renovat.ro

» » »


Sfaturi pentru reducerea consumului de energie


Fie ca locuiesti la casa sau apartament, consumul de energie electrica reprezinta un factor important in cheltuielile de intretinere. Atat la scara inalta, cat si la nivel individual, se incearca imbunatatirea performantei energetice a imobilelor, prin diverse masuri si proiecte.

Certificat energetic apartamente
Sfaturi pentru reducerea consumului de energie

Galerie poze
  • Certificat energetic apartamente
Galerie poze

Ca prim pas, se determina consumul energetic al imobilului si apoi se propun masuri pentru a reduce consumul de energie. Eficienta energetica a unei cladiri este determinata cu ajutorul unor analize transpuse apoi intr-un certificat energetic. Pe baza acestui document tehnic se stabileste eficienta energetica a locuintei si sunt transmise si alte informatii ce vizeaza sistemul de iluminare, consumul de apa calda si caldura.

In functie de performanta energetica stabilita de auditorii energetici, imobilul este incadrat in una din cele 7 clase de performanta care indica consumul de energie.

-    Imobilele aflate in clasa A prezinta cel mai scazut consum de energie, mai putin de 125 de kWh/m?/an

-    Imobilele situate in clasa G - cel mai ridicat consum, peste 820 kWh/m?/an.
In Romania, majoritatea cladirilor de locuinte se incadreaza in clasele energetice C si D.
Daca imobilul in care locuiesti este situat intr-o cladire construita recent, are o performanta energetica mai buna, si se incadreaza in primele doua clase energetice.

Constructiile mai vechi pot fi aduse la o clasa energetica superioara prin intermediul unor programare de reabilitare. O cladire reabilitata, ce prezinta un certificat energetic cu litera A, este in general vandut cu un pret mai mare decat un apartamant similar situat intr-un bloc nereabilitat. 

Certificatul de performanta energetica ofera informatii referitoare la consumul de energie al unei proprietati si te poate ajuta sa estimezi costurile de intretinere. O cladire bine izolatata termic poate face diferenta cheltuielor de intretinere pe perioada sezonului rece.

Pentru a reduce consumul de energie, specialistii in certificare energetica recomanda diferite actiuni si masuri care pot imbunatati eficienta energetica:

-inlocuirea utilajelor vechi cu unele noi, performante energetic;
-rebilitarile cladirilor si blocurilor de locuinte;
-izolare termica;
- inlocuirea ferestrelor si usilor clasice cu termopane;
-lucrari de renovare
- inlocuirea ferestrelor si usilor clasice cu termopane
- imbunatatirea sistemului de incalzire

Solutiile si masurile potrivite pentru reabilitarea si optimizarea energetica a unei constructii sunt puse la dispozitie de catre o echipa de auditori energetici, prin intermediul unui certificat energetic, sau un raport de audit energetic.

Costul unui certificat energetic este mic si se calculeaza in functie de suprafata imobilului si de complexitatea proiectului. Procesul de obtinere al docmentului este simplu : echipa de auditori avizati se ocupa de de colectarea informatiilor la fata locului si emit documentul in maxim 24 de ore de la data vizitei.


Recomandari articole: advertorial,

‹‹ Apartament de lux, o amenajare care copleseste prin eleganta sa!

Cum alegi canapeaua ideala in living - sfaturi practice ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii

Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro