renovat.ro

» » » » » » »


Tehnici si metode pentru curatarea diverselor pete de pe suprafetele din inox


In general otelul inoxidabil sau inoxul este un material usor de curatat si de intretinut. O simpla spalare cu apa calda cu sapun sau detergent si apoi o clatire cu apa curata sunt suficiente pentru aparatura electrocasnica si elementele arhitectonice decorative din locuinta. Pentru rezultate optime suprafetele trebuie sterse si uscate dupa spalare si clatire.

Bucatarie amenajata profesional cu mobilier din otel inoxidabil
Tehnici si metode pentru curatarea diverselor pete de pe suprafetele din inox

Galerie poze
  • Bucatarie amenajata profesional cu mobilier din otel inoxidabil
  • Aragaz si hota de inox intr-o bucatarie beach style
  • Idee de amenajare a unei bucatarii cu mobila din inox
  • Scara interioara cu balustrada din inox
Galerie poze
  • Scara interioara in spirala cu trepte din lemn si balustrada din inox si sticla
  • Pat de dormitor din inox si sticla
  • Cadru de pat din otel inoxidabil
  • Masuta de cafea din inox si sticla neagra
  • Living cu accesorii decorative din inox si ceramica portelanata
  • Curatare pete de pe suprafete inox

In continuare va propun sa aflam cateva tratamente pentru diversele pete ce pot aparea pe suprafata inoxului.

1. Asa cum am mentionat si mai sus o curatare de rutina pentru toate tipurile de suprafete din inox se face cu apa calda , detergenti cu agresivitate medie si un burete moale. Se spala suprafata, se clateste si se usuca daca este necesar. Ca o regula general valabila pentru orice fel de operatiune de curatare a inoxului amintim faptul ca intodeana se va urma linia de finisare a suprafetei inoxului.

2. Urmele de amprente datorate atingerii pentru toate tipurile de finisaje se curata cu apa cu detergent sau cu alcool etilic, acetona sau alcool metilic. Este necesara o clatire cu apa curata si o uscare a suprafetei.

3. Petele persistente si modificarile culorii suprafetei se curata cu ajutorul unor solutii de curatare cu agresivitate medie ca de exemplu solutii gen CIF, Sano, etc. Se foloseste o carpa moale, un burete sau o perie cu peri moi sau din par natural, chiar si o periuta de dinti poate fi buna. Se va clati bine cu apa si se va usca suprafata.

4. Depunerile de calcar de la apa se vor curata foarte eficient cu o solutie facuta dintr-o parte otet alb si trei parti apa. Cu ajutorul unei carpe se va curata suprafata pentru indepartarea depozitelor calcaroase. La final se clateste bine cu apa curata si se usuca suprafata.

5. Petele de ulei sau grasime se curata cu solventi organici - acetona, alcool etilic, alcool metilic. Daca aveti tavi pentru aragaz pline de urme de grasime, le puteti curata usor lasandu-le la inmuiat cu o solutie cu amoniac. Dupa aceea le puteti spala cu detergent pentru vase.

6. Petele de rugina se elimina cu ajutorul unei solutii realizata dintr-o parte acid azotic cu noua parti de apa. Se lasa pe suprafata timp de 60 de minute, apoi se spala bine cu jet de apa. Se clateste cu apa din abundenta. Pentru aceasta operatiune este absolut necesara purtarea manusilor de cauciuc, iar solutia se va prepara intr-un vas de sticla. Pentru manevrarea acidului este necesara o atentie sporita.

7. Vasele din inox - oale, cratite, tigai, ibrice - pentru gatit pot fi curatate printr-o inmuiere prealabila in bicarbonat de sodiu sau amoniac. Se va freca apoi suprafata cu o pasta usor abraziva care nu provoaca zgarieturi.

8.Diversele urme de zgarieturi de pe inoxul satinat sau scotch brite se curata cu ajutorul unor bureti de nylon impregnat. Urmele mai profunde se slefuiesc cu bureti abrazivi fier free. Se vor urma intotdeauna liniile de finisare ale suprafetei. Zona se va spala cu sapun sau detergent cu agresivitate medie si apa calduta. Nu se vor folosi bureti obisnuiti din sarma pentru ca bucati din acestia pot ramane atasate de suprafata si vor rugini in timp. Pot fi folositi doar bureti de sarma de inox sau bureti de tipul  "Scotch brite"


Recomandari articole: curatenie, reconditionare, inox, balustrade inox, electrocasnice inox, ,

‹‹ Curatarea si intretinerea obiectelor decorative din inox

Iata ce atmosfera originala poti obtine in locuinta folosind doar cateva fotografii ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii

Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro