renovat.ro

» » » » » » »


Sase criterii de luat in calcul daca iti doresti un semineu


Un semineu este ideal intr-o casa, avand si functie decorativa, dar si una functionala. Cat de frumos este livingul cand aveti o intalnire cu prietenii, stati la masa sau la discutii, iar focul arde in semineu. Cand de minunat este cand va retrageti in dormitor, mai stati cateva minute sa cititi o carte pe fotoliul amplasat chiar langa semineu. Si, de asemenea, mai catre seara,ce frumos este ca va retrageti alaturi de familie, partener pe terasa acoperita (n.r. sunroom), beti un ceai si ascultati cum trosnesc lemnele in focul de la semineu.

Semineu cu lemn alb
Sase criterii de luat in calcul daca iti doresti un semineu

Galerie poze
  • Semineu cu lemn alb
Galerie poze





Deci, ideea este ca, indiferent de incapere, un semineu este ideal si duce la confort, relaxare, da o nota de eleganta locuintei.


Inainte insa de a achizitiona semineul, trebuie sa tineti cont de cateva lucruri:


1. Ganditi-va bine de ce achizitionati semineul.


Trebuie sa stiti bine careeste motivul pentru care achizitionati un semineu. In functie de acesta, veti sti spre ce model sa va indreptati atentia: un semineu care sa arate mai mult bine, din punct de vedere estetic sau unul care sa fie practic, adica folosit in special pentru incalzirea locuintei. Daca ambele motive sunt bifate pe lista voastra, aveti sansa de a gasi si un model care sa arate si bine si sa dea si randamentul solicitat.


Citeste si: Cum sa construim un semineu


2. Ce suprafata vreti sa incalziti?


Conteaza foarte mult acest aspect deoarece veti sti spre ce model sa va aruncati privirile. Pentru a incalzi doar o camera, optati pentru un semineu cu putere calorica ridicata. vreti si apa calda, atunci luati in calcul achizitionarea unui termosemineu.


3. Vreti un semineu atractiv, dar si sa dea randament?


In acest caz, semineul trebuie sa fie ales in concordanta cu stilul incaperii si sa fie realizat din materiale de calitate. Uitati-va la materialele din care este construit, finisajele, montajul. Aici intra si calitatea focarului, adica a camerei in care arde focul. Alegeti un focar de buna calitate, care sa nu se dilate prea tare, camera sa nu se fisureze.


Recomandare: Modele de seminee


4. Luam semineul, dar pe ce combustibil?


Pe piata, exista seminee care functioneaza prin incalzire cu lemne, carbune, gaz, seminee electrice etc. Lemnul este mai putin costisitor, desi in ultima vreme au crescut si aici preturile. Cu toate astea, face fum si cenusa. Pe dealta parte, gazul este convenabil, dar partea mai putin placuta este aceea ca pierdeti atmosfera romantica, familiala, cand stati seara si ascultati lemnele trosnind. Semineul electric este varianta optima, dar si cea mai costisitoare.


5. Cu focar inchis sau deschis?


Trebuie sa va decideti spre ce semineu optati. Cel cu focar inchis are o usa termorezistenta si flacara plus combustibilul se afla la adapost. Dau un mare randament datorita ardeii complete a lemnului, spre exemplu. De cealalta parte, semineele cu focar deschis sunt de vis datorita imaginii oferite, o imagine fara perdea am spune. Dar, au dezavantajul de a nu produce caldura suficienta, iar aceasta se simte mai mult in zona din apropierea semineului, nu mai departe. In plus, va crea disconfort din cauza mirosului si a funinginii.


Recomandare: Incalzire centrala prin semineu - plus de design si eficienta cu termoseminee


6. Unde-l amplasati?


Trebuie sa va ganditi unde veti aseza semineul: fie intr-un colt al livingului, fie pe unul din pereti. Trebuie sa luati in calcul focarul, designul camerei si toate accesoriile ce tin de montaj. Am zis living, dar poate fi orice alta camera: dormitor, terasa inchisa. Cand porniti de la zero si ridicati casa, veti sti din start unde sa amplasati semineul, fiind luat in vizor la intocmirea schitelor, a designului locuintei.


Semineul, practic, personalizeaza o camera, ii da un farmec aparte si trebuie incadrat stilului incaperii. Poate fi montat un semineu la o cabana, adoptand stilul rustic, poate fi semineu intr-o casa foarte moderna, chiar futurista, adoptand culori tari, electrizante. Ideea este ca, indiferent de tipul de semineu, de la cele mai vechi modele si pana la cele de actualitate, toate aduc caldura, la propriu si la figurat. Fac atmosfera relaxanta, calduroasa, primitoare.


Recomandare: Tipuri de seminee cu avantajele si dezavantajele fiecaruia


Daca beneficiati de un living modern, in stil contemporan, elegant, ar fi si pacat sa nu montati un semineu. Acestui stil i s-ar potrivi perfect un semineu din marmura. Este modern, elegant, da o nota de rafinament aristocratic incaperii. Insa si restul locuintei trebuie sa tina pasul.



Recomandari articole: semineu, termosemineu, cumparare, modele, avantaje, dezavantaje,

‹‹ Izolarea cu fibre de celuloza: Cat te costa si care-s avantajele acestei metode eficiente si ecologice?

Casa de la 0 versus Casa cumparata. Ce-i mai avantajos? Iata opinia specialitului.. ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii

Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro