renovat.ro

» » » » » »


Adeziv de gresie si faianta


Am ajuns la momentul placarii cu gresie si faianta si avem o poza cu adezivul folosit la placare. Am ales culoarea gresiei si a faiantei sa se asorteze cu culoarea vopselei lavabile de pe perete.

Sac de adeziv pentru gresie si faianta
Adeziv de gresie si faianta

Galerie poze
  • Sac de adeziv pentru gresie si faianta
Galerie poze

Echipa de mesteri ne intreaba un mic detaliu: cu ce adeziv vrem sa monteze gresia? Oare ce putem raspunde? In primul rand, se vinde la saci, la recipiente? Haideti sa vedem!

In anii 80 tehnologia placarii cu gresie si faianta presupunea ca mesterul faiantar sa cunoasca reteta de preparare a cimentului folosit la lipirea placilor. De obicei placarea se facea pe un zid de beton sau sapa turnata cu ciment. In aceste cazuri se prepara un amestec de ciment, nisip fin si aracet. Formula magica era unul din atuurile fiecarui mester. Nisipul trebuia cernut foarte fin, aracetul trebuia pus cu masura. Dar tehnologia a evoluat. Ceea ce o data se numea ciment pentru placarea cu gresie astazi se numeste adeziv de gresie.

Sa vedem mai departe cateva caracteristici ale adezivilor de gresie si faianta.
Adezivul de gresie se gaseste ambalat la saci de hartie. Sacii de hartie sunt captusiti pe interior cu o folie de plastic subtire pentru protectie impotriva umezelii. Sacii au greutati variind de la 20kg la 25kg. In interior se gaseste gata preparat amestecul de ciment si aditivi.

Adezivii de gresie se clasifica in functie de natura aditivilor si de cantitatea lor. Astfel, exista adezivi de interior, de exterior si rezistenti la umezeala, de interior si exterior pentru placari flexibile. Adezivii de interior au o cantitate mai mica de aditivi, pretul fiind mai mic. Adezivii de exterior si cei flexibili au o cantitate mai mare de aditivi care ajuta la fixarea in medii umede sau pe sape care nu au finalizat complet procesul de uscare. Si pretul este usor crescut fata de cei de interior.

Acestea sunt cateva caracteristici ale adezivilor de gresie si faianta. Intr-un episod viitor vom vedea cum se prepara adezivul de gresie si faianta .

Intrebari si raspunsuri despre adezivi de gresie si faianta:

Intrebare: Cum se lipeste gresia in exterior?
Raspuns: Pentru lipirea gresiei de exterior se foloseste un adeziv special pentru exterior, care are o cantitate mai mare de aditivi ce ajuta la fixarea in medii umede si care rezista mai bine la diferentele de temperatura si la cicluri repetate de inghet-dezghet. In privinta metodei de placare, gresia de exterior se monteaza la fel ca si cea de interior. Pentru mai multe amanunte, va recomandam articolul montarea placilor ceramice de gresie

Intrebare: Ce adeziv de exterior sa cumpar?
Raspuns : Puteti folosi orice adeziv pe care este mentionat ca poate fi pus la exterior. Exista de exemplu Ceresit CM11, sau CM17, care este si pentru interior si pentru exterior, sau Murexin, la fel, interior + exterior.


Recomandari articole: gresie, faianta, materiale de constructii, amenajari bai,

‹‹ OSB

Mobilier Copii | Culoare Verde ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii
Tudor a scris:

adeziv foarte bun de exterior pentru gresie si faianta este AF-E

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro