Sfaturi pentru alegerea scaunelor de bucatarie potrivite
Deschisa la living sau inchisa, bucataria a devenit locul in care ne petrecem o mare parte a timpului, fie ca mancam, gatim, sau stam, pur si simplu, si savuram o cafea. De aceea spatiul trebuie sa fie cat mai practic si mai comod, iar pentru asta avem nevoie de mobilier adecvat. In acest context, scaunele trebuie alese cu grija pentru ca si ele contribuie la ambianta camerei, ocupand destul de mult loc in bucatarie.

Scaunele de bucatarie trebuie sa fie, in primul rand, functionale si pe cat posibil comode si usoare, pentru a fi asezate cu usurinta in diferite locuri. Si pe langa acestea daca va intrebati ce scaune de bucatarie sa alegeti totusi, daca sa le asortati sau nu cu masa, spre ce dimensiuni sa va orientati sau pentru ce material sa optati, avem raspunsurile la aceste intrebari, ce va vor ajuta sa alegeti un model situat intre practic si estetic.
Spre ce stil sa ma indrept?
Scaunele de bucatarie exista acum in diferite stiluri, facand si mai grea alegerea. Trebuie sa tineti cont de stilul de amenajare al bucatariei inainte de a va gandi la modelul scaunelor, pentru ca, indiferent daca vreti sau nu sa le asortati cu masa sau cu restul mobilierului, toate elementele din incapere trebuie sa fie la final intr-o concordanta. Avantajul unei bucatarii sau a unei sali de mese contemporane este posibilitatea de a alege intre scaune de inspiratie clasica, vintage sau moderna, in functie de stilul decorativ. In schimb, intr-un decor mai traditional, scaunele cu design modern nu-si au locul.
Daca sunteti adeptii stilului vintage, scaunele de fier sau de lemn, colorate sau nu, eventual cu urme de uzura, sunt cele mai potrivite. Pentru un stil parizian, optati pentru scaune bistro in jurul unei masute rotunde. Iar pentru cei mai practici dintre dumneavoastra, alegeti scaune pliante pe care sa le folositi atat in bucatarie, cat si in alta camera ca mobilier de ocazie.
Scaune ce se asorteaza sau nu cu masa?
Da, daca doriti sa creati un efect de ansamblu si totul sa fie bine proportionat in raport cu marimea camerei. In caz contrar, mizati pe contrastul stilurilor, al materialelor, pentru a pune in valoare elementele. Insa pentru ca acest mix sa fie unul reusit, conditia este sa alegeti o masa impunatoare si scaune mai discrete sau invers, scaune care atrag imediat privirea si o masa care trece neobservata. Pastrati de fiecare data un simt al proportiei!
Scaune asemanatoare sau nu?
In prezent, scaunele diferite asezate in jurul aceleiasi mese sunt la moda. Cu putin curaj, puteti amesteca stilul vintage cu cel industrial sau un scaun modern cu unul simplu de lemn. Astfel, veti anima decorul, veti aduce diferite pete de culoare si va veti putea alege scaunele fara prea multa bataie de cap. Daca doriti, puteti aseza la masa chiar un scaun de interior langa unul de exterior. Important este ca decorul sa fie unul placut si sa va simtiti bine in bucataria dumneavoastra.
Cate scaune sa pun la o masa?
In primul rand, asta depinde de forma mesei: la o masa rotunda puteti aseza lejer patru scaune, iar la o masa dreptunghiulara minimum sase scaune. Cu ajutorul meselor pliabile sau a celor ce se pot lungi, puteti creste capacitatea de a primi oaspetii, fiind necesare scaune in plus. Este intotdeauna bine sa aveti in casa cel putin doua scaune in plus fata de cele existente pentru fiecare membru al familiei.
Obisnuiti sa primiti oaspeti?
Daca obisnuiti sa primiti oaspeti, este de preferat sa alegeti scaune cu spatare confortabile, tapitate, din material textil sau piele, astfel incat acestia sa se simta cat mai bine luand cina la dumneavoastra. Este important de stiut ca inaltimea standard a unui scaun pentru o masa de 75 de cm este cuprinsa intre 45 si 55 de cm.
Ce inaltime sa aiba spatarul?
Un scaun cu spatar inalt va da un aspect mai solemn sau mai traditional decorului. Pe langa aspect, spatarul inalt este si mult mai confortabil. In schimb, spatarele joase sunt mai contemporane, in ton cu vremurile care favorizeaza mobilierul modular.
Ce material sa aleg?
Fara indoiala, textilele sau pielea tapitata sunt cele mai confortabile, dar, in acelasi timp, si cele mai fragile, mai ales daca aveti copii mici sau animale de companie care obisnuiesc sa zgarie. Puteti opta pentru scaune din polipropilena, metal sau lemn, nucul fiind acum la moda. Pentru mai mult confort, le puteti imbraca cu pernite pentru sezut, aducand astfel un element decorativ suplimentar.
Scaune de designer?
Da, daca bugetul dumneavoastra va permite, insa aveti grija sa nu exagerati, incarcandu-va bucataria de scaune. Pana la urma acestea trebuie sa fie asezate in jurul mesei, nu in alte colturi ale bucatariei. Este usor sa amestecati scaunele de designer cu cele mai clasice sau industriale. Amestecurile de materiale sau de culori dau personalitate decorului.
Scaune cu cotiere?
Da, daca aveti suficient spatiu pentru a dispune de unul sau de doua scaune cu cotiere, mai confortabile. Acestea sunt specifice stilului vintage deoarece acum, majoritatea scaunelor contemporane nu mai sunt cu manere. Dar cum am spus si mai sus, mixul de elemente, forme si stiluri in jurul mesei este posibil si chiar recomandabil.
Pe langa acestea, nu uitati sa alegeti scaune de bucatarie lacuite, si nu vopsite, pentru ca se pot decoji in timp, modele ce se pot asambla usor, alegeti culori care sa placa tuturor membrilor familiei, inclusiv celor mici si nu uitati de husele de protectie sau de pernitele pentru sezut.
Recomandari articole: advertorial,
‹‹ Camere Cu Pereti Cu Piatra- UITE cateva IDEI chiar frumoase
Ai nevoie de relaxare: Arta Feng Shui solutia pentru amenajarea locuintei. ››
Share daca va place
Raspunsuri si comentarii
Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!
Posteaza!