renovat.ro

» » » » » »


Rulouri exterioare pentru termopane | Montare


O solutie pentru izolare termica si fonica, precum si protectie anti-efractie este montarea de rulouri exterioare. Acestea nu doar opresc in totalitate patrunderea razelor solare, dar protejeaza si impotriva fenomenelor naturale precum grindina sau furtuna.

Casete rulouri exterioare pentru termopane
Rulouri exterioare pentru termopane | Montare

Galerie poze
 • Casete rulouri exterioare pentru termopane
 • Suport metalic pentru caseta
 • Prindere cu suruburi a suportului de montare rulou
 • Gaurirea peretelui pentru montarea ruloului exterior
Galerie poze
 • Panglica de manevrare a ruloului
 • Suport din plastic pentru banda
 • Prindere banda pentru cutie rulou
 • Masurare si marcare loc pentru gaurire faianta
 • Gaurire cu bormasina a faiantei din bucatarie
 • Prindere in suruburi a casetei pentru panglica de actionare rulou
 • Cum arata caseta interioara pentru panglica de actionare rulou
 • Masurare caseta exterioara rulou
 • Spiral lung
 • Surub de prindere pentru caseta
 • Fixare caseta exterioara in suruburi
 • Stinghie metalica
 • Prindere sina laterala rulou exterior
 • Prinderea sinelor laterale a ruloului in suruburi
 • Rulou exterior montat
 • Manevrare rulou exterior
 • Rulou exterior inchis

Rulourile exterioare pot fi din PVC sau aluminiu, intr-o gama variata de culori si modele. Unele tipuri de rulouri exterioare se pot monta odata cu termopanele, fiind prevazute cu o caseta suprapusa, care trebuie izolata, deoarece face legatura intre exterior si interior. Acestea se numesc rulouri suprapuse. O alta varianta este cea a rulourilor aplicate, ce se pot monta dupa montarea termopanelor. In acest caz, caseta este prinsa de pragul superior al ferestrei, pe exterior si astfel nu mai necesita izolare. Sa vedem in cele ce urmeaza o lucrare de montare de rulouri exterioare, cu poze si explicatii pentru fiecare etapa.

In primul rand, trebuie sa stim ca un rulou se compune din: caseta, in care se afla un tambur pe care se ruleaza lamelele orizontale, sine laterale, panglica de manevrare, cutia pentru panglica de manevrare. Iata casetele pentru rulouri in poza de mai jos. Dupa cum vedeti, ele au dimensiuni diferite, in functie de suprafata ferestrei. Unele se pot monta si la usi. Este bine sa stiti ca si preturile rulourilor se calculeaza in functie de suprafata.

Casetele cu rulourile exterioare inainte de montare

Casetele cu rulourile exterioare inainte de montare

In prima etapa, firma de la care cumparati rulourile va veni sa faca masuratorile, pentru a stabili exact dimensiunile rulourilor. Dar sa vedem montarea propriu-zisa. In imagini, avem un model de rulouri cu caseta aplicata. Adica termopanele au fost deja montate si acum dorim sa montam rulourile in exterior. Caseta cu tamburul despre care vorbeam mai devreme se va prinde de peretele exterior pe un suport metalic.

Suport metalic pentru caseta

Suport metalic pentru caseta

Mai intai prindem suportul de caseta, in surburi.

Prindere suport in suruburi

Prindere suport in suruburi

Prindere panglica de manevrare

Rulourile se pot manevra din interiorul casei si, daca sunt inchise, nu mai pot fi actionate din exterior. Tocmai in acest lucru consta si protectia enti-efractie pe care o ofera. Pentru a le inchide si deschide din casa, fara sa deschidem fereastra, trebuie sa montam pe interior o panglica dintr-un material rezistent. Aceasta va fi trecuta prin perete. De aceea, trebuie sa gaurim peretele in zona in care va trece panglica. Cu o bormasina puternica, dar cu grija sa nu stricam zugravelile interioare sau tencuiala exterioara.

 Gaurire perete

Gaurire perete

Trecem panglica prin zid. Gaura trebuie data in asa fel incat sa vina in interiorul casetei, pentru ca panglica sa poata actiona tamburul, pentru a strange si a inchide rulourile. Desigur, masurarea s-a facut in prealabil cu mare atentie, pentru ca nu verm sa gaurim in mod inutil zidul in mai multe locuri.

Panglica de manevrare a ruloului

Panglica de manevrare a ruloului

Pe interior, gaura data in zid va fi mascata de un mic suport din plastic, prins de perete in dibluri.

Suport din plastic pentru panglica

Suport din plastic pentru panglica

Montare cutie panglica

Cutia care contine panglica rulata trebuie prinsa in zid pe interior. Tragem cutia astfel incat panglica sa stea intinsa.

Cutie pentru panglica de manevrare

Cutie pentru panglica de manevrare

Masuram si stabilim locul in care vom prinde cutia de zid. Fiind vorba de geamul de la bucatarie, peretele a fost placat cu faianta. Marcam cu un creion locul in care trebuie sa gaurim faianta.

Marcam locul pentru gaurire faianta

Marcam locul pentru gaurire faianta

Despre gaurirea faiantei cu bormasina am mai vorbit: intai punctam cu dornul locul exact unde vom gauri. Astfel, spiralul nu va mai aluneca si vom putea da o gaura fara sa spargem placa.

Gaurim faianta de bucatarie cu bormasina

Gaurim faianta de bucatarie cu bormasina

Fixare cutie in perete

Prindem cutia cu panglica de manevrare a ruloului exterior in doua suruburi.

Prindere cutie in suruburi

Prindere cutie in suruburi

Si iat-o montata... Rulourile se vor deschide tragand de panglica pe interior. Panglica va roti tamburul din caseta exterioara, care va lasa sau va strange lamelele orizontale.

Caseta interioara pentru panglica de manevrare

Caseta interioara pentru panglica de manevrare

Dar sa ne intoarcem la exterior. Iata caseta ruloului, ce va fi montata deasupra pragului superior al ferestrei. Mai intai ii facem proba pentru a stabili exact unde va fi amplasata.

Caseta exterioara pentru rulou

Caseta exterioara pentru rulou

Montare caseta exterioara

Asa cum am spus la inceputul acestui articol ilustrat de amenajari interioare cu fotografii, caseta se prinde in suport de metal. Acesta, la randul lui, se fixeaza in zid. Cu un spiral lung montat la bormasina gaurim peretele exterior acolo unde se va prinde caseta exterioara.

Spiral lung

Spiral lung

Introducem diblul si surubul... Vom avea doua puncte de fixare, deasupra casetei.

Surub de prindere caseta

Surub de prindere caseta

Prinderea suruburilor de deasupra casetei se poate face cu greutate, din cauza pozitiei incomode de insurubat. In poze vedem o lucrare de montare de rulouri exterioare la parterul unei case. Pentru apartamente sau etaje superioare, trebuie sa apelam la mesteri experimentati.

Fixare caseta in suruburi

Fixare caseta in suruburi

Montare sine laterale

Culisarea rulourilor se face cu ajutorul unor sine laterale. Prin lamela de jos introducem o stinghie metalica, ce va actiona pentru fixarea rulourilor pe sine.

Stinghie metalica

Stinghie metalica

Am ajuns si la montarea sinelor. Acestea se prind cu suruburi in zid, dupa ce gaurim cu bormasina... Ce ne-am face fara ea? Uneltele de calitate fac jumtate din munca...

Montare sine laterale

Montare sine laterale

Suruburile vor fi mascate de niste capace din plastic. Pentru o mai buna etanseizare, fiecare sina va fi prinsa in doua locuri.

Prindere sine in suruburi

Prindere sine in suruburi

Manevrare rulou

Iata lucrarea noastra ilustrata gata! Ruloul a fost montat. In poza de mai jos il vedeti deschis complet. Fereastra din imagine are si plasa de tantari tot pe rulou, dar acesta este montat tot in exterior chiar langa tamplaria PVC a geamului termopan. Cei interesati pot urmari lucrarea de montare a plasei de tantari pentru termopane.

Rulou exterior deschis

Rulou exterior deschis

Facem proba ruloului exterior pentru termopane. Il inchidem pe jumatate, in functie de cata lumina dorim sa lasam sa patrunda in camera.

Manevrare rulou exterior

Manevrare rulou exterior

Sau il inchidem complet, atunci cand plecam de acasa sau pentru a asigura confortul termic si fonic al locuintei. Exista mai multe variante de manevrare si prindere a rulourilor exterioare: cu carlige de prindere sau pe sine laterale, putand fi operate electric sau manual, in functie de modelul ales. Majoritatea rulourilor permit deschiderea ferestrei, chiar daca sunt trase. Noi v-am prezentat un model de rulou pe sine laterale, operat manual. Va dorim amenajari placute si spor la treaba!

Rulou exterior inchis

Rulou exterior inchis


Recomandari articole: jaluzele, ferestre, tamplarie, DIY,

‹‹ Tipuri de rulouri exterioare

Montare plasa de tantari pentru termopane cu rulou tip caseta ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii
Petcu a scris:

Buna ziua!
As dori si eu o oferta de rulouri exterioare cu plasa de tantari ptr. 2 ferestre de aprox. h=1700 si l=1350cm.Fereastra e compusa din doua ochiuri de geam si doresc plasa de tantari doar pt. una.
Astept un raspuns.
Multumesc si o zi buna!
.

Emiliano parisini a scris:

Buna ziua as crea un deviz pt rulouri in alluminio masuri sunt:75x175 si 72x220(este o fereastra su o porta fereastra)si 150x220(porta fereastra.culor wenghe Sau Maro inchis.0773770828.multumesc.sector 3 Bucuresti.

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro