25 Solutii Ingenioase pentru o Bucatarie Mica sau cum te descurci atunci cand nu ai suficiente dulapuri ?
Ce te faci atunci cand bucataria ta este minuscula si colac peste pupaza ii mai lipsesc si spatiile de depozitare? Oare cum vei putea sa te organizezi si sa gasesti un loc pentru toate ustensilele pe care le folosesti in fiecare zi ? Nu dispera. Inarmeaza-te cu rabdare si pune-ti imaginatia la lucru.

Pana atunci te invit sa vezi cateva idei de astfel de solutii precum si exemple in imagini care sper ca te vor inspira si mai mult decat atat te vor ajuta sa pastrezi curatenia si ordinea in bucatarioara ta.
Polite si etajere
Etajerele pot fi amplasate in orice loc al bucatariei - pe un perete liber, intr-o nisa , intre piesele de mobilier si aparatura electrocasnica, in colturile camerei sau in apropiere de tavan. Sunt foarte practice si chiar si acele modele care nu reusesc sa reduca vizual spatiul si sa ofere perspectiva, tot creaza o senzatie de spatiu aerisit. Ce poti depozita pe aceste polite ? Orice : de la farfurii, boluri, cesti, cani, pahare, suporturi pentru mirodenii chiar si cartile preferate de retete.
Spatiul din jurul ferestrelor
Intr-o bucatarie mica trebuie folosit tot spatiul disponibil. Si aici nu ma refer doar la cel de pe pereti. Acorda atentie si locului de langa fereastra. Poti instala o mica etajera sau un pervaz mai lat pe care sa il folosesti ca si suprafata de lucru, iar daca nu iti place, il poti folosi pentru depozitarea blenderului, a filtrului de cafea sau a robotului de bucatarie.
Ustensile pe perete
In cazul in care ai o multime de oale si tigai si putine spatii de depozitare le poti aseza direct pe pereti. Pentru asta, ai grija sa arate impecabil - bine spalate si curatate pentru a fi placute la vedere.
Ca si mecanism de prindere , foloseste o sina metalica sau din lemn de care poti prinde niste carlige in forma de S de care vei putea suspenda aceste articole.
Sinele pentru perete
Sinele metalice sunt de real ajutor in orice bucatarie cu mobila moderna. Prin construirea catorva niveluri cu astfel de dispozitive vei putea monta pe ele diferite suporturi pentru: condimente, vesela, tacamuri, role de bucatarie, recipiente diverse dar si polite suplimentare, astfel incat vei avea loc suficient pentru farfurii, pahare si capacele pentru oale.
Un model interesant il reprezinta modelul magnetic de sina pentru cutite, foarfece, sau alte recipiente metalice. Pe o sina cu carlige pot fi depozitate canile sau prosoapele. Sunt modele care permit atasarea suporturilor pentru prosoapele de hartie, foliilor alimentare, de aluminiu sau a hartiei pergament.
Aceste sine au utilizare multipla si pot fi montate pe peretele din spatele zonei de lucru, pe acea portiune libera de perete dintre corpurile suspendate si blatul de lucru. Cel mai bine ar fi sa fie amplasate in triunghiul de lucru pentru o utilizare cat mai eficienta.
Depozitarea legumelor si fructelor
Daca bucataria nu este prevazuta cu o camara, atunci va trebui sa te gandesti la cum vei depozita fructele si legumele prospete. Una dintre variante este sa le ascunzi in cateva dintre sertarele de la mobilia de bucatarie. Esential este ca acestea sa fie localizate intr-o zona uscata si bine ventilata, deci se exclude zona de sub chiuveta. Legumele si fructele nu trebuie depozitate in pungi de plastic ci in cosuri, impletite, sau metalice, care sa permita circularea aerului. O alta varianta de depozitare a acestora este fie intr-un cosulet asezat pe blatul mobilierului fie in recipiente speciale in frigider.
Aranjarea eficienta a dulapurilor
Uneori chiar si daca ai multe dulapuri si etajere parca tot nu iti ajunge spatiul. Aceasta se intampla din cauza proastei organizari a spatiului. Insa cum poti poti avea o bucatarie ordonata?
Prima si prima data , toate recipientele din sticla si plastic care nu isi gasesc locul trebuie etichetate si aranjate in functie de continutul lor.
Sorteaza apoi toata vesela si scapa tot tot ce este ciobit, spart si de tot ce nu iti place si crezi ca nu vei folosi vreodata.
Articolele folosite rareori, urca-le pe rafturile cele mai de sus.
Personal aveam mari probleme in a gasi un anumit borcanel cu un anume condiment la un moment dat. Asta pana am descoperit cum trebuie asezate acestea in dulap sau pe etajere: cele mai inalte recipiente sa fie aliniate la perete, cele de dimensiune medie in mijloc si cele mai mici in fata, in felul acesta ai o mai buna vizibitate.
Spatiul de sub chiuveta
Odata ce ai rezolvat problema depozitarii ustensilelor, a pastrarii fructelor si legumelor, a organizarii borcanelor cu condimente sau cu cereale , mai ramane sa te ocupi de depozitarea produselor pentru curatenie. Detergentii, solutiile de curatare, buretii de vase, manusile de menaj, praful de curat si cosul de gunoi pot fi depozitate sub chiuveta. Este bine sa folosim etajere retractabile sau cosuri jolly , care pot fi procurate de la magazinele de mobilier, insa pot fi asezate foarte bine si in cutii metalice sau din plastic.
Intr-un aparatament mic spatiile de depozitare bine puse la punct sunt necesare nu numai in bucatarie ci si in celelalte camere. Iata si alte idei interesante si mai putin obisnuite care te vor ajuta sa pastrezi o locuinta curata si organizata.
Recomandari articole: mobilier bucatarie, spatii depozitare bucatarie, etajere, chiuveta, bucatarie mica,
‹‹ Un apartament studio de 42 de metri patrati cu accente de feminitate si veselie
Ce trebuie sa schimbi in decorul casei tale atunci cand astepti un copil - Recomandari importante ››
Share daca va place
Raspunsuri si comentarii
Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!
Posteaza!