renovat.ro

» » » » » »


Cazi de Baie, Cabine de Dus, Cadite - Ce Alegem?


Cand vine vorba de amenajarea baii, dorim spatiu, functionalitate, design estetic si modern, eleganta. O prima alegere pe care trebuie sa o facem este daca vom monta o cada de baie clasica sau o cabina de dus cu o cadita. Ma departe va prezentam caracteristicile fiecareia.

Cazi baie cabine dus cadite
Cazi de Baie, Cabine de Dus, Cadite - Ce Alegem?

Galerie poze
  • Cazi baie cabine dus cadite
Galerie poze

Cada este obiectul cel mai insemnat din baie, datorita dimensiunilor si importantei.

Capacitatea medie a unei cazi de baie este de aproximativ 200 l de apa, insa baile pe colt pot ajunge la 250 - 270 l de apa. Cu toate acestea, dimensiunile variaza de la 1,50 X 0,70 m (180 l) pana la 1,70 X 0,75 (220 l), dar pot fi si mai mari ori mai mici, in functie de spatiul de care dispuneti in baie. Cazile pe colt sunt ideale pentru baile mari, unde spatiul nu este o problema, dar se potrivesc si in baile lungi si inguste de apartament, deoarece permit accesul toate zonele baii.

Avantajul cazii de baie este oferit de placerea de a face o baie relaxanta intr-o cada plina cu apa. In plus, accesoriile moderne ale cazii de baie, cum ar fi jazuzzi sau hidromasaj, fac sa merite aceasta alegere. Din punct de vedere functional, in general, gresia si faianta sunt mai protejate, deoarece rar se intampla ca stropii de apa sa sara pe jos in cantitati considerabile.

Cabina de dus este optiunea ideala pentru o baie de dimensiuni mai mici, sau daca dorim sa obtinem spatiu mai mare in baie, eventual pentru a instala o masina de spalat sau anumite piese de mobilier de baie .

Cabina de dus este compusa dintr-o cuva sau cadita, care poate fi din fonta, tabla emailata sau acril si cabina propriu-zisa, din plastic, cu forme in unghiuri drepte sau rotunjite. Dimensiunile cuvei variaza intre 0,70 X 0,70 m si 0,80 X 0,90 m sau chiar 1 X 1 m. Inaltimea cabinei de dus este in medie, de 2 - 2,20 m.

La montarea cabinei de dus, un aspect important este etanseizarea acesteia, pentru a nu permite apei sa inunde baia. La achizitionarea unei cabine de dus, verificati si inchiderea usilor, care trebuie sa se faca etans. Avantajul alegerii cabinei de dus este economisirea spatiului in baie. In general, dusul este pentru oameni dinamici si practici, iar anumite accesorii, precum panoul de hidromasaj, se pot monta si la cabina de dus.

Atat cada de baie, cat si cabina de dus cu cadita, au avantaje. In functie de spatiul disponibil si de preferintele personale, fiecare varianta poate fi adoptata cu succes.

Intrebare: Cum se reconditioneaza o cada de baie daca nu mai are acea culoare alba din cauza ruginei care se gaseste in apa din unele orase? Va multumesc anticipat.
Raspuns: Cazile de fonta sunt emailate in fabrica, la temperaturi foarte inalte. Reconditionarea presupune revopsirea cazii la temperaturi normale. Acest procedeu se efectueaza in mai multe etape: mai intai se slefuieste cada cu un smirghel fin, pentru uniformizare, apoi se astupa eventualele gauri cu chit special, se curata de praf si se spala cu diluant. Apoi se aplica vopseaua speciala pentru cazi de baie. Aceasta se gaseste in comert si trebuie respectate instructiunile de folosire oferite de producator. In general, este insotita de un intaritor si se aplica in doua straturi.

Intrebare: Am montat un vas wc cu iesire laterala, folosind un excentric (iesirea vasului nu se potrivea perfect in cotul de scurgere). Problema este ca la imbinarea excentricului cu cotul (atunci cind tragi apa) picura. Cum pot elimina aceasta neetanseitate si care ar fi cauza ei?
Raspuns (ing. Ionita Cristian): Datorita caucicului din capul excentricului, care nu etanseaza perfect.... cauza.
Remediere:
1. Schimbarea excentricului cu unul calitativ superior fata de cel pe care il aveti dumneavoastra.
2. Adaugati pe toata portiunea de imbinare de jos pana sus silicon sanitar TRANSPARENT si a NU se folosi apa 2 ore. Garantat 100%.
3. Indesati foarte bine pe toata portiunea de imbinare de jos pana sus chit de geam si a NU se folosi apa 2 ore. Garantat 100%.
4. Taiati o bucata de pvc 110 5 cm cat sa intre in mufa cotului si bagat exentricul in bucata de pvc. Garantat100%.


Recomandari articole: WC, cabine de dus, cada, obiecte sanitare,

‹‹ Modele de bai galbene. Culoare solara pentru un decor modern, plin de energie

Cum se monteaza dusul de baie ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii

Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro