renovat.ro

» » » »


Robinet cu cap termostatat | Cum functioneaza ?


Odata cu apropierea anotimpului rece sau poate chiar in mijlocul verii, este bine sa montam la fiecare calorifer un robinet cu cap termostatat. De ce? Pentru ca astfel economisim energie. Dar cum economisim? Pentru a intelege acest lucru haideti sa vedem cum functioneaza un robinet de calorifer cu cap termostatat.

Robinet cu cap termostatat cum functioneaza
Robinet cu cap termostatat | Cum functioneaza ?

Linkuri sponsorizate
Galerie poze
  • Robinet cu cap termostatat cum functioneaza
  • Robinet cu cap termostatat

Share daca va place

Galerie poze





Mai intai de toate, sa facem o recunoastere a produsului. Vorbim de acele robinete de calorifer care au un maner mare alb cu o gradatie de la 1 la 5. De fapt acest robinet este compus din doua parti: robinetul/valva care lasa sa treaca apa in calorifer si un mecanism de inchidere si deschidere a acestei valve in functie de temperatura din camera. Acest al doilea mecanism este tocmai termostatul de care vorbim.
Cum functioneaza capul termostatat? In interior, exista o capsula umpluta cu un lichid care are un factor de dilatare mare in functie de variatia de temperatura. Astfel, volumul sau creste odata cu cresterea temperaturii in camera si similar, scade odata cu racirea aerului din camera sau dormitor. Aceasta capsula cu lichid impinge un piston care lasa sa treaca mai multa sau mai putina apa prin robinet. Acesta este principiul de functionare. Unele capuri termostatate functioneaza cu gaz in loc de lichid, iar in unele cazuri senzorul de temperatura poate fi conectat si extern si montat pe perete.

Iata de ce se realizeaza o economie de energie. Regland de exemplu robinetul la pozitia 3, observam temperatura in camera. Daca dorim mai cald, marim la 4 sau 5. Daca dorim mai racoare, rotim la 1 sau 2. Astfel, robinetul va deschide sau inchide progresiv apa prin calorifer adaptand cantitatea de caldura consumata cu reglajul din fiecare camera. Daca acest reglaj de utilizare obisnuita trebuie ajustat, solicitam o firma specializata de instalatii sanitare termice la realizeze un reglaj intern al robinetului conform specificatiilor tehnice ale producatorului. Spor la treaba!

Recomandari articole: robineti, instalatii termice,

‹‹ Rolete sau rulouri textile - modele moderne pentru decorul ferestrelor

Montaj Calorifere ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii

Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez
Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro