renovat.ro

» » » » »


Reparatii zugraveli baie dupa inundatie | Curatare perete


Cine nu a avut niciodata casa inundata se poate considera un om norocos. Insa pentru majoritatea dintre noi scenariul urmator pare cunoscut: Vii obosit de la servici si tot ce iti doresti este sa faci un dus si sa te asezi comod in fata televizorului.

Urme de inundatie pe peretele din baie
Reparatii zugraveli baie dupa inundatie | Curatare perete

Galerie poze
  • Urme de inundatie pe peretele din baie
  • Acoperirea faiantei cu folie de plastic
  • Curatarea peretelui afectat de umezeala
  • Perete din baie curatat complet de glet
Galerie poze

Intri in baie si... auzi pic, pic, pic pe etajera de sub oglinda. Iti ridici privirea ... ploua? Tavanul este plin de siroaie de apa, iar zugraveala nou nouta deja s-a ingalbenit. Dupa ce iti revii din uimire, dai fuga la vecini. Din fericire sunt acasa, insa tocmai au ajuns si nici ei nu stiu nimic. Probabil s-a spart o teava in perete. Actiunea de prim ajutor este inchiderea robinetului corespunzator de la subsol. Apoi trebuie chemat instalatorul sa faca o evaluare a situatiei si sa inceapa cat mai repede reparatiile necesare. Dar nu despre acestea dorim noi va vorbim in cele ce urmeaza, ci despre reparatia de dupa inundatie a zugravelii din baie.

Dupa ce ne asiguram ca reparatia instalatiei sanitare a fost terminata, ne putem gandi la reparatia peretilor. Am curatat gletul si vopseaua umflata si apoi am incercat sa gletuim peretele in zona afectata de inundatie. Insa dupa uscarea gletului, observat cateva pete galbene iesind prin glet. Cu siguranta vor iesi si prin vopseaua lavabila. Ce e de facut?

Peretele din baie dupa o inundatie
Peretele din baie dupa o inundatie


In primul rand, pregatim baia pentru operatiunile ce vor urma. Demontam corpurile de iluminat , acoperim faianta, oglinda si obiectele sanitare cu o folie mare din plastic.
Acoperirea faiantei cu folie de plastic
Acoperirea faiantei cu folie de plastic

Acum putem incepe curatarea temeinca a zonei afectate. Mai intai, cu o bidinea, udam peretele si tavanul cu apa. Lasam cateva minute peretele sa traga apa, apoi putem incepe curatarea acestuia cu un spaclu .
Curatare perete
Curatare perete

Am ajuns la zid. Iata cum arata peretele curatat complet de glet si vopsea lavabila. Lasam sa se usuce si apoi urmeaza sa dam un strat de glet. Dar, despre aceasta etapa vom vorbi intr-un episod viitor de reparatii pentru zugraveli interioare.
Perete complet curatat de glet
Perete complet curatat de glet

Intrebari si raspunsuri despre Reparatii Zugraveli Baie dupa Inundatie:

Intrebare: Am casa neterminata si vreau sa o finisez la interior si v-as ruga sa-mi spuneti care este urmatorul pas de facut plecand de la peretele de bca, avand in vedere ca exista izolatie cu polistiren de 10 la exterior?
Raspuns : Pasii urmatori sunt: tencuire, amorsare glet pt umplere reparatii (primul strat de glet) + plasa de fibra de sticla inglobata in glet (ca sa nu va apara crapaturi pe contururile caramizilor din BCA), eventual un glet fin pt finisajul final, amorsare si aplicare lavabila (1-2 straturi).


Recomandari articole: renovare, pereti, pereti,

‹‹ Reparatii inundatii baie | Finisare glet

Cum se monteaza pavelele sau pavimentele gen placi ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii

Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro