renovat.ro

» » »


Stilul retro si atmosfera lui unica


Precum moda, stilurile de amenajare au tendinta sa se repete.  Stilul retro insa, a fascinat  constant, prin legatura sa cu timpul, fie ca ne raportam la atmosfera vibranta a anilor  '50 - '70, fie ca ii recunoastem meritul atemporal - e mereu in tendinte sau ne duce cu gandul la timpul petrecut prin targurile de antichitati.

Barlinek Tastes of Life Stejar Balsamico Grande
Stilul retro si atmosfera lui unica

Galerie poze
  • Barlinek Tastes of Life Stejar Balsamico Grande
  • Barlinek Tastes of Life Stejar Tartufo Grande
  • Barlinek Senses Stejar Harmony
  • Barlinek Senses Stejar Intense
Galerie poze

Stilul este astfel, incarcat pozitiv, nu doar de istorie, ci si de experienta personala, de entuziasmul cautarii si bucuria descoperirii unor obiecte interesante.

Infiltrandu-se discret, stilul retro se regaseste preponderent in amenajari contemporane, care contin elemente specifice deceniilor trecute. In amenajarile retro vom regasi o explozie de culori pastel si o paleta larga de nuante naturale. Predomina galbenul, oranjul, verdele menta, albastrul, nuantele de cafeniu si sepia.

Peretii sunt vopsiti in aceeasi linie cromatica sau sunt decorati cu tapet, iar textilele au pattern-uri abstracte. Mobilierul este simplist, cu linii drepte, colturi rotunjite si combina materiale diverse, precum sticla, metal, plastic si furnir, considerate inovatoare la vremea aceea.

In incaperile cu acest tip de estetica se potriveste o podea acoperita cu parchet din lemn, care sa dea impresia de caldura. Lemnul, in sine, creeaza o atmosfera calda, iar nuantele aramii contribuie la accentuarea acestei senzatii.

Daca apreciati simplitatea, liniile clasice sau detaliile atent puse in evidenta, designerii producarorului de parchet Barlinek, mereu atenti la tendinte, dar si la cerintele si stilul de viata al clientilor, recomanda pentru acest tip de amenajare un parchet triplu stratificat Barlinek  - Stejar Harmony sau Stejar Intense din colectia Senses .Pentru alegeri indraznete, caci interiorul retro emana o stare de bine, este vesel si tonic, designerii recomanda Stejar Balsamico Grande sau Stejar Tartufo Grande din colectia Tastes of Life.

Finisajele elegante si aspectul desavarsit al parchetului sunt completate de functionalitatea acestuia. Este compatibil cu incalzirea prin pardoseala si are o rezistenta ridicata la uzura.

Din amenajarile retro nu pot lipsi obiectele decorative, care personalizeaza interiorul, precum posterele anilor '60 - '70, cartile postate, fotografiile alb-negru, machete de masini, motociclete sau obiecte, care fac trimitere catre tema acestori ani - cucerirea spatiului.

Decoratiunile  pot fi autentice sau pot fi piese moderne, reinterpretate.  Un telefon fix cu disc, un pick-up sau o lampa industriala, din sticla si din metal sunt adevarate comori, pe care le puteti descoperi la targurile de antichitati, dar si in atelierele unor tineri designeri de produs. 

Fie ca este vorba de o interpretare personala a stilului retro  sau de un decor cu accente,  cel mai important aspect este crearea unor combinatii armonioase , cu elemente care sa va reprezinte si care sa va ajute sa va bucurati de un decor cald si primitor, pentru ca acasa este spatiul unde toate simturile ni se activeaza si ne bucuram din plin de viata si de compania celor dragi.

Mai multe detalii despre colectiile Senses si Tastes of Life, inspiratie si idei pe site-ul Barlinek.


Recomandari articole: advertorial,

‹‹ Usi de intrare uimitoare pentru orice casa

Hai sa vezi 20 de super idei cum sa transformi buturugile in decoratiuni unice pentru gradina sau chiar si pentru casa ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii

Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro