renovat.ro

» » » » » »


Separator de hidrocarburi si separator de grasimi - tipuri , materiale, modele


Care este rolul unui separator de hidrocarburi, dar cel al unui separator de grasimi? Cand este necesar un separator de hidrocarburi sau de grasimi? Cine este obligat sa monteze astfel de separatoare? Acestea sunt principalele intrebari la care vom incerca sa raspundem in articolul ce urmeaza.

Separator de hidrocarburi din beton
Separator de hidrocarburi si separator de grasimi - tipuri , materiale, modele

Galerie poze
  • Separator de hidrocarburi din beton
Galerie poze

Separatoarele de hidrocarburi si uleiuri minerale sunt folosite la filtrarea si epurarea reziduurilor toxice din apele uzate care provin de la benzinarii, depozite de carburanti, statii peco, parcari, service-uri sau spalarii auto precum si orice companie care realizeaza activitati unde este absolut necesara si obligatorie tratarea apelor poluate de la hidrocarburi.

Vezi si: Separator de hidrocarburi pentru parcari

Necesitatea utilizarii de separatoare de grasimi de catre agentii economici care prepara produse alimentare, proceseaza carne sau produse alimentare de alt tip, rezida din necesitatea de protejare a mediului impotriva poluarii, dar si din legislatia in vigoare.

Daca separatoarele de hidrocarburi filtreaza apele uzate industriale , separatoarele de grasimi au ca scop filtrarea apei menajere, a apei provenite de la baie sau detergentii din masina de spalat, alaturi de reziduurile alimentare provenite din procesarea carnii, a laptelui, a pestelui sau altor produse. In consecinta, scopul separatorului este acela de a separa substantele organice de origine animala sau vegetala, uleiuri sau reziduuri de orice tip care nu sunt biodegradabile.

In scopul alegerii separatorului de grasimi sau de hidrocarburi adecvat, este necesar sa cunoasteti:

-  tipul de apa si implicit tipul de reziduuri ce vor fi eliminate si implicit vor strabate recipientul;
-  volumul de apa deversat pe ora/zi/saptamana;
-  marimea si tipul suprafetei de colectare a apelor uzate
-  numarul de utilizatori in cazul consumatorilor casnici.
-  cotele si modul de racordare a separatorului la sistemul de canalizare
- tipul si sarcina admisibila a capacelor de vizitare, in functie de locul de instalare a separatorului

Pentru separatoarele de grasimi sau de hidrocarburi ce se utilizeaza in spatii cu un flux mare de activitate si care deverseaza si implicit purifica o cantitate mare de lichide pe mc/s se pot monta sisteme luminoase sau acustice de avertizare pentru umplerea cu reziduuri a camerei de depuneri sau a celei specifice filtrarii grasimilor, in vederea curatarii in timp util.

Separatoarele de grasimi sunt realizate din diferite materiale astfel incat sa acopere intreaga plaja de cerinte pentru agenti economici sau alte tipuri de activitati care impun utilizarea unui asemenea produs.

Unele separatoare de grasimi sunt realizate din beton si pot fi amplasate cu usurinta fie pe sol, fie subteran. In scopul utilizarii eficiente, au trapa de namol integrata si asigura posibilitatea de conexiune in scopul prelevarii de probe. Pentru utilizarea indelungata au in interior un strat protector impotriva coroziunii. Aceste tipuri de separatoare au diferite capacitati, in limitele 1-1000 mc. Unii distribuitori asigura pe langa transport, diferite lungimi de tubulatura pentru drenaj, tevi de vidanjare si montaj gratuit.

Separatoarele de grasimi din beton pot fi utilizate in spatii si activitati ce presupun un numar mare de persoane: marile restaurante, cantine cu flux mare de persoane, stadioane sau unitati de invatamant cu numar mare de elevi.

Un separator de hidrocarburi din beton care este prevazut pentru montare la suprafata are un strat interior anticoroziv, guri de vizitare generoase amplasate in zona depunerii sedimentelor in scopul curatarii periodice. Aceste modele au debite nominale intre 3 si 120 l/s. Sunt destinate utilizarii in cazul spalatoriilor auto, benzinarii, ateliere reparatii auto sau parcari.

Separatoarele de grasimi sau de hidrocarburi din tabla sunt de mari dimensiuni, si se utilizeaza in conditiile de flux tehnologic foare mare cu deversare de apa reziduala de peste 1200mc/s. Acestea sunt construite din tabla cu grosimea de 6 mm. Anterior utilizarii au fost galvanizate pe interior, iar pe exterior tratate cu mai multe straturi de vopsea epoxy, in scopul eliminarii posibilitatii de coroziune interna sau externa.

Datorita volumului mare de apa reziduala ce poate fi filtrata si a dimensiunilor generoase a camerelor de depunere a impuritatilor, gura de vizitare este generoasa, i se poate monta ulterior un filtru coalescent si un filtru de colectare probe. Aceste accesorii se livreaza la cerere de catre distribuitor. In general au forma cilindrica si se ingroapa in pamant. De cele mai multe ori firma distribuitoare asigura transport gratuit si asistenta pentru montarea corespunzatoare.

Un alt tip de separatoare de grasimi sau hidrocarburi sunt confectionate din otel. Acestea au o capacitate mai mica si pot fi utilizate in scop casnic sau in conditiile de maxim 20 utilizatori (spatii destinate unui numar redus de persoane). In general aceste modele de separatoare contin doua camere interioare: trapa pentru depunerea reziduurilor grosiere si separatorul de lichide usoare, provenite in general din apa menajera. Intregul echipament este realizat din otel inoxidabil, are un design placut si pot fi montate sub chiuveta sau alaturi de aceasta. In general aceste separatoare au forma paralelipipedica.

Pentru spatiile de mici dimensiuni sau cu un numar redus de utilizatori si producatori de apa menajera, sunt si modele de separatoare de grasimi din otel autoportante de mici dimensiuni. Au un design compact, au integrat un colector de aluviuni ce poate fi simplu de curatat periodic, are un capac cu inel etans de cauciuc la o gura de vizitare generoasa si o capacitate maxima de 1.457 litri.  Alte modele de separatoare de grasimi din otel, prevazute cu decantor de namol au capacitate intre 100 si 5000 litri, dimensiunile, fireste, fiind variabile.

Din otel inoxidabil sunt realizate si separatoarele de grasimi special create pentru a fi instalate in pamant. Acestea sunt dotate cu camera de pompare, iar capacitatea decantorului se inscrie intre 11 si 200 litri. O alta varianta de separator realizat din otel inoxidabil care se monteaza in pamant este acela dotat cu filtru coalescent, decantor de namol si bypass. Capacitatea separatorului se diferentiaza in functie de dimensiunea ansamblului si se inscrie intre 426 si 1998 litri. Daca va doriti un separator de grasimi din otel fara decantor de namol, puteti alege modelul dotat doar cu filtru coalescent.

Capacitatile acestui model se inscriu intre 261 si 1892 litri. In categoria separatoarelor de grasimi din otel puteti opta pentru varianta instalatiilor autoportante. Acestea au numai forma cilindrica, un design ce permite amplasarea in orice spatiu, dimensiuni reduse, doua capace etanse pentru eliminarea posibilitatii scurgerilor sau a evaporarii mirosurilor neplacute, dotat cu colector de aluviuni ce poate fi curatat periodic. Aceste modele sunt realizate cu dimensiuni diferite, cu capacitatea totala intre 715- 3820 litri, in functie de nevoile clientilor. Aceste modele de separatoare din otel sunt prevazute cu posibilitatea de extensie; accesoriile necesare se livreaza de catre firma la cerere, in functie de cerintele clientilor.

O alta varianta este cea a separatoarelor din polipropilena. Acestea au forme de paralelipiped sau cilindru, iar dimensiunile lor variaza in functie de model.   Din material usor de polipropilena sunt realizate separatoarele de grasimi specifice utilizarii in gospodarie, in cazul in care volumul apei reziduale este mic. Acesta se monteaza sub chiuveta, au un design adecvat curatarii cu usurinta a camerei pentru depuneri, sunt etanse in scopul eliminarii posibilitatii de evaporare a mirosurilor neplacute.

 Un tip novator de separator de hidrocarburi cu filtru coalescent de mari dimensiuni are interiorul compartimentat in patru camere, nu trei camere ca in cazul celor clasice. Cea de a patra camera este prevazuta cu filtru coalescent pentru eficientizarea epurarii apei reziduale. Volumul separatoarelor destinate agentilor economici cu activitati in domeniul industrial, ateliere de reparare a masinilor sau utilajelor agricole, spalatorii auto, etc. se inscrie intre 1100-5000de litri. Volumul separatorului propriu-zis se inscrie intre capacitatile de 600-2200 litri. Avantajele utilizarii separatoarelor de grasimi din plastic rezida din usurinta manevrarii, stabilitatea in amplasare,(ingropate sau autoportante) capacitatile diferite si eficienta generata de compartimentarea interioara. 

O gama diversificata de separatoare de grasimi sunt autoportante; mai exact nu necesita ingroparea totala sau partiala in sol. Aceste sunt confectionate din otel inoxidabil sau din polipropilena si au dimensiuni variabile, dar relativ mici. Astfel de separatoare pot fi montate sub sau langa chiuveta, sau amplasate pe sol. In general separatoarele de grasimi autoportante sunt folosite pentru uz casnic, in pensiuni sau camine de batrani sau pentru persoane cu dizabilitati, in conditiile in care fluxul de utilizare a apei este relativ redus comparativ cu cel al agentilor economici sau marilor intreprinderi/firme. Daca se doreste marirea progresiva a capacitatii de filtrare a apei reziduale se pot utiliza doua sau mai multe separatoare din otel sau polipropilena amplasate una peste cealalta.

Toate tipurile de separatoare de grasimi sau de hidrocarburi realizate in tara sau cele aduse de la firme din UE sunt compacte, se in scriu in normele UE si pot fi utilizate cu succes in orice zone din tara, deoarece sunt rezistente si la schimbarile de temperatura, dar si la diferite tipuri de sol ( pentru cele care trebuie ingropate). Forma paralelipipedica sau cea cilindrica nu are relevanta asupra eficientei intregului ansamblu in vederea filtrarii apei reziduale.

Mai multe detalii puteti afla pe site: www.separatoarebeton.ro
sau telefonic 0721809789
si pe e-mail: comercial@separatoarebeton.ro


Recomandari articole: separatoare de hidrocarburi, materiale de constructii, constructii, constructii case,

‹‹ Usi de garaj culisante - avantaje si sfaturi pentru alegerea celui mai bun sistem

Incalzire in pardoseala - reguli de urmat pentru un montaj fara probleme ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii
Daniel a scris:

Buna ziua,

In cazul separatorului de hidrocarburi de beton unde se evacueaza apa filtrata?
Care este locul final de evacuare?

comercial@separatoarebeton.ro a scris:

Buna ziua,
Locul final de evacuare pentru apa epurata de particulele de uleiuri minerale si hidrocarburi poate fi dupa cum urmeaza: direct in sol, la suprafata unei ape, in pamant cu tevi de subirigare sau in canalizarea publica.

Pentru alte detalii va stam la dipozitie la datele de contact de mai sus.

ION a scris:

In vederea participarii la o licitatie de reabilitare si modernizare a retelei de drumuri judetene din judetul Ilfov va rog sa imi transmiteti oferta dvs de pret pentru un Separator de hidrocarburi din beton cu by pass de 100 l debit nominal si maxim 400 de litrii prin by pass.

Va rugam sa ne transmiteti pretul si valabilitatea ofertei dumneavoastra sa fie de minim 200 de zile. Va rugam sa ne transmiteti si certificatele de conformitate si/sau agremente tehnice pentru materialele solicitate, conditiile de garantie/postgarantie (materiale rezistente la coroziune, durata de viata), specificatiile de performanta si conditiile de siguranta in exploatare.

Parametrii tehnici si functionali:
- Greutate 1,6 t
- Beton C35/45XC4;XF2;XA2
-Concentratia maxima de ulei in apa epurata de 5 mg/l


Cerer oferta a scris:

Buna ziua,

Va rugam sa ne transmiteti oferta dvs pentru separator hidrocarburi – suprafata betonata / parcare incinta

1 buc Separator ingropat de debit 15 l/s, cu capac carosabil cu filtru coalescent, deversare in bazin retentie ape pluviale.

Instalatia este prevazuta la intrarea apei cu un decantor de namol, urmat de separatorul cu filtru coalescent si evacuarea prevazuta cu un obturator automat cu flotor. Filtru coalescent este format dintr-un material lamelar care se afla in camera coalescenta.

Evacuarea separatorului este prevazuta cu un obturator automat cu flotor, acesta functionand astfel: cand este depasita capacitatea de stocare a hidrocarburilor separate, flotorul coboara in stratul de hidrocarburi, si un disc de etansare este presat pe conducta de evacuare. Acest sistem poate fi prevazut cu sistem de alarma pentru a semnaliza atingerea capacitatii de stocare a separatorului.

Separatorul se aseaza pe o placa din beton C12/15 cu grosimea de 20 cm si se prinde de aceasta placa cu platbenzi, pentru a se preveni efectul de plutire (cf. instructiuni furnizor utilaj).

Va multumim si asteptam raspunsul Dvs insotit si de prospect

renovat.ro a scris:

VA rugam trimiteti o cerere de oferta pe contact@renovat.ro si un agent de vanzari va raspunde in cel mai scurt timp posibi ! Va multumim !

Licitatie a scris:

Buna ziua.

In vederea participarii la licitatia , proiectarea si executia lucrarilor unui Drum Expres Craiova, va rugam sa ne transmiteti oferta Dvs. de pret pentru separatoarele de hidrocarburi si grasimi urmatoare:

1. Separator grasimi tip I Qn<60 l/s
2. Separator grasimi tip II 60<Qn<100 l/s
3. Separator grasimi tip III 100<Qn<150l/s
4. Separator grasimi tip IV 150<Qn<220l/s
5. Panouri de protectie impotriva zgomotului H=2.5m
6. Panouri de protectie impotriva zgomotului H=3m

Va rugam sa ne ofertati pretul de livrare cu transportul inclus (Craiova) separat, pretul de montaj pentru fiecare echipament in parte (oferte diferite). Produsele trebuie sa aiba certificat CE.


Asteptam oferta Dvs. cu mult interes.

IOnG a scris:

Buna ziua

Va rog sa ne transmiteti oferta de preturi si prospectele pentru produsele urmatoare (in vederea participarii la licitatie)

Separator de hidrocarburi din beton, complet echipat (inclusiv inel inaltator), Q = 10 l/s, avand capac carosabil clasa B 125

Separator de hidrocarburi din beton, complet echipat (inclusiv inel inaltator), Q = 20 l/s, avand capac carosabil D 400, racorduri intrare-iesire Dn 200 mm

Separator de grasimi complet echipat, montaj exterior ingropat,capac necarosabil, avand:
- debit: 4 l/s
- pentru 150 persoane sau 400 mese /zi;
- volum total separator de grasimi: 5100 l;
- diametre racorduri intrare/iesire: diam. 160 mm

Ca si materiale pot fi din PEHD / Plastic / PAFS


Val a scris:

Buna ziua,

Va rugam sa aveti amabilitatea sa ne faceti o oferta pentru:

Separator de hidrocarburi avand – 1 buc
- debit de 20 l/s
- clasa de sarcini D400
- volum total minim 8400l
Camin de vizitare PP DN600 complet echipat cu capac carosabil D400 – 8 buc

Multumesc,

ionela a scris:

Imi trebuie o cotatie pentru acest separator.

Parametrii tehnici şi funcţionali
Eficienta separatorului de produse petroliere
- Filtrele de coalescenta conform DIN 1999, Cap. 4-6.
- Acestea corespund normelor DIN 1999.
- Retinatoarele de benzina conform DIN 1999, Cap.1-3.
- Retinatoarele de benzina si ulei conform DIN 1999, Cap.1-6.
Separatorul este echipat cu filtru coalescent si functioneaza pe principiul separarii gravitationale. Filtrul de coaleascenta este un dispozitiv care efectuaeaza procesul de coalescenta. Acest filtru functioneaza ca instrument de indepartare a hidrocarburilor din apa.
Conformitatea este demonstrata avand ca referinţa: SR EN 858-1:/A1:2005 Performanţele produsului: Etanseitate la lichide: Fara infiltratii conform SR EN 858-1:/A1:2005
Eficacitate: Clasa I 5 mg/l conform conform SR EN 858-1:/A1:2005
Rezistenta sub sarcina: Stabilitate structurala conform SR EN 858-1:/A1:2005
Durabilitate: Conform SR EN 858-1:/A1:2005


Separatoarele de hidrocarburi cu decantor de namol inclus din beton armat sunt realizate in unul sau mai multe bazine, au instalatie de separare cu filtre de coalescenta si au eficienta de epurare/separare clasa I ( ≤5 mg/l continut de hidrocarburi in apa la iesirea din separator).

Separator de hidrocarburi din beton cu by-pass debit nominal 30 l/s - maxim 150 l/s
Diametru exterior:2,4 m

Condiţii privind conformitatea cu standardele relevante
Conditii privind conformitatea cu standarde relevante:
Echipamentele trebuie sa fie fabricate in conformitate cu standardele internationale :
Ø ISO 9001;ISO 14001, ISO 18001
Ø Cablul electric va fi executat în conformitate cu urmatoarele standarde :
- IEC 245(66)
- CENELEC HD 22 Sect 2.4
- VDE 0282 teil 810
- VDE 0472 part 803 ( pentru rezistenta la ulei )
- CSA C 22.2 No 49-1981
Ø subansamblul rotor-arbore - echilibrat dinamic
Ø echilibrarea dinamica: se face in mediul lichid,
Ø Motorul va fi testat conf. Normelor Internationale IEC 34


Mutumesc

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro