renovat.ro

» » » »


Zugraveli decorative cu stucco venetian


Daca doriti un interior rafinat, modern si deosebit, atunci il puteti decora cu stucco venetian. Acest model de zugraveli interioare    decorative imita marmura slefuita, cu un finisaj stralucitor si aspect satinat. Este potrivit pentru coloane, tavane false sau orice suprafete interioare, chiar si cele supuse la umiditate sporita, insa care nu intra in contact direct cu apa.

Model de zugraveala stucco venetian
Zugraveli decorative cu stucco venetian

Galerie poze
  • Model de zugraveala stucco venetian
  • Perete living cu floare din gips si zugraveala stucco
Galerie poze

Vopseaua cu efect de marmura, cum mai este cunoscut stucco veneziano se poate aplica pe beton, caramida, lemn, metal si alte suprafete, de catre mesteri priceputi si experimentati. Suprafetele interioare pe care dorim sa aplicam stucco venetian trebuie sa fie curate, uscate si netede, fara praf sau alte impuritati. Ne asiguram ca tencuiala aplicata este perfect uscata. Pe suprafata suport se aplica unul sau doua straturi subtiri de grund special pentru vopseaua cu efect de marmura. Firmele ce comercializeaza produse pentru stucco venetian va vor recomanda cele mai bune marci din domeniu, in functie de suprafata.

Dupa uscarea grundului si alegerea nuantei dorite, putem incepe aplicarea primului strat de stucco venetian. Il lasam sa se usuce, conform instructiunilor producatorului si aplicam al doilea strat subtire de vopsea. Ultimul strat, al treilea, va fi cel mai subtire. Este important sa respectam timpul de uscare intre straturi, recomandat de producator. In final, trebuie sa obtinem o suprafat neteda si uniforma. Eventualele neregularitati pot fi slefuite cu hartie abraziva fina. Ultimul strat se netezeste cu muchia gletierei, pentru a obtine luciul specific.

Recomandare: Zugraveli in doua culori

In final, se aplica un strat de ceara cu rol de protectie a finisajului si pentru accentuarea efectului de luciu. Ceara confera si rezistenta la spalarea cu apa si detergenti.

In privinta culorilor, rosul este cel mai spectaculos, insa putem opta si pentru nuante calde de bej, maro, sau alte culori, in functie de designul interior al camerei.

Inspiratie: Modele de zugraveli pentru pereti - Transformari inedite

Iata si un video despre cum se realizeaza stucco veneziano, un film facut chiar de italieni:


Intrebari si raspunsuri despre stucco veneziano:

Intrebare: De unde poate fi cumparat?
Raspuns: Materialele pentru stucco veneziano - grund, vopsea, ceara - se gasesc in magazinele de amenajari interioare ce comercializeaza vopseluri pentru zugraveli interioare. Un exemplu este Policolor, insa sexista si alte marci.

Intrebare: As dori mai multe informatii referitor la preturi stuco venetiano si manopera.
Raspuns: Pentru preturi manopera, puteti contacta direct firmele de zugraveli interioare prezentate pe site.

Intrebare: Este aceasta vopsea rezistenta la temperatura? Intentionez sa o aplic in zona superioara a semineului.
Raspuns: In principiu, si semineele se pot vopsi cu stucco veneziano. Va recomandam sa contactati direct firmele ce comercializeaza materiale si vopsea pentru stucco si sa va interesati care tipuri de produse ofera un grad mai mare de termorezistenta.

Intrebare: As dori mai multe informatii referitor la preturi stuco venetiano si manopera.
Raspuns: Pentru preturi manopera, puteti contacta direct firmele de zugraveli interioare prezentate pe site.

Intrebare: Puteti detalia in limba romana materialul prezentat?
Raspuns: In mare, am descris in randurile de mai sus care sunt etapele principale ale decorarii peretilor cu stucco. Atunci cand va apucati de treaba, este important sa cititi si sa respectati recomandarile producatorului, asa cum sunt prezentate in instructiunile de folosire ale produselor, deoarece timpul de aplicare sau de uscare poate sa fie diferit de la un produs la altul. Materialul video este doar o ilustrare destul de explicita a tehnicii de lucru.

Intrebare: Cat costa metrul patrat?
Raspuns: Pentru servicii si oferte de pret, va rugam sa contactati direct firmele de amenajari interioare prezentate pe site.

Intrebare: As dori ceara care se da la final pentru stucco venetian
Raspuns: Va rugam sa contactati direct firmele care comercializeaza materiale de constructii si amenajari prezentate pe site.

Intrebare: Am livingul zugravit portocaliu cu vopsea Policolor si as dori sa dau cu vopsea decorativa peste ea, va rog sa-mi spuneti si ce fel de vopsea sa folosesc.
Raspuns : In mod normal, suprafata deja vopsita se curata foarte bine cu apa si sapun, sau cu spaclul sau alte metode abrazive daca este vopsea pe baza de ulei. Dupa curatarea peretelui se poate aplica orice vopsea doriti.


Recomandari articole: stucco venetian, zugraveli,

‹‹ Consolidare pereti BCA cu plasa metalica de Buzau

Vopsirea plintei de lemn ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii
Enache viorel a scris:

Buna ziua se poate aplica vopsea lavabila peste stuco venezian ?. Multumescc.

Bogdan a scris:

Buna ziua.Se poate aplica stucco peste faianta in baie?

Vasile N. a scris:

Salut, Enache!
In principiu se poate aplica lavabila acrilica peste stucco, dar se impun si niste conditii. Prima ar fi culoarea existenta si culoarea pe care doriti sa o aplicati; daca este deja o nuanta inchisa peste care vreti culoare deschisa, atunci va trebui sa matuiti peretii prin stergere repetata cu banda abraziva pentru a mai indeparta din textura vopselei. Dupa matuire aplicati amorsa. Ulterior uscarii acesteia vor trebui cel putin trei straturi de vopsea acrilica pentru acoperire perfecta. O alta varianta ar fi curatare cu banda abraziva si aplicarea unui strat de glet subtire, alb, peste care sa aplicati vopseaua in culoarea dorita.

Vasile N. a scris:

Salut, Bogdan!
Aplicarea zugravelii tip stucco venetiano implica un perete suport neted, fara crapaturi, pe care se realizeaza acest tip de zugraveala, care are o alta consistenta comparativ cu vopseaua lavabila de interior. In cazul dvs. va trebui sa decoprtati peretele de faianta existent, sa nivelati bine pregatind peretele suport adecvat aplicarii zugravelii. Alegeti o vopsea ce se preteaza in spatiile cu umiditate, deoarece baia va fi supusa diferentelor de temperatura si implicit umezelii.

Merfea Romeo a scris:

Se poate aplica stucco decorativ peste stucco venetian fara alte operatii?

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro