renovat.ro

» » » » » »


Stucco veneziano - dinamism si clasicitate pentru un stil atemporal


Stucco veneziano, este un invelis mural pentru interioare care are drept rezultat obtinerea unui finisaj decorativ unic. Stucco este un material realizat dintr-un agregat , un liant si apa. Acesta este folosit nu doar pentru suprafete plane ci si pe coloane si cornise.

Interior cu pereti cu stucco rosu cu accente aurii
Stucco veneziano - dinamism si clasicitate pentru un stil atemporal

Galerie poze
  • Interior cu pereti cu stucco rosu cu accente aurii
  • Paleta de culori calde pentru stucco veneziano
  • Paleta cromatica pentru stucco venetian
  • Baie cu efecte marocane
Galerie poze
  • Baie cu stucco negru
  • Dormitor matrimonial romantic si boem
  • Efect deosebit de stucco in nuante marine
  • Efect rustic de stucco de exterior
  • Stucco venetian in nuante pamantii
  • Stucco portocaliu cu efect de perete scorojit

Stucco venetian este o replica a structurilor prezente in vechile palate venetiene, de unde si denumirea sa. Chiar daca metodele de aplicare sunt comune, produsul pus  in practica este intotdeauna diferit, fiind caracterizat de nuante si efecte care depind de abilitatile designerului.

Finisaj decorativ de interior stucco este un invelis decorativ lucios, al carui spirit creativ da viata spatiilor. Este un produs artistic ce provine din traditie, mereu la moda prin varietatea de nuante si de culori luxoase. Este caracteristic tuturor spatiilor conferind dinamism si clasicitate pentru un stil fara timp.

Pe ce suprafete putem aplica stucco veneziano?


Produsul poate fi aplicat pe: tencuieli noi si vechi pe baza de lianti hidraulici, suprafete din beton, suprafete din gips si gips carton, zugraveli vechi si invelisuri de natura organica sau minerala, uscate, compacte, absorbante si coezive, conglomerate minerale de diferite tipuri, absorbante, suprafete din lemn compozit etc.

Care sunt materialele necesare?

In realizarea stucco-ului venetian aveti nevoie de o drisca din otel pentru nivelarea fondului si spacluri din otel de diferite marimi pentru stratul de finisare. Aplicarea se face in trei straturi de produs, doua straturi de fond si un strat de finisaj, in functie de porozitatea suportului.

Care este modul de aplicare?

Aplicati cu o drisca din otel unul sau mai multe straturi de produs pana cand nivelati suprafata si devine neteda si uniforma. Asteptati 5 ore intre o aplicare si alta, curatand de fiecare data cu o hartie abraziva. Dupa nivelare, folosind spaclul din otel, aplicati stratul de finisare. Folositi cantitati mici de produs pe care il intindeti cu miscari rapide si hotarate. Dupa circa 5 minute , il neteziti trecand cu spaclul de mai multe ori pe suprafata cu miscari semicirculare si apasate.

Pentru a da un grad mai mare de stralucire finisajului, recomandam slefuirea cu o hartie abraziva foarte fina, repetand apoi procedeul de slefuire cu ajutorul spaclului din otel. Nu se recomanda acoperirea cu ceara sau produse similare, intrucat in timp acestea vor dauna aspectului finisajului.

Puteti opta pentru un efect cu reflexe, decoratie obtinuta prin aplicarea cu gletiera a unui strat de produs intr-o nuanta deschisa ( lucrata pe uscat) si finisat cu o tonalitate mai inchisa din aceeasi culoare sau nuane de auriu. De asemenea, pentru un efect de intarsie, utilizati acelasi procedeu ca si pentru efectul cu reflexe, aplicand produsul lucrat pe umed pentru decoratii in silicon.

Materialul pentru stucco il gasiti in magazinele autorizate de vopsele si decoratiuni. Pachetul de stucco este alcatuit din produs pentru fond si produs pentru finisare.


Recomandari articole: stucco venetian, zugraveli interioare, palete cromatice, finisaje interioare,

‹‹ Gradini interioare de vis

Cum sa ai un gazon de invidiat ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii

Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro