Ce TREBUIE sa facem cu tijele de Orhidee dupa inflorire
Dupa ce toate florile orhideelor s-au ofilit, tijele acestora raman printre frunze. Asta nu inseamna ca planta a murit, csi ca doar a intrat in perioda de repaos. In privinta tijelor goale sunt trei variante posibile de a actiona asupra lor. Una ar fi aceea de a le lasa in voie, deoarece dupa cateva luni vor forma din nou boboci de floare.
De cele mai multe ori, insa, tijele incep sa se usuce dinspre varf spre baza. In acest caz este bine ca dupa scuturarea florilor sa taiati tijele desupra celui de al doilea nod de jos. Astfel procesul de inflorire va fi mult stimulat. O alta posibilitate ar fi eliminarea totala a tijei, cat mai aproape de partea inferioara, dintre frunze.
Astfel, chiar daca a intrat in procesul de repaos, planta isi va canaliza potentialul in dezvoltarea unor radacini viguroase si va genera tije noi, in varful carora veti observa mugurii noilor flori. In acest caz inflorirea va fi mai tarzie decat in prima situatie relatata mai sus, dar florile si tijele vor fi mult mai viguroase.
Identificati diferenta dintre o radacina aeriana si o noua tija prin aspectul sau: tija este ascutita la varf, in timp ce radacina este rotunjita la varf. Deoarece orhideea infloreste in orice anotimp, se recomanda aplicarea periodica a ingrasamantului specific, in dozajul specificat pe recipient.
Recomandari articole: flori de interior, orhidee, ingrijire, provocare inflorire, flori la ghiveci,
‹‹ Casa mica si frumoasa perfecta pentru o familie de 4 persoane
Proiect casa mica si simpla - Are 3 dormitoare ››
Share daca va place
Autor RenovatRo: Cristiana
Raspunsuri si comentarii
Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!
Posteaza!