renovat.ro

» » » »


Scara de interior a casei


Desi pare un lucru destul de simplu, realizarea unei scari pentru interiorul casei trebuie realizata cu multa atentie. Si aceasta deoarece ele vor fi locul pe unde vom trece zilnic intre living si dormitorul de la etaj. Care ar fi cateva criterii in a realiza o scara interioara robusta, usor de urcat si usor de intretinut? Sa incercam sa raspundem la aceste intrebari rand pe rand.

Scara de interior pentru casa
Scara de interior a casei

Galerie poze
  • Scara de  interior pentru casa
Galerie poze

In prima etapa, de proiectare, arhitectul ne va propune o solutie. In acest moment putem veni cu o cerinta de a lati sau ingusta scara, bine inteles, in functie de spatiul disponibil. Legat de latimea scarii interioare vom avea in vedere faptul ca va trebui urcata la etaj mobila de dormitor. Producatorii de mobila au gasit si aici o solutie: maobila la pachet! Deja devenita obisnuita, mobila ambalata la pachete nu mai necesita spatiu larg de transport. Un alt criteriu in a armoniza latimea scarii cu spatiul de pe hol este marimea casei. Pentru casele cu spatii largi se vor potrivi scari mai late. Pentru casele cu spatiu limitat vom opta catre scarile mai inguste.

Un alt aspect ce trebuie analizat este din ce material vom avea realizata scara. Ca solutii sunt: beton, fier forjat, lemn. Scara clasica este cea realizata din beton. Scara de beton se poate acoperi cu gresie sau dale de lemn. Scarile de fier forjat se potrivesc in spatiile utilitare. Putem avea acest tip de scara in zona garajului sau langa intrarea in podul casei. Scara de lemn se potriveste cu stilul rustic. Ele sunt potrivite in cabanele de munte sau casele de tara.

Balustrada. Este poate mai vizibila decat scara in sine. De ce? Pentru ca reprezinta elementul de sustinere atunci cand pasim pe trepte. O solutie des utilizata astazi este balustrada de inox. Se asorteaza in general cu scarile cu design minimalist sau modern. Pentru scarile clasice se poate monta o balustrada de lemn masiv lacuit. In cazul scarilor de fier forjat se poate monta o balustradat tot din fier forjat.

Am analizat trei aspecte in evaluarea unei scari de interior: latimea treptelor, materialul din care se realizeaza si modelul de balustrada. Cu siguranta sunt si alte probleme care trebuie analizate: elementele de design ale scarii de interior, numarul de paliere, inaltimea unei trepte sau pozitionarea sensului de mers fata de usa sau zona de destinatie. Dar toate acestea intr-un material viitor de amenajari cu scari de interior.

Intrebari si raspunsuri despre scarile de interior:

Intrebare: Care este pretul aferent unei trepte de scara cu mana curenta din lemn?
Raspuns: In cazul treptelor de scara pretul depinde de dimensiunea treptei. De asemenea, pretul mai depinde si de esenta de lemn folosita la suprafata de pasire. Si peste toate, deoarece traim intr-o societate dinamica, si preturile sunt dinamice ! Va recomandam ca pentru preturi sa contactati direct firmele prezente pe renovat.ro pentru a le furniza dimensiunile si apoi sa va raspunda cu o oferta de pret.


Recomandari articole: scari interioare, amenajari interioare,

‹‹ Scari de interior | Elemente de Design

Geamuri termopan - etapele montarii tamplariei cu profil PVC + exemple in imagini ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii

Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro