a covorului intr-un living mare clasic
  • Living cu covor shaggy crem si mobila crem cu nuc





Inainte de a alege un covor , incercati sa planificati cum vreti sa fie mobila din camera, si cum vreti sa fie ea asezata, astfel veti putea vizualiza relatia dintre mobila din living si alte piese noi de mobilier precum si dimensiunea corecta a covorului.

De-a lungul timpului am intalnit pareri si pareri despre covoarele dintr-o locuinta. Unii sunt contra covoarelor si culmea este ca tocmai acele persoane sunt si contra perdelelor dintr-o casa. Ma intreb de ce oare si care ar fi legatura dintre cele doua. O a doua categorie de persoane , printre care ma numar si eu, nu isi pot imagina casa fara covoare si fara perdele. Personal o casa fara covoare si alte accesorii textile mi se pare ca are aspect de casa nelocuita. Eu cred cu tarie ca un covor intareste paleta coloristica dintr-o camera,  adauga camerei respective textura, ajuta la atenuarea zgomotelor , creaza zone de interes, adauga caldura si nu in ultimul rand protejeaza parchetul de uzura. Si cea mai importanta functionalitate este ca ancoreaza mobila si defineste mai clar spatiul dintr-o camera. Deci, daca faceti parte din a doua categorie mentionata , astazi vreau sa va prezint partea de living si anume cateva modalitati de asezare a covoarelor in aceasta incapere.

Mai jos aveti un exemplu bun despre cum poti folosi un covor de dimensiune medie cam de 1.60 metri pe 2.30 metri pentru a defini spatiul din fata unui semineu , iar in lipsa unui semineu pentru delimitarea spatiului din fata canapelei si a fotoliului. Covorul creaza senzatia de spatiu confortabil si foarte caldut. De asemenea a adaugat o pata de culoare care ajuta la unificarea intregului design al camerei.

Living mic cu covor dimensiune medie vernil


In acest minunat living avem de-a face cu un covor mai mare cam de 2 pe 3 metri care este asezat in fata canapelei insa va rog sa observati covorul mic asezat ca si piesa de accent peste covorul mare. Este perfect in regula sa suprapui covor peste covor cu conditia ca acestea sa fie simple, fara modele in relief, si sa fie subtiri pentru a nu crea valuri in care sa te poti impiedica.

Living clasic cu covor mare crem cu covor mic deasupra


In acest caz s-a apelat la un covor de sisal peste care a fost adaugata o carpeta de lana rosie cu modele albe. Atunci cand doriti sa suprapuneti covoarele este bine sa lipiti colturile covorului de deasupra cu putina banda dublu adeziva, astfel preveniti riscul de a va impiedica de el. Aici , imi place foarte mult unghiul in care a fost suprapus covorul mic.

Covor din sisal si carpeta din lana suprapusa


In cazul covoarelor mai mari pe care doriti sa asezati mobila , in special canapeaua, aveti grija ca picioarele din fata ale acesteia sa se afle pe covor iar cele din spate sa fie pe parchet. Covorul se poate afla oriunde sub canapea cu conditia ca acesta sa nu se afle doar putin sub picioarele din fata ale canapelei sau sub cele din spate. Va arata groaznic pentru ca proportiile nu se vor echilibra deloc.
Incercati sa evitati folosirea regulei jumi- juma si aplicati regula treimii. Ca un spirit de gluma, imi permit sa va zic ca nu vorbesc despre regula "Sfintei Treimi" ci doar a "Simplei Treimi" si anume: fie asezati o treime din covor sub picioarele din fata ale canapelei fie o treime sub partea din spate a acesteia. Nu la mijloc , pentru ca va taia la jumatate raza vizuala a privitorului si nu este o proportie tocmai potrivita.

Covor albastru cu mobila asezata partial peste


Lasati doar sufficient spatiu in jurul perimetrului covorului astfel incat sa arate vizual bine. Pentru aranjarea intregii mobile pe covor cele mai bune dimeniuni de covoare sunt: 2,3 pe 3 metri si 3 metri pe 4 metri. Pentru mobila care nu va mai fi la acelasi nivel daca picioarele din fata vor fi asezate pe covor folositi dimensiuni mai mici de covoare.

Ca tot am vorbit de mobila asezata pe covor, acest aranjament poate fi pus in aplicare doar pentru livingurile mai mari. Regula, in acest caz , este sa lasati cel putin 45, 50 de centimetri de parchet liber pe intreg perimetrul camerei.
Pentru livingurile suficient de mari care pot avea si zona de relaxare dar si zona de conversatie sau de dinning, cel mai bine ar fi sa folositi doua covoare diferite cu acelasi design si culoare, sau doua covoare de aceasi culoare dar cu texturi diferite pentru ca astfel, se vor defini si mai bine spatiile.

Living cu doua covoare medii crem asezate fata in fata


Acestea nu sunt reguli batute in cuie, sunt doar niste principii pe care daca le veti urma designul vostru va reusi din prima. Sunteti liberi sa experimentati si sa va jucati cu culorile, dimensiunile si texturile covoarelor. Este distractiv si atunci cand veti gasi covorul potrivit veti stii ca el este acela pentru ca va parea ca si turnat in livingul vostru.

In continuare va las sa va delectati cu cateva IMAGINI cu diverse livinguri cu covoare aranjate in cele mai diverse moduri.


Recomandari articole: livinguri, covoare, design interior,

‹‹ Stilul spaniol in amenajarile interioare si in casa ta

Ati locui intr-o fosta biserica? Povestea unei foste bazilici devenita o superba locuinta. ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii

Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro