renovat.ro

» » » » » » »


Idei si solutii de compatimentare pentru casele fara etaj cu 3 dormitoare - planuri 3D


Proiectele de case cu 3 dormitoare construite pe un singur nivel sunt preferate, in continuare, de numeroase familii, chiar daca preturile terenurilor au crescut foarte mult in ultimii ani. O astfel de locuinta va fi ideala pentru familiile formate din trei sau patru persoane, unul din cele trei dormitoare putand sa fie utilizat si ca birou sau camera de oaspeti in cazul in care nu este folosit de copii.

Casa eleganta cu 3 dormitoare
Idei si solutii de compatimentare pentru casele fara etaj cu 3 dormitoare - planuri 3D

Galerie poze
 • Casa eleganta cu 3 dormitoare
 • Amenajare dormitor copiii
 • Amenajare spatii casa parter
 • Casa cu parter si pod
Galerie poze
 • Casa frumoasa doar cu parter
 • Casa mare doar cu parter
 • Casa parter cu 3 dormitoare
 • Casa parter cu garaj
 • Casa parter cu piscina
 • Casa parter cu terasa acoperita
 • Compartimentare casa doar cu parter
 • Decor camera copii
 • Dormitor alb cu amenajare eleganta
 • Organizare spatii casa doar cu parter
 • Plan parter casa cu 3 dormitoare si living
 • Plan parter casa cu 3 dormitoare
 • Plan parter casa cu garaj
 • Plan parter casa cu pod

Principalul avantaj al caselor doar cu parter in comparatie cu cele cu mansarda sau etaj este accesul facil in spatiile interioare atat pentru copii cat si pentru persoanele mai in varsta sau cele cu dizabilitati. Lipsa scarilor face ca in astfel de case sa fie mai putine accidente care pot avea consecinte destul de grave.

Planificarea construirii unei case cu 3 dormitoare la parter

Constructia fiecare case incepe cu un proiect care va contine mai multe schite cu diferite optiuni de compartimentare a spatiilor interioare. Veti gasi pe internet numeroase astfel de proiecte cu sugestii si solutii de compartimentare si amenajare care va vor ajuta sa va faceti o idee despre cum va putea sa arate casa dumneavoastra.


Recomandare: Solutii si idei pentru compartimentarea unei garsoniere - planuri si schite numai bune de folosit


Principalele beneficii ale proiectelor de case personalizabile sunt:

- Planificarea initiala va va ajuta sa aveti un spatiu confortabil, amenajat dupa preferintele si necesitatile proprii;

-    Un astfel de proiect va va da posibilitatea sa alegeti materialele pe care le doriti, putand sa determinati cu exactitate ce cantitate veti avea nevoie;

-   Costurile cu instalatiile si utilitatile vor putea fi aproximate inca din faza de proiect;

-    Etapele de construire ale casei sunt planificate in avans;

-    Reduceri de costuri prin eliminarea cheltuielilor inutile.


Vezi si: Case cu etaj si amprenta la sol de  6 x6 metri - propuneri de proiecte si solutii optime de compartimentare


O casa construita pe un singur nivel cu suprafata utila de 100 mp, va fi un proiect potrivit atat pentru familiile tinere cu sau fara copii, cat si pentru pensionarii care vor sa renunte la apartmentul de la bloc. Familiile mai numeroase, vor putea sa aleaga un proiect de casa cu forma patrate si dimensiuni de 12 x 12 metri, care le va oferi un spatiu suficient atat pentru activitatile din timpul zilei cat si pentru odihna.

Amenajarea unei case cu trei dormitoare pe un singur nivel

Majoritatea familiilor care vor sa isi construiasca o casa aleg un design exterior modern, care sa fie completat de peisajul natural din curte sau gradina. O astfel de casa va putea sa aiba o  mica terasa acoperita in fata intrarii si un garaj incorporat care sa poate fi accesat si din interior. O astfel de casa cu suprafata utila de aproximativ 100 mp poate avea un acoperis in doua sau in patru ape, inaltimea totala fiind cuprinsa de obicei intre 6 si 7 metri.Recomandare: Casa de vis cu parter si un garaj mare - IATA PLANUL DETALIAT si imagini din interior


La interior, spatiul deschis care contine bucataria, livingul si diningul va fi cea mai mare incapere din casa, in partea centrala fiind amenajat un semineu functional care va avea atat un rol functional cat si unul decorativ. Casa poate sa fie prevazuta cu una sau doua bai, dar si cu un uscator unde veti putea sa spalati si sa uscati rufele pentru intreaga familie. Pentru ca toate camerele sa fie decomandate, veti avea nevoie de un coridor care sa faca legatura intre ele si sa ofere un acces facil in spatiile exterioare. Holul de la intrare va atenua nivelul de zgomot de la strada si va fi folosit si pentru a transfera mai usor cumparaturile din garaj.


Vezi si: Casa cu 3 camere si 2 bai, locuinta moderna de doar 80 mp - Arata impecabil si nu costa mult


Cresterea functionalitatii spatiilor unei case doar cu parter

Cea mai simpla metoda de a creste functionalitatea unor spatii este combinarea unor incaperi situate unele langa celelalte. Pentru aceasta, faceti o evaluare preliminara pentru a identifica oportunitatea crearii unor spatii comune fara ca acestea sa afecteze utilizarea si buna functionalitatea a celorlate spatii din casa.

Fiecare incapere din casa va trebui evaluata pentru a putea determina daca este posibil crearea unor spatii comune:

-    Livingul - suprafata livingului va trebui calculata atat in functie de numarul membrilor familiei dar si de posibilii invitati pe care ii veti avea de-a lungul timpului;

-    Bucataria - dimensiunile bucatariei trebuie sa tina cont de cele ale mobilierului si aparatelor electrocasnice mari pe care le veti monta si instala in acest spatiu. In plus, va trebui sa aveti un spatiu suficient de larg pentru a putea gati in voie fara sa trebuiasca sa va feriti de mobilier.

-    Dormitoarele - fiecare dormitor va trebui sa fie suficient de mare pentru a putea monta si un dulap pe langa pat. In dormitoarele copiilor, daca exista un pat mai mic, veti putea utiliza si un birou pentru calculator.

-    Camera centralei ľ va trebui sa luati in calcul atat dimensiunile centralei sau a boilerului cat si oportunitatea instalarii in acest spatiu a masinii de spalat, a unui uscator sau a unei mese de calcat.

Cea mai populara combinare de spatii este open space-ul format din bucatarie si living sau bucatarie, living si dining insa exista si alte camere si dependinte care se pot combina:


Iata si proiectul unei case de 80 mp cu 2 camere si terasa mare - planuri si imagini exterior - interior


-    Hol cu living - un spatiu deschis format din hol si living are numeroase beneficii, pentru cresterea campului vizual sau utilizarea luminii naturale in hol;

-    Baia cu uscatorul - in locul uunui grup sanitar mic si al unui uscator ingust veti putea sa aveti un spatiu mai larg care va fi mai usor de utilizat;

-    Camera centralei cu debaraua sau camara - este o solutie care se va putea utiliza numai daca v-ati asigurat ca nu contravine cu utilizarea centralei sau a boilerului in conditii de maxima siguranta.

Veti putea sa gasiti pe internet numeroase proiecte de case cu trei dormitoare construite pe un singur nivel, insa daca va doriti un proiect personalizat cu un open space atunci cel mai probabil va trebui sa apelati la un proiectant care va putea sa le modifice.

Exemple de proiecte de case cu parter si pod care au 3 dormitoare si living

Alegerea unui proiect de casa este una foarte importanta, iar pentru a va ajuta va vom prezenta doua astfel de case construite pe un singur nivel care au trei dormitoare si livingroom:


Recomandare: Proiecte de case cu parter si amprenta la sol de 75-80 mp


1.    Primul proiect de casa are intrarea situata in partea centrala a casei, cele trei dormitoare fiind amenajate in partea dreapta, iar bucataria, diningul si livingul in partea dreapta. Casa are un coridor lung care face legatura intre camere si dependinte, toate dormitoarele fiind astfel decomandate. Dormitorul matrimonial are doua dressinguri inguste in partea din spate (cate unul pentru fiecare din cei doi soti), iar dormitoarele copiilor sunt suficient de incapatoare ca sa contina un pat mai mic, un birou pentru calculator si un dulap pe unul dintre pereti.


Bucataria formeaza un spatiu comun cu diningul si livingul care este amenajat intr-o zona cu ferestre si usi mari din sticla securizata. In partea din spatea casei se afla o terasa acoperita care se va putea utiliza atat pentru a lua masa in familie cat si pentru relaxare.


Iata si un Proiect de casa de 100 mp - o locuinta economica si functionala


2.    Al doilea proiect este o casa cu suprafata utila de 106.7 mp, care este un proiect potrivit pentru familiile cu unul sau doi copii cu varste diferite. Dormitorul parintilor are un dressing si acces direct pe terasa din spatele casei unde este montat un televizor cu diagonala mare. Un dormitor mai mic aflat langa cel matrimonial va putea sa fie folosit de catre unul dintre copii cu varsta mai frageda, in timp ce al treilea dormitor are dimensiuni mai mari, putand sa fie folosit de un adolescent.


Accesul in dormitoare se face prinr-un hol lung unde veti putea sa montati un dulap pentru haine mai groase sau incaltaminte. Bucataria are o camara de mici dimensiuni si este deschisa spre dining, masa fiind amplasata in apropierea unei ferestre mai mari. Casa este prevazuta cu un garaj pentru o singura masina, cea de-a doua putand sa fie parcata pe terasa acoperita din fata casei.Recomandari articole: proiecte case, compartimentare casa, casa parter, proiect casa fara etaj, case cu 3 dormitoare,

‹‹ Plan de casa moderna cu doua dormitoare si amprenta de 9 x 9

19 Bai Mici - Invata din aceste idei de amenajare perfecte pentru spatiile reduse ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii

Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro