Un apartament studio de 42 de metri patrati cu accente de feminitate si veselie
De cele mai multe ori cautam atat de mult sa obtinem functionalitate si spirit practic in amenajarea locuintei noastre incat uitam de lucrurile placute si de frumusetea decorului.
Apartamentul, care mi-a atras atentia si al carui interior imi permit sa va invit sa il vizitam astazi, nu este unul mare insa este unul plin de confort. In plus, interiorul sau este atat de feminim si de stilat incat, personal, chiar mi-as dori sa locuiesc macar o saptamana in el.
Ivoriu
Suprafata acestui apartament este de 42 de metri patrati, insa pare mult mai spatios si mai mare decat este in realitate. Unul dintre secrete este alegerea corecta a culorilor. Culoarea predominanta este albul, insa nu o nuanta clasica, ci un ton de ivoriu. Datorita acestuia , interiorul s-a transformat intr-un spatiu cald si primitor. Pe acest fundal bine definit au fost aplicate articole de decor colorate, care au devenit accente ale spatiului.
Note vesele
Detalii colorate aprins trezesc la viata interiorul. Nuante de verde, turcoaz, portocaliu, rosu aprins, - culori de vara, stabilesc o atmosfera vesela. Mai mult, exista centre de atentie care distrag privirea de la dimensiunea mica a apartamentului. In dormitor exista un perete de accent roz aprins , chiar in spatele patului, in living exista un covor verde aprins si perne decorative colorate iar in decorul bucatariei intalnim o mini gradina.
Trucuri vizuale
In amenajarea acestui mic apartament au fost folosite cateva trucuri vizuale care pot fi folosite in majoritatea spatiilor mici. Acestea ajuta la transformarea vizuala a spatiului:
O oglinda mare pe hol, care nu are numai functionalitate practica si creaza de asememea senzatia de spatiu suplimentar.
Un imprimeu cu patrate care alungeste vizual camera facand-o sa para mai proportionata.
Folosirea unei singuri culori in interiorul intregului apartament face ca acesta sa para mai holistic, stergand totodata granitele dintre camere.
Forma rotunda a corpurilor de iluminat si a pieselor de mobilier precum si a decoratiunilor imblanzeste interiorul facandu-l mult mai feminin.
Lipsa usilor si perdelelor cu model clasic de la ferestre face spatiul sa para mai aerisit si mai luminos.
Organizarea spatiului si sistemele de depozitare
Daca veti observa: nu exista dulapuri. Lucrurile sunt ascunse intr-o mica camera pe post de dressing care a fost initial camara. In living nu exista corpuri suspendate , ci doar o comoda TV joasa. Astfel de spatii de depozitare descarca vizual si elimina mobilierul voluminos. Aceasta tehnica a permis aranjarea in acest apartament mic si a unui spatiu de lucru cu birou complet echipat dotat cu o buna iluminare si cu un spatiu de lucru si de depozitare extrem de generos.
Chiar daca apartamentul si cele trei camere ale sale sunt mici, mai ales dormitorul , tot a fost posibila amplasarea in acest spatiu a unui pat confortabil cu corpuri suspendate deasupra si a unui mic cufar cu rol decorativ si de depozitare. Trebuie sa observam cu intreaga camera este scaldata in lumina naturala.
Bucataria are aceeasi suprafata mica ca si dormitorul, de aceea pentru designul sau cea mai potrivita a fost abordarea liniara pentru aranjarea suprafetei de lucru si a aparaturii electronice si electrocasnice. Astfel ca jumatate din camera a fost lasata libera ceea ce este clar un avantaj.
Atunci cand bucataria este prea mica si nu are un spatiu special pentru depozitare, precum o camara, organizarea acestei incaperi necesita mai multa atentie. Am adunat pentru voi cateva idei interesante care va ajuta sa va pastrati ustensilele de bucatarie in ordine.
Recomandari articole: stilul scandinav, amenajare garsoniera, podea de lemn, mobilier alb, bucatarie mica, living mic,
‹‹ Uite cum iti poti amenaja o bucatarie fara corpuri suspendate
Share daca va place
Raspunsuri si comentarii
Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!
Posteaza!