renovat.ro

» » » » » »


Solutii naturale impotriva mucegaiului. Poti scapa de el si fara solutii chimice


Metode de a evita aparitia mucegaiului in interior

Prima solutie naturala de a evita mucegaiul este o aerisire constanta, de cel putin 3 ori a incaperilor din casa si implicit a dulapurilor. Cand aerisiti camera in care aveti dulap de haine deschideti si dulapul, pentru a se aerisi hainele. O alta solutie de a evita mucegaiul din locuinta sau dintre haine este sa nu puneti lucruri umede in diverse spatii (dulap, sertar, dressing, etc.) Acestea nefiind bine uscate si lipsa de aerisire vor conduce cu siguranta la aparitia mucegaiului in spatiile inchise.

Eliminare mucegai din casa
Solutii naturale impotriva mucegaiului. Poti scapa de el si fara solutii chimice

Galerie poze
  • Eliminare mucegai din casa
Galerie poze

O alta varianta de a evita aparitia mucegaiului este verificarea constanta a instalatiilor de apa, a scurgerilor de la chiuvete, stergerea rapida a apei de pe faianta din baie sau bucatarie care poate avea contact cu lemn, zidarie, caramida, etc.


Mirosul de mucegai se inlatura din incapere sau din alte spatii in doua moduri:


a) amplasati in camerele respective 3-4 bulgari de var nestins pusi in farfurioare si amplasati pe dulaputi, vitrine, biblioteci (sa nu fie la indemana copiilor sau a animalelor de companie);


Citeste si: Curatarea peretilor de mucegai


b) ardeti intr-o scrumiera metalica un amestec de: foi de dafin, menta uscata, coji de portocale  sau de mandarine uscate. Lasati sa arda acest amestec in camera in care aveti miros de mucegai.


Metode naturale de a scapa de mucegai


In cazul in care au aparut pete mici  de  mucegai in diferite zone din casa: pereti, mobile, pardoseala pulverizati acele spatii cu otet alimentar. Lasati sa actioneze cateva minute si stergeti cu o carpa uscata. Repetati 3-4 zile operatiunea pana cand mucegaiul dispare si urmariti periodic evolutia situatiei in acele zone. Este posibil ca dupa 4-5 saptamani sa reapara mucegaiul datorita conditiilor prielnice. Aceasta operatiune este potrivita doar atunci cand mucegaiul este in faza incipienta.


Vezi si: Umiditatea si mucegaiul din casa nu mai sunt o problema


O alta metoda de a scapa de mucegaiul din locuinta este sa utilizati dezumidificatoare pe care sa le amplasati in camera/zona in care apar petele. Utilizarea acestor aparate este bine sa fie coroborata cu aerisiri constante ale incaperilor locuintei.


Pentru a scapa de petele de mucegai de pe pereti preparati o solutie din 100g bicarbonat de sodiu si 100ml apa rece. Amestecati solutia pentru a se dizolva bicarbonatul si apoi stergeti cu o carpa umeda si curate peretele. Dupa aceea cu o alta carpa curate inmuiata in solutie stergeti peretii frecand usor. Este preferabil sa stergeti cu carpa umeda si sa tamponati zona, nu sa stergeti cu putere pentru a intinde mucegaiul si in alte zone de pe perete. Dup ace a disparut mucegaiul tamponati cu o carpa uscata. Repetati operatiunea cateva zile la rand pentru a elimina mucegaiul in totalitate.


Afla si de ce apare igrasia?


O alta solutie ce se poate prepara in casa si are eficienta maxima in eliminarea mucegaiului este preparata din: 100ml otet de mere, 100ml apa rece, 10 ml de apa oxigenata (de la farmacie), 100g de bicarbonat de sodiu (alimentar), zeama de la o lamaie. Se amesteca toate ingredientele intr-un bol pana cand se dizolva foarte bine bicarbonatul. Solutia se aplica prin pulverizare in zona afectata de mucegai.


Dupa ce se stropeste din abundenta, se lasa sa actioneze 2-3 ore dupa care se freaca bine cu o carpa uscata si curata. Se poate repeta operatiunea dupa 2-3 zile pentru a fi sigur de disparitia mucegaiului. Este recomandat sa fie geamurile/usa deschise pentru ventilatie puternica in timp ce pulverizati, deoarece sunt persoane alergice sau care nu suporta mirosurile intepatoare. Se poate purta o masca din tifon pentru evitarea inhalarii substantei.


Recomandare: Cum scapi rapid de mirosul de tigara din casa sau de pe haine


Daca petele de mucegai sunt incipiente, puteti sa stergeti zona cu o solutie preparata in casa din 100g bicarbonat de sodiu si 100ml de otet alimentar. Aceasta este o solutie puternica si eficienta de a elimina mucegaiul. Dupa uscarea zonei puteti repeta operatiunea in aceeasi zi sau dupa 24 de ore. Petele incipiente de mucegai vor disparea si veti distruge si bacteria care genereaza mucegaiul.


Daca petele de mucegai sunt rezistente la diferite solutii preparate in casa, pulverizati/stergeti zona cu otet alb nediluat. Aplicati otet din belsug, chiar si in zonele din vecinatatea petelor de mucegai. Dupa aplicare se lasa sa actioneze si apoi se curata zona cu burete sau cu o carpa uscata. Verificati dupa 7-8 zile daca petele au reaparut. In cazul in care ele incep sa apara, tratati inca o data cu otet alb nediluat, reluand operatiunea.


Recomandare: Cum cureti vasul de toaleta cu solutii facute in casa


Daca va renovati locuinta folositi vopsele si aditivi antifungici. Sunt mai scumpe, dar eliminati riscul aparitiei mucegaiului. O alta varianta de eliminare a mucegaiului este anveloparea exterioara a locuintei. Aplicarea cu aditivi si dibluri a polistirenului pe zidul exterior elimina pericolul aparitiei mucegaiului deoarece dispare perdeaua ce creeaza diferenta de temperatura dintre interiorul si exteriorul zidului ce se creeaza in special iarna.


Citeste si:  Sfaturi pentru alungarea cartitelor din curte si gradina - pentru a scapa rapid si eficient de ele


Multe sunt metodele de a elimina in mod natural mucegaiul din locuinta. Este de preferat, insa, sa identificati cauza care determina aparitia mucegaiului. O data inlaturata cauza, solutiile naturale sau chimicalele specifice isi vor face efectul si vor fi eficiente. Daca nu este eliminata cauza, dupa o perioada mucegaiul va reapare, poate chiar mai puternic si adaptat la solutiile aplicate anterior.   


Recomandari articole: mucegai, eliminare mirosuri din casa, solutii impotriva mucegaiului, solutii naturale pentru curatenie,

‹‹ Casa moderna cu etaj - proiect atractiv si functional

Vase de expansiune: ce sunt si la ce ne ajuta ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii

Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro