renovat.ro

» » » » » » »


Porti din fier forjat sau lemn: - care sunt avantajele si dezavantajele lor + GALERIE CU MODELE


Gardul este piesa importanta intr-o gospodarie, fiind cea care delimiteaza teritoriul, in timp ce poarta - usa de intrare in tot ce inseamna proprietate. Tocmai de aceea, atat gardul, cat si poarta poarta semnatura proprietarilor gospodariei. De cele mai multe ori, o poarta ne arata ce se afla si dincolo de ea. Dar avem de unde alege pentru ca sunt foarte multe tipuri de porti, iar noi vom vorbi despre cele din fier forjat si lemn.

Poarta din lemn si fier forjat
Porti din fier forjat sau lemn: - care sunt avantajele si dezavantajele lor + GALERIE CU MODELE

Galerie poze
  • Poarta din lemn si fier forjat
  • Gard cu stalpi din beton placati cu piatra si lemn
  • Soclu si stalpi din beton placati cu caramida si lemn
  • Porti culisante cu cadru de fier si lemn
Galerie poze
  • Gard si poarta din lemn si fier
  • Model poarta din lemn pentru curte
  • Model poarta din lemn
  • Modele porti din lemn si fier
  • Porti din lemn cu deschidere automata
  • Poarta lemn si fier forjat model interesant
  • Gard din caramida si poarta din fier forjat
  • Model pentru gard din foer forjat
  • Combinatie de lemn si fier forjat pentru gard
  • Idee de gard si porti din foer forjat
  • Model complicat din fier forjat
  • Porti din fier forjat si plexiglas





Portile din fier forjat: avantaje si dezavantaje


Fierul forjat este materialul folosit cel mai des in decoratiuni exterioare, fapt pentru care se potriveste foarte bine unei porti, fiind rezistente, gasindu-se in tot felul de modele si aratand bine din punct de vedere al esteticului. Daca o poarta din fier forjat va fi bine intretinuta in timp, va avea o durata mare de viata. Dar, asa cum am mentionat, trebuie ingrijita periodic, avand nevoie de grunduire si vopsire.


Recomandare: Garduri si porti din lemn pentru amenajarea exterioara a curtii


Ca si pret, sunt porti confectionate din teava rectangulara si sunt mai accesibile fata de modelele zincate, care au pretul mai ridicat. Si, pentru a vorbi si-n sume de bani, costurile tin de fiecare producator in parte. Cele prefabricate, spre exemplu, intalnite in magazinele cu profil specific, ajung pana la 2.500 lei - porti de dimensiuni mari si 1.000 lei - porti de dimensiuni mici. Pretul variaza si-n functie de designul portii.


Ca si avantaje: pretul este accesibil, au o rezistenta mai mare, durata mare de viata si un aspect deosebit, poate unic, datorita unei game variate de modele intalnite pe piata.


Cat despre dezavantaj, acesta tine de faptul ca portile din fier forjat, pentru a-si pastra aspectul, trebuie ingrijite periodic, de la vopsire pana la tratamentul impotriva coroziunii, aplicat o data la 2 ani.


Citeste si: Modele de garduri din lemn -galerie cu imagini


Ca si informatie pentru cei ce doresc sa stie mai multe despre fierul forjat, precizam, pe scurt, ca acesta se prelucreaza conform doua procedee:
- prelucrare la rece: cu echipamente speciale, unelte si alte tehnici de indoire a fierului forjat, iar ca urmare a acestui procedeu, gardurile si portile din fier forjat folosit prin aceasta metoda au o rezistenta mai mare.

- prelucrare la cald: se va incalzi metalul la temperaturi dorite si indoirea in functie de forma schitata.


Sfaturi pentru ca portile din fier forjat sa aiba acelasi design:


- primul pas: masurile de protectie. Cand poarta/gardul da peste tot felul de intemperii (cu natura nu te poti pune), mai ales cu ploi abundente, acestea pot ruginii. Pentru a nu va lovi de aceasta problema, puteti lua din timp masuri, aplicand un strat de ceara speciala pe poarta sau o alta substanta protectoare.


Citeste si: Garduri din fier forjat - modele pentru case cu stil


Intalnim destule metode in magazinele de specialitate.

- vopsiti poarta
- curatati poarta
- se va verifica,periodic, poarta si eventula gardul, daca este tot din acest metal;

- rezolvati petele de rugina. Cum ati observat o parte ruginita, cat de mica, interveniti. Se va folosi un smirghel sau lama de otel pentru inlaturarea ruginii. Se aplica pe partea curatata ceara speciala.Eventual, se poate da din nou cu vopsea, pentru a acoperi partea ruginita. Daca rugina s-a extins mai mult, solicitati interventia unei firme specializate in fier forjat.


Cei care-si doresc, intr-un final, porti din fier forjat trebuie sa stie ca, in-afara partii cu intretinerea acestuia, periodic, vor avea parte de o poarta rezistenta. Se adapteaza fiecarui mediu - intern sau extern -si este frumos pentru ca este si maleabil: poate fi usor indoit, adaptat designului dorit, dar, in acelasi timp, rezistent.


Vezi si: Construirea unui gard de lemn - afla de ce este mereu o alegere practica


Porti din lemn


Portile din lemn au, de asemenea, nota lor de eleganta, mai ales ca, in zilele noastre, exista atatea modele, iar lemnul poate fi combinat cu metale sau alte produse. Dau o nota clasica locuintei, dar si una rustica. Ideal ar fi ca poarta din lemn sa fie construita pe structura metalica, in acest fel potrivindu-se oricarui tip de locuinta.Si sa nu uitati ca lemnul nu se demodeaza niciodata. Preturile sunt date de la o firma la alta, tinandu-se cont de compelxitatea portii: de la cateva sute de lei si pana la mii de lei.


Ca si avantaje, in cazul portii de lemn punctam:


- lemnul se prelucreaza usor si rapid;
- durabilitate mare;
- rezista mult timp;
- lemnul poate fi refolosit, la nevoie;

- lemnul poate fi combinat cu metalul sau betonul.


Vezi si: Constructia unui gard de lemn in pasi simpli si usor


Si-n cazul lemnului, conditiile meteorologice sunt cele ce-i dau de furca. Tocmai de aceea, lemnul trebuie intretinut permanent.

Lemnul este un material usor accesibil, doar ni-l da natura. Si pretul inclina mai mereu catre porti din lemn decat din alte materiale, fiind mai scazut. Este usor de procesat, iar instalarea de structuri din lemn poate fi realizata si de dumneavoastra. Cu putina imaginatie si gata de munca puteti crea lucruri frumoase fara unelte costisitoare.


Daca o poarta din lemn va fi bine intretinuta, va rezista mult si va da aceeasi nota rustica, dar eleganta ca la inceput.



Sfaturi utile pentru protectia portii din lemn:


- poarta din lemn, abia facuta, trebuie acoperita cu agenti de protectie, adica primer si compusi antiseptici. Dupa aceea, se va astepta ca poarta sa fie bine uscata.

- se pot amenaja pe porti diverse elemente de decor.


Vezi si: Garduri din panouri de lemn - modele unice pentru protejarea si infrumusetarea curtii si a gradinii


Asa, la o prima vedere, lemnul ar parea ca nu dispune de asa multe beneficii. Poate ca asa si este: nu sunt multe de semnalat, dar si acestea sunt destul de importante. Lemnul a castigat foarte mult teren in timp. Cei care opteaza pentru folosirea lemnului la porti trebuie sa stie ca nu vor scoate multi bani din buzunare, ceea ce este semnificativ. Nu aveti cine stie ce detalii pe porti pentru a se deteriora/rupe cu timpul. Nici nu va veti bate prea mult capul cu ce culoare sa alegeti, ce imagine sa aiba poarta. Sunt cateva feluri de porti din lemn, iar nuantele de exterior ale lemnului nu sunt chiar asa de multe. Si, ca principal avantaj, o poarta din lemn e rapid instalata. Deci, putine beneficii, dar foarte importante.


Recomandare: 15 idei de garduri din plasa umplute cu piatra


Ca si dezavantaje, lemnul nu este un material asa sigur, fiind expus usor intemperiilor, calamitatilor naturii. Este un pericol in cazul unui foc in preajma, iar rezistenta mecanica este scazuta. In plus, cu toata garantia oferita de producatori, nu va avea durata de viata a unui gard din fier forjat, spre exemplu.


Si, daca,totusi, spuneti Da! sigur portii din lemn, cea din pin este indicata: are un pret scazut, este usor de prelucrat, rezista mai bine mediului inconjurator datorita saturatiei rasinii. Si zada este un material lemnos foarte bun, rezistent, dar costul este mai mare decat al pinului. De asemenea, foarte solicitat este cedru si asta pentru ca lemnul nu se sparge.


Cea mai buna optiune ramane stejarul, care poate fi achizitionat la un pret cat de cat decent. Ideea e ca lemnul achizitionat sa fie perfect uscat, pentru a nu se deforma cu timpul. Acum, cu toate avantajele si dezavantajele fierului forjat si ale lemnului, decizia spre ce poarta optati va apartine.



Recomandari articole: porti, fier forjat, gard din lemn, automatizari porti, gard din panouri bordurate, modele garduri,

‹‹ Iata proiectul unei case de 80 mp cu 2 camere si terasa mare - planuri si imagini exterior - interior

Flori care nu trebuie plantate langa legume in gradina ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii
Alex a scris:

Ma intereseaza un model de
Porti din fier forjat si lemn

Alecu Alexandru a scris:

doresc comanda /pret pentru poarta mare /mica din fier forjat si lemn , vezi fotoreclama nu cunosc cod produs

Lupu Vali a scris:

Buna ziua ma interesea un model de porti fier si lemn doresc un nr de contact daca se poate multumesc

Vali a scris:

Buna dimineata doresc si eu un nr de telefon ma intereseaza un model de porti multimesc

Petruta a scris:

Buna ziua. Ma interesează un model de poarta rustica din lemn și fier forjat și as dori sa pot discuta cu cineva. As dori sa imi spune-ți cum va pot contacta. Va mulțumesc frumos.

Lucica a scris:

As dori si eu un numar sa pot contacta pt porti GARD!!!???

Lucica a scris:

Nr de telefon pt a contacta?

Cristian a scris:

Salut doresc un numar de contact,mar interesa Porti fier +lemn

Daniel a scris:

Buna ziua!Doresc si eu un numar de telefon,sunt interesat sa comand un model de porti.Multumesc mult!



Daniel a scris:

Buna ziua!Vreau si eu un nr.de telefon.Multumesc mult!

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro