renovat.ro

» » » » » » »


Cum alegi cel mai bun parchet pentru bucatarie - Recomandari importante


Sfaturi pentru alegerea parchetului laminat pentru bucatarie
Parchetul laminat este unul din cele mai populare materiale atunci cand vorbim de placarea spatiilor rezidentiale. Acest lucru se datoreaza fatpului ca este ieftin, usor de montat si poate avea diverse finisaje care se vor putea potrivi cu orice stil de amenajare interioara. Astfel, veti putea utiliza parchetul laminat atat in livinguri si dormitoare dar si in bucatarii sau pe holuri.

Montare parchet in bucatarie
Cum alegi cel mai bun parchet pentru bucatarie - Recomandari importante

Galerie poze
 • Montare parchet in bucatarie
 • Bucatarie cu parchet laminat
 • Bucatarie mare cu parchet laminat
 • Parchet laminat clasic in bucatarie
Galerie poze
 • Parchet laminat deschis in bucatarie
 • Parchet laminat in bucatarie
 • Parchet laminat lucios in bucatarie
 • Tipuri de parchet laminat
 • Bucatarie cu parchet laminat si covoare
 • Parchet laminat asortat cu mobila alba bucatarie
 • Alegere parchet laminat in bucatarie

In cazul bucatariilor sau holurilor va trebui sa alegeti un tip de parchet laminat cu o rezistenta ridicata datorita faptului ca in aceste zone traficul este mai intens.

Avantajele folosirii parchetului laminat in bucatarie

Desi unii experti nu recomanda folosirea parchetului laminat pentru podeaua din bucatarie din cauza faptului ca se deterioareaza mai rapid la o expunere indelungata la umezeala si diferente de temperatura exista totusi cateva avantaje pe care vi le vom prezenta in continuare:

Iata si: Parchet rezistent la apa

-    Parchetul laminat are un design elegant putand avea diferite culori si finisaje astfel incat veti gasi cu usurinta un model care sa se potriveasca cu designul interior din bucatarie. Daca sunteti in dubii faceti o fotografie incaperii si incercati sa alegeti parchetul cu nuanta si textura cea mai potrivita.
-    Acest tip de parchet este usor de montat, chiar si de persoane care nu au o experienta foarte mare in aceasta activitate. Un parchet laminat modern va fi acoperit cu diferite lacuri speciale care il vor face mai durabil si rezistent la uzura
-    Parchetul laminat poate fi spalat cu usurinta si rezista la socuri, zgarieturi sau la actiunea directa a razelor solare
-    Spre deosebire de gresie, parchetul laminat este clasificat in categoria materialelor care emana caldura, fiind potrivit si pentru familiile care au copii mici

Vezi si: Clase de trafic pentru parchet laminat

Dezavantajele folosirii parchetului laminat in bucatarie

Cel mai mare dezavantaj al acestui tip de parchet este faptul ca nu este rezistent la apa si umezeala. Chiar si un parchet laminat protejat cu lacuri speciale va rezista cu greu la umezeala constanta din bucatarie. In plus, daca se sparge o teava in bucatarie, este posibil ca parchetul sa se deformeze si sa se umfle. Punctele slabe ale parchetului sunt imbinarile astfel ca puteti sa folositi produse pe baza de ceara care sa ofere o protectie suplimentara parchetului. Pentru a va asigura ca parchetul va rezista traficului din bucatarie va trebui ca grosimea acestuia sa fie cuprinsa intre 10-12 mm.

Citeste si: Cum alegi cel mai bun parchet laminat - Tipuri si cei mai buni producatori de parchet

Parchetul laminat contine substante toxice?

Unii clienti sunt preocupati de faptul ca pentru producerea parchetului laminat placile de lemn sunt tratate cu anumite substante chimice care ar putea fi toxice. Parchetul laminat este insa foarte sigur pentru sanatate deoarece tehnologiile moderne permit fabricarea acestuia folosind unele substante netoxice.

Vezi si: Cum pui parchet laminat - ce unelte, materiale iti trebuie si care tehnica o folosesti

Ingrijirea parchetului laminat

Cea mai mare problema atunci cand vorbim de suprafetele dure din casa este modalitate de curatare si ingrijire. Este recomandat sa stergeti lichidul varsat pe parchet in cel mult 20-30 de minute pentru a nu permite acestuia sa se infiltreze.

Iata si: Cum se monteaza parchetul laminat dublu click

Daca stergeti parchetul cu un mop nu il imbibati prea tare in apa sau in solutia de curatare. Pentru a proteja parchetul de zgarieturi, incercati sa folositi protectii pentru picioarele mobilierului si aparatelor electrocasnice din bucatarie. Parchetul laminat este mai putin capricios ca un parchet din lemn masiv insa daca nu este ingrijit cu trebuie se poate deteriora destul de usor.


Recomandari articole: alegere parchet, montaj parchet, nuante parchet laminat, parchet laminat, parchet triplu stratificat, pardoseli, pardoseala bucatarie,

‹‹ Dus cu scurgere in pardoseala si dus tip ploaie - noile tendinte in amenajarea unei bai

Cum amenajam un living mic pentru a-i scoate in evidenta adevaratul potential - Idei de amenajare ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii

Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro