renovat.ro

» » »


Tendinte in designul interior urban


Exista design interior urban? Daca exista stil rustic, stil minimalist, stil modernist, cred ca am putea defini un stil generic numit stil urban. La ce ne referim? Exista intotdeuna curente de opinie create de producatori si designeri, dar mai mult, consumatorii directi induc anumite tendinte (sau mai modern spus trenduri) de design conforme cu rezolvarea dorintelor lor. Haideti sa vedem cum putem caracteriza aceste noi tendinte de design interior.

Tendinte design interior
Tendinte in designul interior urban

Galerie poze
  • Tendinte design interior
Galerie poze

Daca in trecut, un stil de decorare si design interior era purtat dintr-un oras in altul cu diligenta, iata ca astazi beneficiem de conectivitatea numita "Internet", un nou trend "obligatoriu" al unei locuinte moderne urbane. Si chiar Internetul este catalizatorul de idei in care de intalnesc cerintele consumatorului cu solutiile si ideile oferite de designer si arhitect.

Asa cum ideile circula intre oamneni, si in designul interior influentele se transmit si se propaga de la un stil la urmatorul. Dar poate ca astazi cheia este de a nu mai avea un singur stil al locuintei. Poate tocmai imbinarea acestora duce la crearea acelei diversitati care ne poate aduce momentele de relaxare dupa o zi de munca. Asadar, ne putem imagina o canapea in stil minimalist, in fata ei o masuta de cafea din lemn masiv iar pe perete o oglinda cu linii curbe exponenta a stilului clasic.
Imbinarea culorilor este un aspect esential al designului interior. Cum bine stim, avem de ales culoarea vopselei lavabile pentru pereti , a tavanului, a parchetului sau pardoselii si mai apoi a mobilei. Prin culoare vrem sa caracterizam spiritul emotional al incaperii. Culorile vii ne vor imbia la activitate, culorile pale vor indemna la relaxare.
Si ca sa subliniem culoarea camerei, un element central ne ajuta aici: corpurile de iluminat. Daca becul, devenit astazi atat de banal, ne ofera o lumina in functie de puterea calibrata, corpul de iluminat poate "imbraca" aceasta lumina si a o focaliza pe elementele de design subliniate. De exemplu, putem pune in lumina masuta de cafea, cu neglijarea canapelei. Astfel, putem crea o atmosfera romantica a camerei, vizitatorul de pe canapea simtindu-se ca acasa fara a fi direct in "lumina reflectoartelor".

OK. Am expus cateva idei de design interior in pas cu noile tendinte de decorare si amenajare. Cu siguranta, varietatea de combinatii si culori este inepuizabila. Placerea este tocmai gasirea acelor armonii de culori pentru ca designul interior sa reflecte asa cum ne dorim personalitatea noastra.


Recomandari articole: design interior,

‹‹ Design interior exotic cu mobila de rattan

Design interior si Feng Shui ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii

Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro