renovat.ro

» » » » »


Tamplarie PVC


Iarna poate veni foarte bine caci noi am facut o achizitie buna si am montat geamuri termopane cu tamplarie PVC. De ce este aceasta optiune atat de populara? Ce avantaje aduce aceasta solutie? Cum am mai povestit si despre avantajele geamului termopan, iata ca astazi vom dezbate din nou pe intelesul tuturor ce inseamna tamplaria PVC, din ce si cum este facuta, cum se monteaza. Sa mergem!

Tamplarie pvc
Tamplarie PVC

Galerie poze
  • Tamplarie pvc
Galerie poze

Mai intai, un scurt istoric. In anii secolului trecut, iata ce departe par..., a aparut necesitatea gasirii unor noi solutii pentru realizarea tamplariei geamurilor. Fiind un material relativ ieftin, PVC-ul a intrat in atentia firmelor producatoare de subansamble folosite in constructii. Astfel, ideea s-a transformat in realitate. A fost realizata prima tamplarie din PVC.

Dar imbunatatirea performantelor a durat mai multi si a trecut prin mai multe etape. Una dintre ele a fost compartimentarea interioara a profilului de PVC in mai multe zone, numite camere. Profilul PVC cu 5 camere a reprezentat incununarea anilor de cercetari in aceasta privinta. El aduce acel plus de confort termic, apropiat de cel al lemnului.

Un alt aspect, este cel al fiabilitatii in timp a tamplariei PVC. Fiind dintr-un material "moale", PVC-ul necesita ranforsarea interioara cu un profil metalic. Astfel, astazi toata tamplaria PVC are in interiorul unei camere un profil metalic pentru marirea rezistentei.

Al treilea aspect care a suferit imbunatatiri, este cel al etanseizarii. Astazi, este obligatorie existenta a cel putin doua garnituri de etansare intre exterior si incapere.
Pentru zonele mai reci de munte, se poate opta pentru modele de tamplarie care au si o a treia garnitura de cauciuc, montata pe mijlocul profilului. O metoda suplimentara de etanseizare si sporire a conforului termic este si montarea de rulouri exterioare pentru termopane, tot din profile de PVC sau Al.

Am enumerat aici trei caracteristici ale tamplariei PVC: compartimentarea in mai multe camere, marirea rezistentei cu profile metalice si etanseizarea acesteia fata de exterior. Pentru cei pasionati, iata si descrierea pe larg pentru cum se monteaza termopanele. Amenajarea apartamentului cu tamplarie PVC si geam termopan aduce un plus de confort alaturi de popularul de acum parchet laminat. Spor la treaba!


Recomandari articole: pvc, solutie, materiale de constructii,

‹‹ Montare plasa de tantari pentru termopane cu rulou tip caseta

Caracteristicile ferestrelor cu geam termopan si avantajele oferite de acestea ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii

Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro