renovat.ro

» » » » » » »


Cateva trucuri pentru imbunatatirea designului interior al unei camere


Uneori interiorul locuintei noastre nu are nevoie de schimbari majore pentru a obtine armonia dorita, ci doar de mici retusuri. Iata de ce astazi, va propun sa invatam impreuna cateva solutii originale si simple care ne ofera rezolvare la cele mai des intalnite probleme de amenajare interioara.

Accente turcoaz in living clasic
Cateva trucuri pentru imbunatatirea designului interior al unei camere

Galerie poze
  • Accente turcoaz in living clasic
  • Decor camera mica cu oglinda supradimensionata
  • Draperii cu imprimeu floral element de accent
  • Imprimeuri diferite folosite ca si accente in interiorul unui decor neutru
Galerie poze
  • Living amenajat cu doua canapele asezate in forma de L
  • Living amenajat cu mobilier pe pereti de culoare alba
  • Living amenajat cu o combinatie de imprimeuri pe albastru
  • Living crem cu mobilier alb si accente decorative turcoaz
  • Schema de aranjare a unui living open space cu dining
  • Tablouri pe perete ca element compozitional
  • Taburete otoman folosite ca si masuta de cafea





Rearanjarea mobilei

Atunci cand nu suntem multumiti cum arata o camera si mai ales daca ni se pare ca mobila nu este aranjata chiar asa cum ar trebui specialistii ne sfatuiesc sa incepem prin a debarasa interiorul de covoare, carpete, perdele, draperii si alte accesorii decorative si de abia dupa aceea sa incepem sa gandim noi posibilitati. Dupa acest pas, putem incepe regandirea modului de asezare al pieselor de mobilier din camera, insa privind din unghiuri diferite camera, de exemplu de la scara interioara , de sus in jos si asa mai departe. Schimband unghiul din care privim o camera ne pot veni idei noi.

Decorarea peretilor

Peretii nu trebuie aglomerati cu toate tablourile si accesoriile pe care le avem prin casa. Profesionistii ne sugereaza sa ne concentram doar asupra unui obiect de arta de dimensiuni mai mari. In cele mai multe dintre cazuri, accesoriile pentru pereti nu sunt asezate in mod echilibrat, mai ales atunci cand sunt atarnate la inaltimi diferite. Care este solutia? Sa golim peretii si sa atarnam doar cel mai mare tablou pe care il avem. Acesta va atrage privirile iar peretii goi vor ajuta sa evitam crearea unui aspect dezordonat iar din punct de vedere vizual spatiul va parea mai mare si mai aerisit.

Daca nu avem un tablou mare , putem alege un grup de obiecte sau tablouri mai mici de la care putem incepe crearea unei compozitii compacte, simuland astfel un obiect mai mare. Este important ca ramele sa aiba aceasi dimensiune si culoare, iar imaginile tablourilor sau fotografiile sa aiba aceeasi cromatica, de exemplu albastru sau alb cu negru, pentru a fi percepute ca una singura.

Camere inguste sau mici

Pentru a face o camera mica sa para mai mare nu este nevoie sa ii daramam peretii. Cateva trucuri aplicate corespunzator vor rezolva problema. O oglinda de dimensiuni mari fixata sau sprijinita de perete va mari instantaneu spatiul.
De asemenea, mobilierul voluminos va parea mult prea masiv intr-o camera mica. In acest caz sunt mai potrivite alte materiale ca de exemplu acrilicul sau sticla. O masuta de cafea sau o etajera suspendata chiar si o masa mare cu blat transparent sunt foarte utile in crearea iluziei de spatiu.

Camerele prea banale si formale

Cateva piese de mobilier tapitat vor improspata si vor transforma orice interior. Pentru un plus de originalitate putem inlocui clasica masuta de cafea cu un taburet otoman. De asemenea prin adaugarea unor perne decorative pentru canapea si a unui fotoliu cu tapiteria asortata cu acestea vom crea interiorul mult visat.

Camere cu aspect gol si nefinisat

In acest caz putem adauga interiorului cateva obiecte decorative stralucitoare si metalice. Daca nu va plac suprafetele lucioase atunci ar trebui sa gasim un coltiosr potrivit pentru asezarea unor decoratiuni cu argintiu, auriu, cupru sau bronz. Acestea pot fi o veioza, o vaza sau chiar si o masuta.

Tavane joase

Un tavan jos nu mai poate fi ridicat decat vizual. Pentru a obtine acest lucru perdelele trebuie atarnate cat mai aproape de tavan . Metoda este eficienta si economica.

Schema cromatica nu este aleasa bine

Atunci cand locuiesti zi de zi intr-un loc este greu sa iti mai dai seama ce este bine si ce este gresit in decor. Daca vom face o fotografie camerei si o vom analiza ca de exemplu sa stabilim numarul de culori si nuantele decoratiunilor si daca vom constata ca avem mai mult de trei atunci este clar ca trebuie sa luam masuri. In acest articol puteti gasi o selectie de sfaturi despre cum asortam culorile intre ele.


Recomandari articole: living, tavan, camere mici, tendinte in decorarea casei, canapea, fotoliu, podea de lemn,

‹‹ Un turn medieval autentic amenajat in stil minimalist modern

Un apartament pe cat de mic pe atat de bine organizat si cu patul ascuns ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii

Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro