renovat.ro

» » » » »


Usi pentru terasa - ghid pentru o alegere perfecta


Ce este mai placut decat sa stai sa te relaxezi pe terasa dupa o zi obositoare la serviciu. Acest spatiu poate fi folosit si pentru a servi micul dejun in diminetile cu vreme frumoasa sau pentru a face un gratar cu prietenii in week-end-urile de vara. Pentru accesul pe aceste terase multe persoane opteaza pentru usi de mari dimensiuni care insa pot aduce un disconfort termic pe timpul iernii.

Usi terasa cu deschidere spre exterior
Usi pentru terasa - ghid pentru o alegere perfecta

Galerie poze
  • Usi terasa cu deschidere spre exterior
  • Usi terasa cu cadru din aluminiu
  • Usi glisante cu rama din termopan
  • Usa terasa cu deschidere spre interior
Galerie poze
  • Usi terasa pliabile pe semirotund
  • Terasa cu usi si ferestre mari din sticla

Acest lucru depinde de climat si de tipul usii pe care il alegeti, cea mai buna solutie fiind usile care asigura o buna izolatie termica dar care au totusi si un design care sa se potriveasca atat cu decorul interior cat si cu arhitectura exterioara a casei.

Usile fara geamuri nu pot fi folosite pentru terasa in special daca deschiderea este foarte larga din cauza faptului ca nu ofera posibilitatea de iluminare naturala a camerelor. Ca regula generala, usile catre terase trebuie sa aiba geamuri de sticla. In acest mod, veti putea sa va bucurati atat de privelistea din gradina cat si de lumina naturala care nu este obositoare pentru ochi. Veti putea opta pentru usi din lemn stratificat, aluminiu sau plastic in functie de preferinte si de bugetul disponibil.  Desigur geamurile nu vor putea fi din sticla obisnuita ci din termopan care va asigura o buna izolare termica si fonica pentru spatiile din interior.

Recomandare: Set pentru terasa compus din masa cu bancute , confectionat din lemn masiv - o alegere durabila LA UN PRET IMBATABIL

Tipuri de usi pentru terase

Usile pot sa difere nu doar prin materialul din care sunt facute ci si prin modul in care se deschid. Exista astfel mai multe tipuri de usi:

1.    Usi cu deschidere spre interior/exterior

Acesta este cel mai intalnit model de usa, dar nu este cel mai potrivit pentru terase sau patio. O astfel de usa va ocupa din spatiul din interior sau exterior si va putea fi deteriorata de curenti sau de vant. Dimensiunile unei usi cu o astfel de deschidere sunt limitate deoarece balamalele nu vor putea sa sustina greutatea unei usi prea mari. Pentru o mai buna iluminare a interiorului ati putea instala un geam de termopan langa usa sau o usa dubla sau cu care are si o parte fixa. Pretul acestor tip de usi variaza in functie de materialele din care sunt facute si de mecanismele cu care sunt prevazute. Un astfel de mecanism este cel de rabatare care va poate ajuta sa aerisiti o camera fara a lasa usa deschisa. 

Recomandare: Verande si terase inchise cu sticla - cele mai frumoase modele

2.    Usi glisante

Acestea sunt usi din termopan care gliseaza una in fata celeilalte pe un cadru fix. Acest tip de usa este foarte practic datorita faptului poate avea dimensiuni mult mai mari comparativ cu usile standard. In plus, acestea nu vor ocupa spatiu din interior sau de pe terasa. In functie de mecanismul pe care il alegeti exista doua tipuri de usi glisante:

-  usi care gliseaza una in fata celeilate
- usi care necesita un spatiu suplimentar in lateral pentru glisare, asigurand astfel o deschidere mult mai larga dar fiind si mai costisitoare

Citeste si despre: Terasa din policarbonat atasata la casa

3.    Usi armonice

Usile armonice se deschid si se inchid foarte usor si pot fi folosite in special in golurile mari de trecere din interior spre terasa. Acestea se pliaza si gliseaza intr-o laterala lasand spatiul complet deschis. Usile armonice pot asigura o buna izolare termica si fonica daca folosesc geanuri de termopan. Pretul acestor usi difera in functie de producatori si materialele care sunt folosite.

Vezi si: Amenajare terasa cu gratar - proiecte minunate pentru curtea ta

Un lucru pe care trebuie sa il aveti in vedere este ca usile cu geamuri mari transparente pot sa nu fie vazute astfel incat se pot intampla accidente. Pentru a le preveni folositi stickere lipite la diferite inaltimi care vor putea fi vazute cu usurinta atat de adulti cat si de catre copii.


Recomandari articole: usi glisante, usi terasa, termopan,

‹‹ 19 dormitoare matrimoniale cu semineu - decoruri uimitoare si luxoase

Livinguri verzi - Aduceti natura cat mai aproape in casa voastra ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii

Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro