renovat.ro

» » » » »


Renovare baie | Etape


Totul a inceput intr-o vara cand privind la felul cum arata baia apartamentului pe care il cumparasem cu cateva luni inainte, am decis : va suferi o operatie de amenajari interioare. Intrebarea era cu ce bani si cu cine.

Renovare baie mica
Renovare baie | Etape

Galerie poze
  • Renovare baie mica
Galerie poze

Aveam cativa bani pusi deoparte iar de meseriasi am considerat ca pentru partea de instalatii sa le fac eu iar pentru faianta, gresie, si alte finisaje sa apelez la un meserias recomandat de vreo cunostinta.

Studiul pietei.
Acestea fiind datele initiale am demarat proiectul amenajari interioare baia cu vizite la toate standurile de vanzare a materialelor de constructii , in special gresie si faianta si instalatii sanitare.

FAZA 1: Amenajari interioare - Curatirea locului

In paralel cu vizitele la standuri , am inceput sa curat faianta veche, gresia si ceea ce consideram eu ca este nevoie de aruncat. Faianta veche fiind pusa cu ciment a fost destul de greu de dat jos. Astfel ca am aplelat la serviciile unei bormasini cu percutie care avea si functie de pikamer. Cu aceasta unealta am reusit intr-un timp relativ scurt sa elimin faianta de pe pereti. A trebuit sa dau jos si restul de materiale astfel ca am renuntat la cosul de protectie al tevilor care era facut din BCA si care pe langa faptul ca era stramb lucrat, era si crapat si nu oferea nici rezistenta peretelui care desparte baia de hol. Am mai eliminat si canalul pentru tevi fiindca ocupa loc excesiv de mult, era stramb si era mult prea mare pentru a acoperi tevile pe care le adapostea . Partea cea mai grea a fost la eliminarea betonului de pe pardoseala . Deoarece din constructia blocului scurgerea de pardoseala era pusa deasupra placii pardoselii, a fost nevoie sa se toarne sapa de o dimensiune variind de la 5 cm la 12 cm. Apartamentul fiind la parter am adoptat solutia cu tevile pe la subsol astfel incat am renuntat definitv la sapa respectiva. Acest lucru a fost destul de greu fiindca betonul turnat avea o rezistenta destul de mare. Initial am optat pentru folosirea aceleasi bormasini insa era prea mica pentru a putea strapunge grosimea sapei. Am trecut la alta varianta, cea cu ciocan si dalta. Initial am vrut sa folosesc o dalta linie mai mare insa lucrul acesta era destul de greoi. Am recurs la varianta unei dalte cu varf ascutit si mai subtire lucrul care il consider ca fiind cea mai buna varianta. Perioada in care am curatat toata baia a fost de 10 zile. Vreau sa mentionez ca am pastrat doar cada de baie, fiindca era o cada de fonta destul de mare si nu era stricata ( adica nu prezenta urme de rugina si nu era spart smalt-ul). Initial am dorit si schimbarea acesteia cu una pe colt insa aceasta prezenta un dezavantaj major, era foarte mica. Dupa eliminarea molozului produs am inceput cu realizarea peretului in zona tevilor , pe care il eliminasem deoarece era din BCA, se misca si era si stramb. Astfel am realizat peretele despartitor din placi de gips carton . Pentru instalatia sanitara am folosit teava de cupru de 0.5 inch . Pentru a realiza configuratia necesara am cumparat lampa cu gaz, si materiale necesare pentru taierea si lipirea tevilor.

FAZA 2: Amenajari interioare - Instalatia sanitara

Nu au fost probleme deosebite la instalatia sanitara. Este necesara o atentie sporita la conectarea cu instalatia blocului deoarece teava de apa rece a blocului este din PVC si exista posibilitatea sa se sparga daca este fortata.

FAZA 3: Amenajari interioare - Placarea cu faianta si gresie

Asezarea placilor de faianta am realizat-o initial pe calculator si conform schitei am inceput cu randul doi de jos, de pe peretele dinspre chiuveta. Peretele acesta avea avantajul ca era foarte drept si puteam sa dau o linie corespunzatoare placilor care urmau. Dupa fixarea placilor intregi am pus si placile care necesitau decupaje. Decupajele le-am facut cu un aparat vidia pentru cele care necesitau taieturi drepte si cu polizorul unghiular pentru decupaje curbe.
Ultimul rand de faianta se pune dupa placarea cu gresie de baie . Gresia este nevoie sa fie pusa intr-o usoara panta spre sifonul de pardoseala pentru a nu exista riscul ca apa cursa pe ea sa ajunga in hol.
Dupa finalizarea lipirii placilor am trecut la chituirea rosturilor . Aceasta operatie trebuie facuta cu atentie pentru a finisa bine suprafata vizibila dintre placi.

Amenajari Interioare Baie Renovari Chiuveta
Amenajari Interioare Baie Renovari Chiuveta

 FAZA 4: Amenajari interioare - Perete de gips carton, instalarea obiectelor sanitare

A urmat realizarea peretelui despartitor dintre baie si hol , finalizarea instalatiei sanitare, placarea peretilor cu faianta de baie si pardoselei cu gresie , si instalarea obiectelor sanitare in aceasta etapa de amenajari interioare.

Concluzii

Faza de curatare a camerei de baie a fost cea mai anevoioasa , in sensul ca a durat cel mai mult si s-a realizat cu un efort foarte mare.

In toate fazele este necesara o atentie deosebita la detalii , astfel la faza de curatare este necesara atentie in special la ceea ce anume se darama, ce este in spatele materialului demolat, la faza realizarii peretilor de gips carton este necesara o atentie deosebita la realizarea structurii de rezistenta , la instalatia sanitara un rol deosebit il are lipirea tevilor.

In amenajarile interioare placarea cu faianta necesita un control deosebit al planeitatii la nivelul peretelui la gresie la fel. iar la montarea obiectelor sanitare este nevoie de multa atentie pentru a nu strica finisajele amenajarilor interioare.

Amenajari Interioare Baie Renovari Cada
Amenajari Interioare Baie Renovari Cada

Va ureaza numai bine, un impatimit al amenajarilor interioare
Manuel Bajescu
E-mail: [email protected]
Recomandari articole: renovare, amenajare baie, albastru,

‹‹ Cum aleg gresia de baie | Culori, modele, dimensiuni, materiale si pret

Amenajare baie culoare verde ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii

Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro