renovat.ro

» » » » »


Sobe teracota - incalzire functionala, ieftina si cu un plus de design


Incalzirea cu soba este una dintre variantele cele mai vechi de pe teritoriul tarii noastre. Calitatea termica a sobelor a evoluat mereu, datorita nevoii de eficienta, dar si din dorinta unui design cat mai elegant. In contextul utilizarii sobelor cu combustibil solid: lemn, rumegus sau brichete, se comercializeaza diferite modele de sobe, realizate din materiale diferite.

Soba din teracota tip semineu
Sobe teracota - incalzire functionala, ieftina si cu un plus de design

Galerie poze
  • Soba din teracota tip semineu
  • Masina de gatit din teracota
  • Semineu din teracota maro
  • Model bizantin soba teracota
Galerie poze
  • Soba din teracota crem
  • Soba semineu pe colt
  • Soba semineu pe sase randuri cu polita

Sobele realizate din otel, dotate cu plita si cuptor, ce poate fi amplasate in camera alaturi de un horn in care se aseaza un burlan pentru conectarea in scopul evacuarii fumului. Pentru un plus de design usa arzatorului are geam termorezistent, bazin pentru apa ce se incalzeste in momentul functionarii sobei, are cuptor generos si acces simplu pentru curatarea cenusei. Pentru eficienta sobei are regulator de tiraj si posibilitatea de ridicare a placilor plitei pentru curatarea periodica. Acest model de soba se incalzeste repede, dar la fel de repede se raceste; caldura in incapere este asigurata in special pe durata arderii focului.

Recomandare: Sobe de lut pentru interioare moderne

O alta varianta de sobe sunt cele realizate din teracota si samota.

Acestea pot avea dimensiuni si forme adecvate interiorului camerei. Diversitatea coloristica a teracotei si eleganta modelelor asigura pe langa o temperatura adecvata in interior in anotimpul rece, dar si un design personalizat al interiorului. Acest tip de soba se poate adapta pentru a incalzi un numar de maxim 3 calorifere amplasate in trei spatii distincte. Aceasta este un model hibrid, realizat din instalatia moderna cu serpentina din fier sau otel, o pompa de recirculare, robineti conectori si teuri si un termometru pentru verificarea temperaturii optime. Astfel, pentru un spatiu de locuit mai restrains, se poate utiliza soba clasica adaptata nevoilor moderne.

Vezi si: Centrala termica in soba de teracota

Din categoria sobelor de teracota este varianta utilizarii unei sobe construita pe structura rezistenta din fier. Aceste sobe au dimensiuni reduse, dar sunt eficiente in camerele de locuit chiar si de 15mp. Avantajul acestora il reprezinta faptul ca sunt mititele, captuseala interioara din samota asigura iradierea caldurii pentru o perioada lunga de timp si poate avea diferite forme estetice. Evacuarea fumului se face prin intermediul burlanului amplasat in spate sau pe o laterala a sobei.


O alta varianta a sobelor de teracota cu mare eficienta termica si estetica sunt cele care au incorporate plite de diferite dimensiuni, cuptor generos, iar lateralele cu samota si teracota garanteaza transferul de caldura in incapere. Aceste modele pot fi utilizate cu succes atat pentru gatit, cat si pentru incalzirea interiorului. Fumul se elimina prin montarea unui burlan in locasul special amplasat in lateral sau in spate.

Recomandare: Sobe catalitice pe gaz

In cazul unor incaperi cu spatiu generos, se pot realiza sobe de colt de catre mesteri priceputi. Aceste modele sunt realizate in stil clasic, din samota si teracota, dar pot avea diferite forme elegante  ce se desfasoara in partea frontala, iar usa focarului poate fi amplasata frontal sau in lateral. Acestor modele de sobe li se poate monta la focar usa cu geam termorezistent pentru un efect vizual deosebit.

Un model special de soba din teracota il reprezinta sobele din caramida cu clopote, in interiorul carora se monteaza inca din constructie fie serpentina din tub gofrat de inox ingropat in beton refractar, fie registru sudat din teava de inox. I se poate adauga serpentina de racire, puffer reprezentat de un rezervor emailat care inmagazineaza caldura pe care apoi o emana in incapere. Acestui tip de soba i se poate accesoriza elementele specifice realizarii unei instalatii de incalzire cu conectare la instalatie cu calorifere.

Vezi si: Incalzire centrala prin semineu - termoseminee

Pentru a adecva dimensiunile necesare obtinerii eficientei termice necesare, ar trebui sa consultati un specialist care va poate face o estimare a materialelor, dar si a costurilor pe care le implica o asemenea instalatie in care se imbina clasicul si modernul.


Recomandari articole: soba, centrale termice, instalatie incalzire,

‹‹ Incalzire cu sobe catalitice pe gaz - Avantaje si dezavantaje

Perdele si draperii pentru bucatarie - modele mult prea frumoase ca sa nu le indragesti ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii
iuga a scris:

Superbe. Sper sa construiesc si eu una. Felicitări vouă.

Sava alexandrina a scris:

Doresc sa construiesc o soba de teracota un nr de contact

Berisha a scris:

Hallo pot sa trimit mie poza de simineu care
Pot sa facet si pot sa scriem pe WhatsApp?
Nummer meu ieste ‭+49 172 7364029‬

Multumesc!

Călin Cristian Claudiu a scris:

Sunt interesat de teracota din prima imagine și aș dori să știu cine o construiește.Numărum meu de contact 0745904336.Mulțumesc frumos.

Călin Cristian Claudiu a scris:

Bună ziua.Am vb cu dv pt teracotă tip șemineu,doar că atunci nu aveam dimensiunile exacte,acum le am și aș dori să stabilim ultimele detalii în privința comenzii.Îmi cer scuze că am pierdut nr dv de tel așa că vi-l mai las o dată pe al meu: 0745 904 336.Mulțumesc anticipat și aștept să mă contactați.

Todoran a scris:

Exista sobe pe colt care sa incalzeasca trei CAMERE?

Todoran Saveta a scris:

Exista sobe pe colt care sa incalzeasca trei CAMERE?

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro