renovat.ro

» » » » » » »


Tu stii ce sistem de stingere a unui incendiu este cel mai bun?


Cu siguranta ai vazut si tu o serie de accidente produse din cauza focului. Unele au fost si sunt in continuare atat de grave incat ar trebui sa iti puna si tie semne de intrebare. Tu esti pregatit? Stii de ce sisteme de stingere a unui incendiu ai nevoie?

Sistem fix stingere incendiu cu ceata de apa
Tu stii ce sistem de stingere a unui incendiu este cel mai bun?

Galerie poze
  • Sistem fix stingere incendiu cu ceata de apa
  • Sistem automat de stingere cu spuma
  • Sistem de stingere incendii schema
  • Sistem de stingere foc cu pulbere de aerosoli
Galerie poze
  • Sistem de stingere cu gaz inert Inergen
  • Sistem de stingere incedii cu drencere si sprinklere
  • Sistem de detectie si semnalizare a incendiilor
  • Sisteme de stingere cu sprinklere uscate
  • Extinctor pentru casa

Cand te gandesti la o constructie adevarata, automat iti vine in minte un singur termen: siguranta! Menirea unei constructii, chiar si una oarecare este de a oferi siguranta si confort celor care ii calca pragul. O cladire trebuie sa corespunda intotdeauna cu normele legate de siguranta, chiar si acoperisul trebuie evaluat si construit conform normelor. Sistemele de protectie impotriva incendiilor trebuie sa corespunda intotdeauna destinatiei, gabaritului si clasei de importanta a cladirii respective.

Tocmai pentru ca in ultima vreme au avut loc diverse evenimente neplacute provocate de nereguli si incendii, am hotarat sa te punem la curent cu normele in vigoare pentru orice constructie ai avea. Sistemele clasice fixe de stingere a incendiilor, de stingere a focului cu apa sunt cele mai uzuale si pe care toata lumea le cunoaste. Aceste sisteme de protectie ar trebui sa existe in fiecare cladire in stadiu de functionare, sa fie in functie de numarul de utilizatori si sa fie foarte bine centralizate. Sa iei aminte ca exista dispozitive de stingere rapida si de protectie care sunt montate la extinctor sau la reteaua de conducte de stingere. Aceste sisteme sunt binevenite in cazul constructiilor de capacitate foarte mare. Aceste sisteme sunt optime oricui pentru ca se declanseaza automat si sunt asezate pe partea superioara a peretilor sau pe planseuri. Nu ocupa deloc spatiul si sunt perfecte pentru orice incendiu. Ar trebui sa fie luate in vedere spre achizitie.

Poti opta si pentru instalatii fixe montate pe plafon. Si aceste instalatii se declanseaza automat, insa trebuie sa stii ca sunt foarte sensibile la caldura.

Exemple de echipamente si sisteme de stingere de care ai nevoie si pentru care poti opta

Dintre cele mai bune echipamente de stingere numim: echipamente de stingere cu spuma, cu inergen, cu novec, cu CO2, cu sprinklere, cu apa, cu apa pulverizata, cu pulbere, de pompare, accesorii diverse PSI,  sisteme de detectie si alarmare de incendiu, stingatoare de incendiu si agenti de stingere, etc.

Este bine sa le ai in vedere ca sa nu fie nevoie sa iti pui vreodata viata in pericol. Detecteaza si semnalizeaza incendiul din timp, nu astepta sa provoace pagube si sa ia vieti. Protectia impotriva incendiilor se realizeaza intotdeauna prin indeplinirea cerintelor esentiale si de securitate la incendiu.

Pentru a reduce riscul de incendiu in casa ta sau in diverse constructii ar fi foarte bine sa citesti cu atentie articolul nostru si sa iei in vedere urmatoarele aspecte:

Asigurarea masurilor de prevenire a incendiilor in fazele de proiectare si executie a constructiilor, de orice tip ar fi acestea, echiparea si dotarea corespunzatoare oricarei cladiri, organizarea activitatii de aparare impotriva incendiilor, asigurarea interventiei pompierilor si a fortelor de salvare.

Orice constructie ar trebui proiectata si executata astfel:

Sa fie estimate elementele portante, sa se imite aparitia si propagarea focului si sa se asigure securitatea fortelor de interventie. Orice constructie trebuie sa fie executata in conform cu reglementarile tehnice in vigoare, sa aiba la final un aviz de securitate si o lucrare executata corect si eficient.
Nu uita sa iei intotdeauna toate masurile necesare impotriva incendiilor. Fii la curent!


Recomandari articole: stingatoare incendiu, sistem de detectie incendiu, proiectare, arhitectura, instalatii apa,

‹‹ Role de cauciuc pentru zugraveli cu modele impresionante - Uite ce idei minunate

Testeaza si tu noile tesaturi spectaculoase ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii
Diana a scris:

Buna ziua,

Ma intereseaza acest subiect. As dori sa stiu daca sistemele de ventilatie in combinatie cu clapetele antifoc chiar functioneaza. Am auzit tot felul de pareri. Va multumesc!

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro