renovat.ro

» » » » »


Solutii de termoizolare pentru apartamente


Chiar daca acum este vara, este bine sa planificam din timp solutiile de termoizolare. Aceste solutii trebuie sa le adoptam pentru a reduce consumul de energie pentru incalzirea apartamentului in anotimpul rece. O solutie mai ampla o reprezinta reabilitarea termica a blocurilor.

Termoizolare cu geam termopan si tamplarie PVC
Solutii de termoizolare pentru apartamente

Galerie poze
  • Termoizolare cu geam termopan si tamplarie PVC
  • Termoizolare cu panou radiant calorifer
  • Termoizolare cu polistiren expandat
Galerie poze

Desigur, pentru acest lucru vom apela la o firma de audit energetic. Dar in cele ce urmeaza, vom discuta ce variante avem la indemana pentru interior. Sa le exemplificam pe rand cu cateva poze de amenajari interioare.

Solutii de termoizolare pentru apartamente - Termopane
Solutii de termoizolare pentru apartamente - Termopane

In primul rand ne vom concentra pe peretii care contin geamuri. Daca nu am schimbat pana acum vechea tamplarie, esta cazul sa demaram acum. Si cu ce sa o inlocuim? Cu termopane! Geamul termopan poate fi montat cu tamplarie de PVC , aluminiu sau lemn stratificat.

Ce varianta este mai buna? Din punct de vedere al izolarii termice PVC-ul si lemnul sunt campioane. Din punct de vedere al durabilitatii, aluminiul este totusi metal... Din punct de vedere al pretului, PVC-ul este cel mai accesibil. Asa dar, va lasam pe dumneavoastra sa alegeti cea mai potrivita solutie in acest caz.

Polistiren expandat pentru izolatie interioara apartamente

Solutii de termoizolare pentru apartamente - Polistiren Expandat
Solutii de termoizolare pentru apartamente - Polistiren Expandat

Un alt element se refera la termoizolarea interioara a peretilor cu polistiren expandat . Este o solutie simpla si rapida cu costuri mici. Se aplica aceasta metoda izolatie termica deoarce este mai greu si costisitor sa se faca izolarea termica a exteriorului blocului.

In mare, pasii sunt urmatorii: se curata zidul de gletul vechi, se placheaza polistirenul cu un adeziv special si peste el se tencuieste folosind o plasa de ranforsare de polietilena sau fibra de sticla. Apoi se gletuieste si se zugraveste cu vopsea lavabila.

Panouri radiante pentru cresterea randamentului termic al caloriferelor


Si al treilea aspect este legat de cresterea randamentului termic al caloriferului . Dar ce se intampla acolo? Pai, in mod uzual, caloriferul este montat pe peretele cu geamul. Tot acest perete este de obicei cel mai rece pe durata iernii. Din aceasta cauza, in afara de a incalzi aerul din camera se incalzeste si peretele. Lucrul nu este complet inutil deoarece mai usuca zidul in cazul umezirii.

Dar, o solutie potrivita este montarea doar in spatele caloriferului a unui panou reflectorizant. Spunem doar in spatele caloriferului deoarece acoperirea totala a peretelui ar impiedica uscarea si respiratia in cazul zilelor cu precipitatii.

Solutii de termoizolare pentru apartamente - Panouri radiante calorifere
Solutii de termoizolare pentru apartamente - Panouri radiante calorifere

Am enumerat in acest material trei metode de termoizolare a apartamentelor: montarea de termopane, placarea interioara cu polistiren, montarea de panouri radiante la calorifere. Cu siguranta, exista si alte metode de a atinge acest scop: montarea de parchet de lemn sau inchiderea cu geam a balconului. Dar despre acestea intr-un episod urmator de amenajari si decoratiuni interioare.

Intrebari si raspunsuri despre solutii de termoizolare pentru apartamente:

Intrebare: Ce grosime recomandati pentru izolarea interioara a unui perete de la dormitor, avand in vedere ca latimea incaperii este de 2,5 m?
Raspuns: In mod normal ar trebui facut un calcul de termoizolare finala care sa ia in consideratie materialul din care este facut zidul exterior - beton, caramida, BCA - si grosimea lui. Apoi se poate dimensiona si grosimea polistirenului, asta pentru a nu pune un polistiren supradimensionat sau unul subdimensionat. Insa, in cele mai multe cazuri, ca si la dumneavoastra, apar constrangeri de spatiu. Oricum, orice izolatie pe interior va reduce transferul de caldura din interior spre exterior. O prima regula practica este sa incercam sa punem un polistiren cat mai gros. De asemenea, tot ca regula practica, s-a observat ca la interior, peste 10 cm nu se mai obtine o imbunatatire substantiala. Daca peretele este spre nord recomandam minim 5 cm. Daca peretele este spre sud se poate izola si cu cel de 2-4 cm.


Recomandari articole: DIY, termoizolatie, tamplarie,

‹‹ Amenajarea apartamentelor in stil minimalist modern

Amenajare si mobilare garsoniera - sfaturi si idei practice ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii

Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro