renovat.ro

» » » » »


Solutii pentru intretinerea pieselor de mobilier


Cu totii ne dorim ca mobila care ne impodobeste caminul sa arate mereu noua si ingrijita. Din pacate, insa, trecerea timpului isi lasa adesea amprenta asupra ei si, desi ramane functionala, aspectul estetic lasa de dorit. Sa vedem in cele ce urmeaza cateva sfaturi si solutii pentru a oferi o viata mai lunga pieselor de mobilier.

Solutii intretinere mobila
Solutii pentru intretinerea pieselor de mobilier

Galerie poze
  • Solutii intretinere mobila
Galerie poze

In primul rand, specilistii recomanda ca mobila sa fie ferita de actiunea directa a razelor solare. Lumina si caldura excesive vor decolora in timp tapiteriile si pielea, dar pot afecta si mobila din lemn. Mai intai sa vedem cum putem proteja mobilierul din lemn. Desigur, mai intai de toate, avem grija ca amplasarea pieselor de mobilier din lemn sa se faca la o distanta mai mare de un metru de sursele de caldura precum radiatoare, calorifere, sobe sau seminee. In al doilea rand, intretinerea periodica se face prin stergerea de praf cu o carpa moale din bumbac si cu solutii speciale pentru curatarea mobilei. Se va evita cu orice pret apa, care poate pata mobila si o va face sa se umfle.

Ca si in cazul mobilei din lemn, canapelele din pielea trebuie tinute la distanta de sursele de caldura si de lumina excesiva, pentru a evita deshidratarea. De asemenea, vom evita contactul cu obiecte abrazive sau ascutite, care pot taia pielea. Exista comercializate produse speciale pentru intretinerea canapelelor din piele, in functie de tipul pielei - naturala sau ecologica. Praful se poate indeparta cu o carpa moale, iar pentru petele usoare se poate folosi o solutie de apa calduta cu detergent de vase, folosindu-se numai spuma aplicata pe pata. Dupa cateva minute, aceasta se indeparteaza cu un burete sau o carpa uscata.

Pentru tapiterie, aspirarea periodica garanteaza indepartarea eficienta a prafului. Petele se pot indeparta cu detergent de vase sau de rufe dizolvat in apa. Se aplica spuma, se lasa cateva minute, se indeparteaza si se clateste. Exista si situatii cand este necesara interventia unui specialist, atunci cand tapiteria se decoloreaza sau se rupe. Retapitarea se poate face din acelasi material, partial, sau se poate retapita in intregime, cu un material complet nou. O intretinere buna si eficienta poate prelungi viata mobilei dumneavoastra preferate.Recomandari articole: mobilier, solutie, intretinere,

‹‹ Mobila cu aspect antichizat

PAL | Ce este si care sunt avantajele si dezavantajele utilizarii lui ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii

Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro