renovat.ro

» » » » »


Scaune de bucatarie


Scaunele de bucatarie sunt probabil printre cele mai des utilizate piese de mobilier din orice casa. Le folosim zilnic, fie pentru a lua masa, fie pentru a ne odihni cateva clipe in timpul activitatilor din bucatarie. Modelele de scaune de bucatarie de pe piata variaza in functie de dimensiuni, model si materiale. Sa vedem mai departe cateva caracteristici care sa ne ajute in alegerea acestora.

Modele de scaune de bucatarie
Scaune de bucatarie

Galerie poze
  • Modele de scaune de bucatarie
Galerie poze

Cine nu stie de taburete, cele mai practice si mai vechi modele de scaune de bucatarie? Se pare ca se folosesc din cele mai vechi timpuri. Pot fi cu unul, trei sau patru picioare si se pot "ascunde" usor sub masa atunci cand nu avem nevoie de ele. Cat despre forma, taburetele sunt rotunde sau patrate.

Unele au inaltimea reglabila si suport pentru picioare. In privinta materialelor, taburetele au structura metalica sau din lemn. Partea pentru sezut poate fin plastic, material textil sau chiar piele ecologica. Taburetele din lemn pot fi din lemn de fag, rezistente in timp, dar ceva mai grele, sau de brad, mai usoare. Uneori partea pentru sezut este din tapiterie textila. Cat despre forma, taburetele sunt rotunde sau patrate.
Scaunele de bar, inalte, sunt potrivite pentru o bucatarie moderna, langa o masa tip bar. Majoritatea au structura de metal si suport pentru picioare.
Pentru o bucatarie spatioasa putem alege scaune cu spatar, din acelasi lemn ca mobila de bucatarie, sau din metal. Unele astfel de scaune sunt pliante si se pot strange atunci cand nu avem nevoie de ele. O optiune moderna o reprezinta scaunele cu spatar cu structura de metal "imbracate" intr-un material din PVC de culori diferite, asortate cu gresia sau faianta din bucatarie.

In concluzie, alegem scaunele din lemn pentru un aspect rustic si scaunele cu structura din metal pentru o bucatarie moderna. Taburetele sunt potrivite pentru bucatarii mai mici, iar cele cu spatar pentru bucatarii mai spatioase. Scaunele pliante le putem tine stranse si le scoatem doar atunci cand avem musafiri. Scaunele din lemn sunt rezistente si pot fi reconditionate sau reparate la nevoie, pe cand cele din metal si PVC sunt usoare. Toate variantele se gasesc in comert, la preturi si calitati diferite. Alegerea o facem in functie de designul mobilei de bucatarie, de spatiu si de buget.


Recomandari articole: bucatarie, scaune, mese bucatarie,

‹‹ Mobila de bucatarie maro wenge cu galben - Uite cate modele frumoase am gasit

Mobila de bucatarie rustica | Bufet ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii

Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro