renovat.ro

» » » » » »


Rulourile exterioare - rolul si avantajele lor


Desi parca mai putin populare decat in urma cu 20-30 de ani, rulourile exterioare isi au rostul si farmecul lor.
Montate in fata geamurilor si a usilor, rulourile exterioare, indiferent de materialele din care sunt facute - aluminiu sau PVC, au in esenta acelasi rol, acela de a proteja punctele de acces in imobil si in acelasi timp de a crea o impresie vizuala placuta.

Usa de terasa cu rulou exterior din PVC aplicat cu actionare automata si culoare gri
Rulourile exterioare - rolul si avantajele lor

Galerie poze
  • Usa de terasa cu rulou exterior din PVC aplicat cu actionare automata si culoare gri
  • Casa cu rulorui exterioare albe si usa de garaj automata
  • Exterior de locuinta cu rulouri  din aluminiu si caseta din otel cu actionare manuala cu snur
  • Exterior modern de casa cu rulouri albe din aluminiu cu plasa cu aceiasi caseta cu lamelele
Galerie poze
  • Rulou de exterior maro inchis din aluminiu pentru o fereastra pe acoperis
  • Rulouri de exterior  termostoruri din aluminiu albe si maro inchis
  • Rulouri de exterior din aluminiu vopsit crem cu actionare pe baza de manivela
  • Rulouri exterioare albe din PVC aplicate montate pe tamplaria existenta
  • Rulouri exterioare din aluminiu cu lamele umplute cu spuma si catesa din aluminiu
  • Rulouri exterioare din aluminiu vopsite in alb in camp electrostatic cu mecanism integrat in zidarie
  • Rulouri exterioare si usa de garaj din aluminiu vopsit electrostatic in albastru aprins
  • Rulouri exterioare si usa de garaj din aluminiu vopsit electrostatic in albastru aprins
  • Termostoruri sau rulouri aplicate din PVC culoare gri inchis
  • Usa de garaj din aluminiu cu actionare prin telecomanda
  • Vedere din interiorul casei spre exterior atunci cand rulourile exterioare sunt lasate





Protectia

Este principalul aspect adus in discutie ori de cate ori vorbim despre importanta sau necesitatea unor rulouri de exterior.
Geamurile si usile sunt punctele sensibile ai peretilor oricarui imobil. Pe acolo este cel mai probabil sa patrunda si frigul dar si musafirii nedoriti, rulourile fiind o bariera in plus impotriva lor.

Reducerea zgomotului, asigurarea unui plus de protectie termica si evidenta protectie mecanica, fac din rulouri accesorii nu atat estetice cat mai ales practice.
Furtunile violente ne pot murdari geamurile si ferestrele sau in cazuri extreme pot chiar sa le deterioreze, copiii care bat mingea in fata geamului, sau se joaca cu pietre, lemne si alte obiecte dure, reprezinta un alt risc potential, mai ales pentru ferestrele de la parter, in fine, gasca din fata blocului care ne deranjeaza seara de seara, toti acesti factori de risc pot fi anihilati, sau cel putin diminuati, prin montarea de rulouri exterioare cu lamele umplute cu spuma poliuretanica si casete din aluminiu sau otel.

Chiar daca rulourile nu pot impiedica un hot hotarat, cu siguranta ii vor ingreuna considerabil patrunderea prin efractie, desi majoritatea vor fi descurajati de prezenta unor rulouri din metal lasate in jos, alegandu-si de obicei tintele mai usoare, care nu prezinta pentru ei complicatii inutile.

Nu e deci de mirare ca rulourile exterioare din aluminiu sunt preferate de tot mai multi proprietari de magazine si buticuri, mai ales in marile orase sau pentru cladirile situate in preajma stadioanelor de fotbal (zone predispuse la violente de strada).
Pentru protectie, cele mai bune rulouri sunt cele metalice cu actionare automata sau cu actionare manuala cu manivela pentru ca sunt si rezistente si fac si zgomot atunci cand sunt fortate.

Daca aspectul rulourilor exterioare vi se pare mult prea brut si doriti sa aveti umbra, racoare si intimitate in locuinta, puteti monta pe interiorul camerelor obloane din lemn sau PVC.

Racoare vara

Umbra si racoarea in timpul caniculei au reprezentat tot timpul niste provocari pentru proprietarii de imobile situate la etaje superioare. Montarea de rulouri exterioare poate fi una din strategiile de lupta impotriva temperaturilor de vara toride.
Somnul si odihna sunt parca mai usoare la umbra unor rulouri racoroase.
Bineinteles, ati putea obtine un fenomen similar cu niste jaluzele de interior sau cu perdele groase. In fine, daca va da mana puteti crea o atmosfera placuta cu un aparat de aer conditionat, dar cum ramane cu protectia impotriva intemperiilor?
Cu rulourile exterioare in schimb, impuscati doi iepuri dintr-o lovitura: si confort, si protectie.

Nu in ultimul rand, rulourile au si un rol estetic, ce nu poate fi ignorat.
Numarul mare de forme, materiale si culori obtinute prin vopsirea in camp electrostatic ( ofera o rezistenta ridicata a culorilor) in care se prezinta aceste produse, fac posibila alegerea unor modele care sa se plieze cat mai potrivit pe specificul fiecarei cladiri in parte.

De regula rulourile se asorteaza cu ascoperisul, streasina ,cu vopseaua peretilor sau cu usa de la intrare. Totusi, aceste accesorii trebuie alese astfel incat sa imbine atat functiile practice cat si pe cele estetice. De exemplu, la parter vom alege rulouri din aluminiu, avand ca scop in primul rand protectia impotriva infractorilor si a loviturilor mecanice, la etajele superioare vom alege insa rulouri din PVC sau din lemn, suficient de rezistente pentru a ne proteja ferestrele de vanturile puternice si ideale pentru a ne apara de soare (mai ales lemnul, care, spre deosebire de metal, nu se incinde foarte tare).

Nu trebuie sa va faceti griji ca nu ati apucat sa montati rulouri atunci cand ati montat tamplaria casei. Pe langa clasicele termosisteme care sunt integrate in zid, exista si un model de rulouri de exterior care se aplica pe tamplaria deja existenta, a caror caseta se poate chiar si tencui. In plus exista posibilitatea montarii de plase si rulouri impotriva insectelor care folosesc aceeasi caseta cu lamelele insa au actionare independenta.

La urma urmei insa, fiecare stie cel mai bine pentru ce are nevoie cel mai mult de rulouri si poate alege materialul si modelul necesar, in functie de propriile nevoi si de propriul buget.

Va recomandam si articolul despre rolete si rulouri textile pentru un interior simplu dar original.


Recomandari articole: perdele, jaluzele, ferestre, amenajari interioare,

‹‹ Teava de scurgere WC

Montarea bateriei la chiuveta de baie ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii
Petra a scris:

Cum se vopsesc rulourile din metal( lamelele) aluminiu, de la ferestre? Cum se ascund zgirieturile?

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro