Tavane false si scafe - tot ce trebuie sa stii despre spalare, curatare, vopsire si ingrijirea lor
O posibila solutie de design pentru apartamentul sau casa noastra o
reprezinta o scafa decorativa sau un model mai deosebit de tavan fals.
Acestea sunt frumoase, unele chiar spectaculoase iar ingrijirea si
intretinerea lor este chiar simpla si nu necesita solutii scumpe de
curatare sau apelarea la experti in domeniu.

Intretinerea si ingrijirea tavanelor false
Solutiile de curatare ale acestor modele de tavane pot fi diferite in functie de materialul din care sunt confectionate. Unele materiale se preteaza doar la curatare uscata in timp ce altele pot fi curatate prin metode umede. Cel mai important este sa nu folositi niciodata substante abrazive care pot zgaria suprafata.
Metodele de curatare uscata presupun folosirea unui aspirator de praf cu o perie pentru indepartarea impuritatilor si a prafului.
Curatarea umeda se poate face cu ajutorul unui burete si a unui detergent bland.
Recomandare: Reteta de detergent natural de rufe facut in casa
Intretinerea diferitelor tipuri de tavane false
Cum se spala corect tavanele? O curatare corespunzatoare se face in functie de tipul de material din care este confectionata scafa sau tavanul suspendat, astfel ca exista mai multe situatii posibile:
Tavan fals din fibra minerala - acesta necesita o curatare uscata cu ajutorul aspiratorului. Micile defecte sau crapaturi se vor repara cu ajutorul unui chit.
Plafon de sticla mata poate fi spalat cu apa si uscat apoi cu ajutorul unei carpe moi care nu lasa urme.
Tavanele oglindite necesita ingrijire speciala din cauza proprietatilor acestui material. Pe suprafata oglinzii se vad imediat orice urme de aceea acestea trebuie curatate mai des folosind produse de curatat speciale pentru sticla si oglinda.
Plafoanele si scafele din bucatarie de asemenea necesita o curatare mai frecventa si curatare umeda. De aceea inainte de a alege un model de tavan fals incercati sa optati pentru o suprafata lavabila. Important este ca bucataria sa beneficieze si de un sistem bun de ventilatie pentru a nu aparea condens si igrasie.
Vopsirea tavanelor false si a scafelor
Inainte de a rezugravi o scafa sau un tavan fals trebuie sa aveti in vedere urmatoarele:
Curatarea suprafetei - curatati cu apa si un detergent usor.
Verificati integritatea suprafetei - zgarieturile si crapaturile vor fi chituite. Uneori va fi necesara chituirea unor suprafete mai mari.
Aplicare primer - aceasta se va aplica dupa repararea defectiunilor.
Lustruirea suprafetei - Dupa aplicarea primerului se va lustrui suprafata cu ajutorul unui smirghel fin.
Zugravirea sau vopsirea se poate face folosind vopsele siliconice, acrilice sau pe baza de latex. Pentru aplicarea vopselei se va folosi o rola acoperind cat mai mult din suprafata. Un rezultat bun se obtine dupa aplicarea a doua trei maini de vopsea.
Pentru suprafetele din rigips vopselele pe baza de apa sau latex sunt cele mai potrivite. Vopselele cu latex vor da un efect mat iar daca va doriti un tavan lucios puteti folosi tot felul de emailuri. Puteti alege culori de-a gata sau va puteti comanda in magazine nuanta preferata.
Intretinerea si zugravirea tavanelor false sunt operatiuni usoare de aceea va puteti permite sa va creati cu ajutorul acestora proiecte de amenajari interioare unice chiar in propria voastra casa.
Recomandari articole: tavane, pereti falsi, rigips, scafe, curatenie, finisaje interioare, zugraveli,
‹‹ Proiect de casa cu o camera - o idee compacta insa mareata
Prchet si lambriu de lemn placat pe perete - COLECTIE de idei in IMAGINI ››
Share daca va place
Raspunsuri si comentarii
Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!
Posteaza!