Solutii naturale impotriva mucegaiului. Poti scapa de el si fara solutii chimice

O alta varianta de a evita aparitia mucegaiului este verificarea constanta a instalatiilor de apa, a scurgerilor de la chiuvete, stergerea rapida a apei de pe faianta din baie sau bucatarie care poate avea contact cu lemn, zidarie, caramida, etc.
Mirosul de mucegai se inlatura din incapere sau din alte spatii in doua moduri:
a) amplasati in camerele respective 3-4 bulgari de var nestins pusi in farfurioare si amplasati pe dulaputi, vitrine, biblioteci (sa nu fie la indemana copiilor sau a animalelor de companie);
Citeste si: Curatarea peretilor de mucegai
b) ardeti intr-o scrumiera metalica un amestec de: foi de dafin, menta uscata, coji de portocale sau de mandarine uscate. Lasati sa arda acest amestec in camera in care aveti miros de mucegai.
Metode naturale de a scapa de mucegai
In cazul in care au aparut pete mici de mucegai in diferite zone din casa: pereti, mobile, pardoseala pulverizati acele spatii cu otet alimentar. Lasati sa actioneze cateva minute si stergeti cu o carpa uscata. Repetati 3-4 zile operatiunea pana cand mucegaiul dispare si urmariti periodic evolutia situatiei in acele zone. Este posibil ca dupa 4-5 saptamani sa reapara mucegaiul datorita conditiilor prielnice. Aceasta operatiune este potrivita doar atunci cand mucegaiul este in faza incipienta.
Vezi si: Umiditatea si mucegaiul din casa nu mai sunt o problema
O alta metoda de a scapa de mucegaiul din locuinta este sa utilizati dezumidificatoare pe care sa le amplasati in camera/zona in care apar petele. Utilizarea acestor aparate este bine sa fie coroborata cu aerisiri constante ale incaperilor locuintei.
Pentru a scapa de petele de mucegai de pe pereti preparati o solutie din 100g bicarbonat de sodiu si 100ml apa rece. Amestecati solutia pentru a se dizolva bicarbonatul si apoi stergeti cu o carpa umeda si curate peretele. Dupa aceea cu o alta carpa curate inmuiata in solutie stergeti peretii frecand usor. Este preferabil sa stergeti cu carpa umeda si sa tamponati zona, nu sa stergeti cu putere pentru a intinde mucegaiul si in alte zone de pe perete. Dup ace a disparut mucegaiul tamponati cu o carpa uscata. Repetati operatiunea cateva zile la rand pentru a elimina mucegaiul in totalitate.
Afla si de ce apare igrasia?
O alta solutie ce se poate prepara in casa si are eficienta maxima in eliminarea mucegaiului este preparata din: 100ml otet de mere, 100ml apa rece, 10 ml de apa oxigenata (de la farmacie), 100g de bicarbonat de sodiu (alimentar), zeama de la o lamaie. Se amesteca toate ingredientele intr-un bol pana cand se dizolva foarte bine bicarbonatul. Solutia se aplica prin pulverizare in zona afectata de mucegai.
Dupa ce se stropeste din abundenta, se lasa sa actioneze 2-3 ore dupa care se freaca bine cu o carpa uscata si curata. Se poate repeta operatiunea dupa 2-3 zile pentru a fi sigur de disparitia mucegaiului. Este recomandat sa fie geamurile/usa deschise pentru ventilatie puternica in timp ce pulverizati, deoarece sunt persoane alergice sau care nu suporta mirosurile intepatoare. Se poate purta o masca din tifon pentru evitarea inhalarii substantei.
Recomandare: Cum scapi rapid de mirosul de tigara din casa sau de pe haine
Daca petele de mucegai sunt rezistente la diferite solutii preparate in casa, pulverizati/stergeti zona cu otet alb nediluat. Aplicati otet din belsug, chiar si in zonele din vecinatatea petelor de mucegai. Dupa aplicare se lasa sa actioneze si apoi se curata zona cu burete sau cu o carpa uscata. Verificati dupa 7-8 zile daca petele au reaparut. In cazul in care ele incep sa apara, tratati inca o data cu otet alb nediluat, reluand operatiunea.
Recomandare: Cum cureti vasul de toaleta cu solutii facute in casa
Daca va renovati locuinta folositi vopsele si aditivi antifungici. Sunt mai scumpe, dar eliminati riscul aparitiei mucegaiului. O alta varianta de eliminare a mucegaiului este anveloparea exterioara a locuintei. Aplicarea cu aditivi si dibluri a polistirenului pe zidul exterior elimina pericolul aparitiei mucegaiului deoarece dispare perdeaua ce creeaza diferenta de temperatura dintre interiorul si exteriorul zidului ce se creeaza in special iarna.
Citeste si: Sfaturi pentru alungarea cartitelor din curte si gradina - pentru a scapa rapid si eficient de ele
Recomandari articole: mucegai, eliminare mirosuri din casa, solutii impotriva mucegaiului, solutii naturale pentru curatenie,
‹‹ Casa moderna cu etaj - proiect atractiv si functional
Vase de expansiune: ce sunt si la ce ne ajuta ››
Share daca va place
Raspunsuri si comentarii
Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!
Posteaza!